News

Liderul PNL Timiș îl amenință pe Nicolae Ciucă cu o revoluție în partid. „Nu oferim județul PSD”

Liderul PNL Timiș amenință PSD cu o revoluție în județ, sunt nemulțumiri în legătură cu protocolul Coaliției. Nicolae Ciucă sosește la Timișoara
22.03.2024 | 17:12
Liderul PNL Timis il ameninta pe Nicolae Ciuca cu o revolutie in partid Nu oferim judetul PSD
Liderul PNL Timiș, Alin Nica, îl amenință pe Nicolae Ciucă cu revolte de partid / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alin Nica, liderul PNL Timiș și președintele Consiliului Județean, a declarat că nu renunță să candideze pentru un nou mandat și nu-i va ceda locul președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis. Există nemulțumiri pe plan local din cauza protocolului PSD cu PNL.

„Colegii așteaptă o scânteie să reacționeze”

Alin Nica a spus că a refuzat oferta de senator pentru a-l lăsa pe Afred Simonis să candideze și că colegii lui nu sunt mulțumiți de alianța cu PSD. În opinia lui Nica, „așteaptă o scânteie să reacționeze”.

ADVERTISEMENT

„Mi s-a făcut o ofertă să fiu senator și să-l las pe Simonis să candideze. Am refuzat din start această variantă.  Primarii PNL și ceilalți membri PNL au primit oferta să dea Consiliul General, să-mi retragă sprijinul. Dacă e să izbucnească o nouă revoluție în PNL, aceasta poate să izbucnească chiar de aici, de la Timișoara. Am discutat cu colegi care sunt nemulțumiți de cum merge partidul în alianța cu PSD și așteaptă o scânteie să reacționeze”, a declarat Alin Nica, potrivit Digi 24.

„Nu vreau să fiu eu cel care pornește scânteia de la Timișoara, dar dacă colegii de la București înțeleg cu adevărat că e un pericol major pentru PNL vor lua decizia corectă, iar PNL la Timiș va merge pe liste separate și candidați separați”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

„Timișul nu este de vânzare”

După ce Alin Nica a refuzat să facă alianță cu PSD și alți liberali și-au exprimat nemulțumirea față de alianța cu social-democarații. Vineri, Alin Nica a declarat că „Timişul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacţii electorale”.

Conform înțelegerii între PSD și PNL, Alin Nica ar trebui să renunțe la candidatura la șefia Consiliului Județean în favoarea lui Alfred Simonis.

ADVERTISEMENT

„Cred că este cea mai proastă alegere pentru județul Timiș. PSD a fost pe locul 3 la alegerile din 2020. Să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere proastă”, a spus el.

Interesul de partid, întâi de toate

De partea sa, președintele PNL, Nicolae Ciucă, care va veni la Timișoara, vineri, a declarat: „Așa cum la municipiul București și sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeași abordare în municipiile reședință de județ, acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Decizia se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiția cuiva anume”.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse politice, liderii PSD și PNL ar fi avut înțelegea ca, în județul Timiș, un candidat PSD să fie susținut pentru conducerea Consiliului Județean Timiș și un candidat liberal să fie susținut să candideze pentru Primăria Timișoarei.

Alin Nica a declarat că „va lupta până la capăt pentru PNL” și că, dacă va candida, Alfred Simonis nu va câștiga.

„Să nu cadă tablourile brătienilor de rușine”

„Dacă colegii din PNL naţional aleg să mă excludă sau să ia vreo măsură împotriva mea, eu voi fi împăcat cu ideea că tablourile brătienilor să nu cadă jos de ruşinea că au demis un preşedinte liberal pentru a oferi judeţul PSD”, a spus Nica.

„Îl aştept pe domnul Simonis să-l bat măr în 9 iunie. (…) PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câştiga chiar dacă filiala PNL Timiş va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câştiga oricum. Dincolo de diferenţa dublă de procent la intenţia de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credinţă din judeţ, am discutat cu colegii primari şi, cei care nu vor fi înlăturaţi în caz de alianţa impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis şi nu vor încuraja locuitorii din comunităţilor lor să aleagă PSD”, a spus Alin Nica.

 

 

ADVERTISEMENT