Sport

Liderul naționalei României semnează cu Rapid: „Împreună suntem de neclintit”

Cea mai bună marcatoare a naționalei României la ultimul turneu final va semna cu Rapid. Lovitură dată de formația pregătită de David Ginesta.
24.12.2023 | 13:05
Liderul nationalei Romaniei semneaza cu Rapid Impreuna suntem de neclintit
Liderul naționalei României va semna prelungirea contractului cu Rapid. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a dat o nouă lovitură pe piața transferurilor. Clubul „alb-vișiniu” a anunțat că Eliza Buceschi, noul lider al naționalei României după retragerea Cristinei Neagu, va semna prelungirea contractului. Băimăreanca va continua în Giulești și în sezoanele următoare.

Liderul naționalei României semnează cu Rapid: „Împreună suntem de neclintit”

Eliza Buceschi a semnat cu Rapid în vara anului 2020, când a fost adusă de la Corona Brașov. Jucătoarea de la 9 metri a câștigat deja titlul național și a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor alături de Rapid.

ADVERTISEMENT

„Eliza va îmbrăca și sezoanele următoare tricoul alb-vișiniu! De când a ajuns în Giulești, a crescut alături de echipa noastră ca-n povești. A devenit căpitanul de care RAPID avea nevoie, conducând echipa spre titlul național în 2022 și spre sferturile Ligii Campionilor în 2023.

Suntem mândri de tine și îți mulțumim pentru toate clipele frumoase oferite rapidiștilor în acești peste 3 ani de zile. Așteptăm cu nerăbdare să cucerim împreună cât mai multe trofee! Împreună suntem DE NECLINTIT”, a fost anunțul făcut de Rapid.

ADVERTISEMENT

Eliza Buceschi, golgheterul României la Campionatul Mondial 2023

Eliza Buceschi a fost cea mai bună jucătoare a României la Campionatul Mondial 2023 care a avut loc în Norvegia, Danemarca și Suedia. Clasată pe locul 12 la finalul turneului, naționala României a părăsit competiția în faza grupelor principale.

În vârstă de 30 de ani, Eliza Buceschi a strălucit, marcând nu mai puțin de 47 de goluri în cele 6 meciuri de la turneul final. Românca s-a clasat pe locul 3 în topul marcatoarelor de la turneul final după cehoaica Marketa Jerabkova (63 de goluri, Cehia) și nordica Henny Ella Reistad (52 goluri, Norvegia).

ADVERTISEMENT

Eliza Buceschi a marcat 47 de goluri din 63 de aruncări. Astfel, jucătoarea de la 9 metri a înregistrat o eficiență de 75%. Este cel mai bun raport goluri/aruncări la poartă de la turneul final mondial.

Rapid, urări cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Eliza Buceschi, David Ginesta sau Denisa Șandru au transmis urări suporterilor cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Mesajele jucătoarelor și ale antrenorului Rapidului au fost publicate pe pagina de Facebook. „De Crăciun îmi doresc să fim cu toții sănătoși, liniștiți și fericiți ! Crăciun fericit tuturor”, a fost mesajul Elizei Buceschi.

ADVERTISEMENT

„Sărbători frumoase Familiei Rapid, sper să vă bucurați de aceste zile împreună cu cei dragi. Vă așteptăm în continuare să ne fiți alături la fiecare meci. Sănătate și Crăciun fericit tuturor!”, au fost cuvintele lui David Ginesta, antrenorul principal al Rapidului.

„Îmi doresc să avem parte de sărbători liniștite și binecuvântate alături de cei dragi! Să ne revedem cu bine!”, a spus și portarul Denisa Șandru (n.r. fostă Dedu).

ADVERTISEMENT