Sport

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 14. Remiză în ploaie între Concordia Chiajna și Unirea Slobozia

Concordia Chiajna și Unirea Slobozia au încheiat etapa a 14-a din Liga 2 Casa Pariurilor cu o remiză, scor 0-0. meciul s-a jucat pe ploaie.
28.11.2023 | 18:40
Liga 2 Casa Pariurilor etapa 14 Remiza in ploaie intre Concordia Chiajna si Unirea Slobozia
Ștefan Pacionel și Romario Moise în duel pentru balon la meciul Concordia Chiajna - Unirea Slobozia. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-11-2023
15:02

Concordia - Unirea Slobozia 0-0

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Final de meci – Disputat pe o ploaie agasantă, meciul Concordia Chiajna – Unirea Slobozia s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

l2c

Min. 45 – Repriză anostă la Chiajna, fără ocazii foarte mari de poartă.

Min. 1 – A început meciul!

28-11-2023
14:47

Echipele de start din Concordia - Unirea Slobozia

Au fost anunțate echipele de start pentru meciul care va începe la ora 17:00, Concordia Chiajna – Unirea Slobozia:

  • Concordia: Oncescu – Corbu, Stanică, Guimaraes, Dumbravă – Codrea, Lazăr – Ghimfus, Moise, Hlistei – Bălan; Rezerve: Ciontos, Achim, Iancu, Tucaliuc, Pires, Cocoș, Burcea, Dulca, Pop; Antrenor: Erik Lincar
  • Unirea Slobozia: Rusu – Ibrian, Lazăr, Pospielov, Toma – Coadă, Pacionel – Aflana, Serges, Dorobanțu – Vlăsceanu; Rezerve: Georgescu, Zukanovic, Melniciuc, Sandru, Atanase, Aioanei, Cojocari, Lemnaru, Bârnoi; Antrenor: Adrian Mihalcea
24-11-2023
14:30

Liga 2 Casa Pariurilor. Rezultatele etapei a 14-a și clasamentul

Joi, 23 noiembrie

  • Ceahlăul – FC Argeș 2-0 (Lullaku 7, P. Petre 31)

Vineri, 24 noiembrie

  • CS Dumbrăvița – Gloria Buzău 0-1 (Wiktorski 48)

Sâmbătă, 25 noiembrie

  • CS Mioveni – Metaloglobus 0-2 (Sîrbu 79, Honciu 90+1)
  • FK Csikszereda – CSM Slatina 1-0 (Jelena 33)
  • Progresul Spartac – CSA Steaua 1-6 (Florescu 34 / Chipirliu 27, 56 pen., Purice 29 aut., Sierra 35, Maftei 62, Buziuc 88)
  • CSM Reșița – CSM Alexandria 3-1 (Rimovecz 2, Lascu 7, Gomboș 77 / Simon 42)
  • CS Tunari – Chindia 0-2 (Zivkovic 71, Leca 81 aut.)

Duminică, 26 noiembrie

  • Viitorul Tg. Jiu – Unirea Dej 2-1 (Nikpalj 24, Tiihonen 67 / D. Pop 65)
  • Corvinul – CSC 1599 Șelimbăr 0-0

Marți, 28 noiembrie

  • ora 17:00 Concordia Chiajna – Unirea Slobozia (Digi Sport 1, Prima Sport 1)
Clasament Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
24-11-2023
12:21

CSC Dumbrăvița - Gloria Buzău 0-1 (Wiktorski 48)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 77: Cibi reia din foarfecă după o centrare de pe dreapta în careul buzoian, Greab e bătut, însă mingea cade pe bara transversală.

Min. 64: Greab reține șutul lui Paulevici  la colțul scurt.

Min. 48: GOOOL Gloria Buzău! Corner pentru oaspeți, portarul Trifon iese aiurea și respinge greșit până la Wiktorski, care reia în plasă din 6 metri.

Min. 30: Dumitru șutează din marginea careului, mingea îl lovește în piept pe portarul gazdelor, Gîsă respinge apoi direct în pieptul lui Gladun, iar din acesta ricoșează în bară.

Min. 25: Dumitru execută cu efect o lovitură liberă din marginea careului, mult lateral stânga, dar mingea lovește bara transversală și iese în aut de poartă.

