News

Lider de sindicat din România, găsit mort la Predeal. Se afla la o întâlnire alături de alți sindicaliști

Un important lider de sindicat din România a fost găsit mort la Predeal. Bărbatul participa la o întâlnire alături de alți sindicaliști.
06.12.2023 | 15:57
Lider de sindicat din Romania gasit mort la Predeal Se afla la o intalnire alaturi de alti sindicalisti
Ioan Popa, important lider de sindicat din România, găsit mort într-o cameră de hotel din Predeal. Sursa foto: gazetanoua.ro
ADVERTISEMENT

Un important lider de sindicat din țară a fost găsit mort într-o cameră de hotel din stațiunea Predeal. Acesta se afla la o întâlnire alături de alți sindicaliști. Care este cauza decesului.

Ioan Popa, important lider de sindicat din România, găsit mort într-o cameră de hotel din Predeal

Este doliu în rândul sindicaliștilor din România. Ioan Popa, liderul sindicatului Liber ALRO a murit. Acesta participa, la Predeal, la o întâlnire alături de colegii din alte sindicate. În vârstă de 70 ani, bărbatul a fost găsit mort în camera de hotel.

ADVERTISEMENT

Din informațiile presei locale, Ioan Popa se afla în aceste zile la lucrările Federației Solidaritatea Metal, afiliată la Cartel ALFA, din care făcea parte și Sindicatul Liber ALRO.

Site-ul Gorj Online informează că Popa nu s-ar fi simțit foarte bine încă din cursul zilei de marți, 5 decembrie 2023. Decesul ar fi survenit noaptea trecută, atunci când bărbatul a suferit un atac de cord.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei dimineți, Ioan Popa nu a mai ieșit din cameră și nici nu a mai răspuns la telefon. Îngrijorați, colegii săi au mers să vadă ce se întâmplă. Au trăit un șoc imens când l-au descoperit fără viață. S-a sunat imediat la 112, însă pentru vârstnic nu s-a mai putut face nimic.

Cine a fost Ioan Popa. Legături cu lumea politică

Ioan Popa se afla de mai mulți ani în fruntea sindicatului Liber ALRO. Vorbim de unul dintre sindicatele reprezentative din combinatul de producere a aluminiului de la Slatina.

ADVERTISEMENT

În 2022, a avut loc ultima acțiune de amploare a sindicatului, odată cu închiderea mai multor hale de electroliză din ALRO, ca urmare a creșterii foarte mari a prețului energiei electrice.

Atunci, sindicaliștii din ALRO s-au solidarizat și au cerut sprijin din partea statului astfel încât fabrica să poată să producă în continuare aluminiu și să nu fie obligată să pună lacătul pe uși.

ADVERTISEMENT

Ioan Popa a avut și o carieră în politică. A ocupat funcția de viceprimar al municipiului Slatina (din partea fostului PD), în 2006. La acea vreme, la conducerea primăriei se afla Darius Vâlcov, ales pe listele Partidului Democrat. Liderul de sindicat a mai fost ales și consilier municipal în cadrul Consiliului Local Slatina, dar și consilier județean în cadrul CJ Olt.

ADVERTISEMENT
Tags: