News

Liderul grupării „Hell’s Angels” prins în București. Românul era dat în urmărire internațională pentru crimă organizată și trafic de droguri

Poliția Capitalei a anunțat miercuri reținerea lui Marius Lazăr, liderul grupării „Hell's Angels” din România, dat în urmărire internațională
28.12.2022 | 22:35
Liderul gruparii Hells Angels prins in Bucuresti Romanul era dat in urmarire internationala pentru crima organizata si trafic de droguri
Liderul Hells Angels din România, prins de poliție. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au anunțat reținerea unui bărbat de 49 de ani, care era urmărit internațional. Potrivit Hotnews, care citează surse judiciare, ar fi vorba despre șeful filialei Hell’s Angels din România.

Liderul grupării „Hell’s Angels” prins în București

Poliția Capitalei a transmis că bărbatul de 49 de ani, dat în urmărire internațională, a fost încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

Pe numele acestuia, Curtea de Apel București emisese în data de 15 decembrie un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii. Acesta este cercetat pentru mai multe infracțiuni de crimă organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani.

La finalul anului 2020, în urma unei ample acțiuni a DIICOT sprijinită de polițiștii americani, Marius Lazăr, liderul clubului de motocicliști Hells Angels București, a fost arestat împreună cu alți doi cetățeni neozeelandezi. În momentul arestării, acesta avea asupra sa 50.000 de euro și actele asupra a două imobile cu care urma să achite cocaina comandată și pe care urma să o distribuie în Europa Occidentală și Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

La acea dată anchetatorii au susținut că românul ceruse inițial 500 de kilograme de cocaină, ce urma să sosească din Mexic și Columbia, dar și că plătise pentru asasinarea a doi rivali de-ai săi, printre care și Laurențiu Cazan, preşedintele Clubului de Motociclişti Gremium Nomads România, cunoscut membru al lumii interlope bucureștene.

În urma perchezițiilor de atunci, anchetatorii au descoperit într-un depozit 12 motociclete, două autoturisme de lux, mari sume de bani dar și 100 de grame de cocaină.

ADVERTISEMENT

Salvat de o decizie a CEDO

La doar patru luni după ce a fost reținut de polițiștii români, judecătorii de la Curtea de Apel București au decis eliberarea lui Marius Lazăr și plasarea acestuia sub control judiciar. Două luni mai târziu avea să fie revocată și măsura controlului judiciar împotriva lui Marius Lazăr și a celor doi cetățeni din Noua Zeelandă.

Eliberarea celor trei traficanți a venit după ce aceștia au contestat la CEDO decizia de extrădare în Statele Unite, curtea de la Strasbourg stabilind ca cei trei să nu fie îndepărtați de pe teritoriul României până la finalizarea anchetei de către autoritățile americane.

ADVERTISEMENT

Cei doi neozeelandezi din gruparea Hell’s Angels, Michael Matthews Murray și Patrick Marc Johnson, a căror extrădare a fost și ea solicitată de către SUA pentru trafic de cocaină sunt în continuare căutați de Poliție.

ADVERTISEMENT