Fotbal intern

EXCLUSIV / Şi Petrolul e OUT! Cu cine mai JUCĂM în cupele europene!?

UPDATE / Situaţia din fotbalul românesc este una destul de gravă.  Aşa cum FANATIK.RO a anunţat joi seară, în exclusivitate, oficialii Petrolului au depus actele pentru intrarea în...
06.02.2015 | 14:00
EXCLUSIV  Si Petrolul e OUT Cu cine mai JUCAM in cupele europene
ADVERTISEMENT

UPDATE / Situaţia din fotbalul românesc este una destul de gravă.  Aşa cum FANATIK.RO a anunţat joi seară, în exclusivitate, oficialii Petrolului au depus actele pentru intrarea în insolvenţă şi echipa din Ploieşti se  alătură Rapidului, lui Dinamo, CFR Cluj, Oţelului, dar şi Universităţii Cluj pe lista echipelor ce sînt oficial în incapacitate de plată şi nu mai au dreptul de a evolua în cupele europene. De asemenea, acestor echipe li s-ar putea alătura şi CS Universitatea Craiova, formaţie care, pentru a evolua în cupele europene, are nevoie de o derogare de la UEFA, neavînd, conform regulamentelor, 3 ani de afiliere.

În acest moment, conform clasamentului turului, Steaua, Astra, ASA Tg. Mureş, FC Botoşani sînt echipele care ne vor putea reprezenta în cupele europene. Dar pînă şi Pandurii Tg. Jiu poate ajunge să evolueze în competiţiile externe, asta dacă ţinem cont de problemele pe care le are patronul Astrei, în condiţiile în care gorjenii se află pe locul 12, prima peste linie, cu 18 puncte, acelaşi punctaj ca prima echipă care ar retrograda dacă actuala ediţie de campionat ar fi încheiată acum!

ADVERTISEMENT

Oamenii din fotbal care reprezintă echipele care au voie să se gîndească la cupele europene au comentat această situaţie în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

O nou promovată se gîndeşte chiar la Liga Campionilor!

Directorul general ASA Tg. Mureş, Cristian Chertes nu se bucură de problemele pe care le întîmpină echipele din Liga 1 şi susţine că sînt pregătiţi pentru această aventură. „Sîntem în acelaşi hotel cu cei de la Petrolul şi am aflat această veste. Nu ne bucurăm de răul lor şi nici de cel al celorlalte echipe care care trec prin această situaţie, dar este un plus pentru noi. Avem echipă bună, ne aflăm pe un loc foarte ok în clasament şi sperăm să terminăm cît mai sus. Acum avem mai multe şanse, aş putea să fac o glumă şi să spun că putem juca în Liga Campionilor, dacă o să aibă probleme şi Steaua. Dar repet, nu ne bucurăm de răul altor echipe şi vrem să ajungem cît mai sus prin munca noastră”, a spus directorul general ASA Târgu Mureş, Cristian Cherteş.

ADVERTISEMENT

Şi preşedintele ASA, Narcis Răducan a comentat posibilitatea de a juca în cupele europene în locul echipelor aflate în insolvenţă. „Din păcate situaţia nu este tocmai plăcută pentru Liga 1. Însă, dacă noi vom ajunge să jucăm în cupele europene o vom face. ASA Târgu Mureş nu are probleme în legătură cu o viitoare intrare în insolvenţă, a spus preşedintele ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan.

“În fotbalul românesc se joacă pe minciuni!”

Vestea că vor putea evolua în competiţiile europene a ajuns şi în interiorul clubului FC Botoşani. Finanţatorul echipei din Moldova, Valeriu Iftime susţine că intrarea în insolvenţă a echipelor din Liga 1 este doar un pas către normalitate şi critică modul în care sînt manageriate aceste cluburi. „Nu îmi place deloc această situaţie, dar dacă o să avem această şansă o să profităm de ea, avem echipă bună. Faptul că sînt din ce în ce mai multe echipe care intră în insolvenţă este un pas spre normalitate. Nu este normal ca un om care îşi pune ochelari de soare, îşi pune un lanţ la gît să aibă impresia că poate să conducă un club. Noi avem o echipă la fel de bună ca cea a Petrolului,  dar dacă se ajunge ca o echipă de pe locul 8 să joace în cupele europene, nu este normal. Trebuie să ne punem multe semne de întrebare,  în fotbal se joacă pe minciuni, este o concurenţă neloială. Echipele care sînt ok din toate punctele de vedere au de pierdut din cauza cluburilor care mint jucătorii şi ajung în această situaţie neplăcută”, a spus Valeriu Iftime pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“Ce cupe europene!? Noi ne gîndim la retrogradare!”

Oficialii Pandurii Tg. Jiu nu se văd jucînd în cupele europene, iar preşedintele  Eugen Pîrvulescu susţine că se gîndesc doar la salvarea de la retrogradare„Noi nu ne gîndim atît de departe. Pandurii Tg. Jiu se pregăteşte şi se gîndeşte doar la salvarea de la retrogradare. Dar pot să dau asigurări că la noi la echipă nu se vorbeşte de insolvenţă,  nu avem nicio datorie la stat, a spus preşedintele echipei Pandurii Tg. Jiu, Eugen Pîrvulescu pentru FANATIK.RO

……………

Liga 1 va deveni, în cel mai scurt timp, liga insolvenţilor. După Rapid, Oţelul Galaţi, Dinamo, Universitatea Cluj şi CFR Cluj, un alt club din Liga 1 are şanse foarte mari să intre în insolvenţă. Petrolul Ploieşti, grupare care se confruntă cu grave probleme financiare, a depus la Tribunalul Prahova o cerere de intrare în insolvenţă, ce are şanse foarte mari să fie aprobată. Dacă Tribunalul va admite cererea, Petrolul nu va avea dreptul să evolueze în sezonul viitor în cupele europene.

ADVERTISEMENT