News

Liberalii, întâmpinați cu proteste PSD pe Aeroportul Iași. „Dacă ești penal, stai departe de mine”

Protest al tinerilor PSD la Aeroportul Iași împotriva reprezentanților PNL. Inaugurarea noului terminal, „confiscată de penali”
29.03.2024 | 16:30
Liberalii intampinati cu proteste PSD pe Aeroportul Iasi Daca esti penal stai departe de mine
Tinerii PSD purtau tricouri albe pe care se putea citi „Aeroportul este al ieșenilor, nu al penalilor” / Foto: captură
ADVERTISEMENT

Un grup de tineri din PSD i-au întâmpinat, vineri, cu proteste pe europarlamentarii liberali Rareș Bogdan și Dan Motreanu, pe președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe și pe primarul municipiului, Mihai Chirica, pe aeroportul din Iași.

„Dacă ești penal, stai departe de mine”

Europarlamentarii liberali Rareș Bogdan și Dan Motreanu, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe și primarul municipiului, Mihai Chirica, au fost întâmpinați, vineri, de protestul unor tineri PSD, la intrarea de la noul terminal al aeroportului Iași.

ADVERTISEMENT

Tinerii PSD purtau tricouri albe pe care se putea citi „Aeroportul este al ieșenilor, nu al penalilor”, „Dacă ești penal, stai departe de mine” sau „Aeroport european, nu penal”. Liberalii nu au discutat cu tinerii care protestau și au intrat în clădire.

„Așa a fost întâmpinat dublul inculpat penal Alexe Costel, președintele Consiliului Județean Iași, care a inaugurat noul terminal pentru a treia oară de la începutul anului”, a postat PSD Iași pe pagina  Facebook a filialei.

ADVERTISEMENT

„Reamintim: Alexe Costel este în prezent judecat în două dosare, într-unul fiind acuzat de luare de mită și instigare la delapidare, iar în celălalt de abuz în serviciu. În loc să demisioneze din funcția publică, inculpatul Alexe Costel a făcut trei inaugurări la Aeroport”, se mai arată în postarea social democraților.

Aeroportul nu este „maidanul penalului Alexe Costel”

Președintele PSD Iași, Bogdan Cojocaru i-a trimis, joi, o scrisoare deschisă lui Romeo Vatră, directorul Regiei Autonome Aeroportul Iaşi, cerându-i ca inaugurarea terminalului, vineri, să se facă „fără penali”.

ADVERTISEMENT

„Aţi confiscat terminalul T4 pentru beneficiul electoral al inculpatului Alexe Costel care se agaţă cu dinţii de funcţia publică. Nici asta nu este deloc corect. Aeroportul Internaţional Iaşi este un teritoriu european, nu maidanul penalului Alexe Costel”, a scris Cojocaru.

Liderul PSD Iași a mai spus că Aeroportul Iași a beneficiat de importante fonduri europene pentru modernizare și dezvoltare, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT