Sporturi

Liderul mondial Ashleigh Barty, una dintre cele mai bune prietene ale Simonei Halep din circuit: „Am sunat-o să mă asigur că e bine”

21.04.2020 | 18:07
Liderul mondial Ashleigh Barty una dintre cele mai bune prietene ale Simonei Halep din circuit Am sunato sa ma asigur ca e bine
Simona Halep și Ashleigh Barty. FOTO: Hepta
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty, ocupanta primului loc în ierarhia WTA, a dezvăluit că a ținut legătura în această perioadă cu prietenele sale din circuit, printre care și Simona Halep, pentru a se asigura că starea de sănătate a fiecăreia este bună.

Ashleigh Barty și Simona Halep, rivale doar pe teren

Pandemia de coronavirus a suspendat turneele de tenis la jumătatea lunii martie, când ediția din 2020 a Indian Wells a fost anulată, dar jucătoarele din circuit au înlocuit întâlnirile de pe teren cu discuțiile purtate la telefon.

ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty, liderul mondial, dezvăluie că le-a sunat în această perioadă pe Simona Halep, Kiki Bertens, Petra Kvitova și Julia Goerges pentru a se asigura că sunt bine, sportivele având o relație bună de prietenie.

Am discutat cu câteva fete din circuit să văd ce mai fac, care este starea lor de sănătate. Am vorbit cu Kiki, Simo, Petra și Julia la telefon ca să mă asigur că sunt bine. Situația este una neplăcută în toată lumea.

ADVERTISEMENT

Fiecare țară gestionează diferit această pandemie. Am dorit să mă asigur că toate prietenele mele sunt bine. Tenisul trece acum în planul secund. Sportul e doar un bonus în această situație”, a declarat Ashleigh Barty pentru WTA Insider.

Simona Halep, la peste 2.000 de puncte de Barty

Clasamentul WTA a fost „înghețat” în perioada de suspendare a circuitului și, în actuala ierarhie, Simona Halep este la 2.700 de puncte distanță de liderul mondial Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este în spatele australiencei în ierarhia WTA, Simona conduce cu 3-1 la capitolul rezultate directe cu Barty.

Simona Halep a învins-o pe Ashleigh Barty în 2018 în semifinale la Montreal și în optimile turneului de la Cincinnati, în timp ce anul trecut sportiva din România s-a impus în sferturile de la Madrid, dar a pierdut, câteva luni mai devreme, la Sydney.

ADVERTISEMENT
  • 2 este locul ocupat de Simona Halep în ierarhia WTA
  • 8 trofee WTA a câștigat Ashleigh Barty în carieră
ADVERTISEMENT