News

Lidl, amendat de ANPC cu 272.000 de lei. Lanțul de magazine a vândut bijuterii de argint fără autorizație

Lanțul de magazine Lidl din România a fost amendat de ANPC cu 272.000 de lei. Operatorul economic a vândut bijuterii de argint fără să dețină autorizație în acest sens.
23.12.2021 | 16:57
Lidl amendat de ANPC cu 272000 de lei Lantul de magazine a vandut bijuterii de argint fara autorizatie
ANPC a amendat Lidl pentru comercializarea bijuteriilor din argint, fără autorizație. Obiectele prețioase, confiscate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat joi, într-un comunicat postat pe Facebook, că peste 600 de seturi de bijuterii de argint au fost confiscate din magazinele Lidl.

Conform instituției publice, ”Lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase”.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest proces de confiscare, lanțul de magazine a primit și o amendă de peste 270.000 de lei.

ANPC a amendat Lidl pentru comercializarea bijuteriilor din argint, fără autorizație. Obiectele prețioase, confiscate

Conform comunicatului emis joi, agenții ANPC se află în această perioadă într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii ţări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, în urma verificărilor, au fost controlate 63 de magazine Lidl. În înteriorul acestora au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint.

S-a dispus confiscarea lor și ulterior depunerea la Trezorerie, se precizează în comunicatul ANPC.

ADVERTISEMENT

”Dat fiind că lanţul de magazine nu deţine autorizaţie pentru comercializare a produselor din metale preţioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoţite de specialişti ai Direcţiei de Metale Preţioase, din cadrul instituţiei au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint şi depunerea acestora la Trezoreria locală.

Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalităţii Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, să fie confiscate şi sumele obţinute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.

ADVERTISEMENT

Astfel, până în acest moment, la nivel naţional, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puţine dintre acestea fiind deja vândute”, anunță cei de la ANPC în informarea din mediul online.

Confiscarea bijuteriilor, însoțită de o amendă uriașă

Pe lângă confiscarea bijuteriilor, comisarii ANPC au dispus şi o amendă pentru operatorul economic. Astfel, au fost fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 272.000 lei.

Cei de la Protecția Consumatorului mai anunță că acţiunea de verificare în acest caz este în derulare, astfel că putem asista la noi confiscări și la o creștere a cuantumului amenzilor date de comisari.

ADVERTISEMENT