Min. 15: Tănase trage puternic de la 20 de metri, Greab respinge salvator în lateral.

Min. 6: Martinov șutează cu stângul de la 20 de metri, Mingea trece peste transversală. 

Min. 1: A început partida.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun, I. Tănase, Martinov, Paulevici, Zaluschi, Andr. Toroc, Mercioiu. Rezerve: P. Toroc – Țieranu, Ristin, Lalic, Tismonar, Sofran, Cibi, Andr. Olaru, B. Nortey. Antrenor: Cosmin Stan

Gloria Buzău: Greab – Mihaiu, Patapis, Wiktorski, Sălceanu, Trebotic (cpt.), Val. Dumitrache, I. Șerban, Mat. Tănasă, Chică-Roșă, Cr. Dumitru. Rezerve: Haymamba – V. Angelov, Dobrosavlevici, Golan, Sg. Pîrvulescu, Pervan, Radic, Diego Izata, Brîncoveanu. Antrenor: Andrei Prepeliță

23-11-2023
17:28

Ceahlăul - FC Argeș - 2-0

Vezi video AICI!

Final de meci! Ceahlăul se impune fără emoţii cu FC Argeş, scor 2-0. Echipa lui Cristi Pustai este pe locul 5, cu 22 de puncte, în timp ce piteştenii se afundă în clasament, fiind pe locul 15, cu 15 puncte. 

Min. 63: Ocazie rarisimă ratată de gazde! După o lovitură de la colțul terenului, mingea ajunge în careu la Cortelezzi, care trimite milimetric pe lângă poartă, cu capul.

Min. 60: Oaspeții par incapabili momentan să revină pe tabelă, astfel că play-off-ul în acest an pentru FC Argeș pare un scenariu SF.

Min. 46: S-a reluat partida.

Min. 45 + 3: Pauză la Piatra Neamț.

Min. 45: Gazdele solicită din nou penalty, însă arbitrul Ovidiu Mazilu nu pare dispus să acorde a 3-a lovitură de la 11 metri într-o singură repriză pentru Ceahlăul. Asta, în condițiile în care primele două lovituri de la 11 metri au fost oricum discutabile.

Min. 40: Statistica minutului 40. 57 vs 43% posesie în favoarea Ceahlăului, însă egalitate 3-3 la cornere. Gazdele conduc nu doar pe tabelă cu 2-0 ci și la raportul șuturilor spre poartă (5 vs 4) și pe poartă (3 vs 1).

Min. 31: GOL! 2-0! Patrick Petre reușește să majoreze diferența. Ceahlăul Piatra Neamț pare tot mai sigură de victorie.

Min. 15: Ceahlăul primește o nouă lovitură de la 11 metri, însă de această dată același Azdren Llullaku ratează!

Min. 7: GOL! 1-0! Gazdele înscriu din penalty prin Azdren Llullaku!

Min. 1: A început partida!

Au fost anunțate echipele de start în Ceahlăul Piatra Neamț – FC Argeș, formațiile pregătite de Cristian Pustai și Eugen Neagoe.

Ceahlăul: Al. Barna – Bacalu, Jalbă, Vișinar (cpt.), Pedro Albino, Akwasi, Onișa, Llullaku, M. Savu, P. Petre, Cortelezzi
Rezerve: Krell – Joao Jaquite, Selmani, Al. Anton, Al. Fărăgău, Larrauri, Forizs, Tud. Oltean, Petkov
Antrenor: Cristian Pustai

FC Argeș: Straton – Tofan (cpt.), Esteban Orozco, Scarlatache, M. Tudose, Rădescu, Rob. Boboc, Babin, D. Bujor, Buhăcianu, M. Angelov
Rezerve: G. Micle – R. Ciuciulete, Balaur, Mitoi, Y. Pîrvu, Haită, Dulcea, Bertrand, Bg. Rusu
Antrenor: Eugen Neagoe

Etapa a 14-a din Liga 2 Casa Pariruilor are o perioadă de desfășurare foarte lungă, începând joi, 23 noiembrie și urmând a se încheia tocmai marți, 28 noiembrie. Mai rămân cinci runde până când ierarhia se va împărți în cele două clasice direcții, primele șase echipe în play-off și următoarele 14  în două grupe de play-out, în care cad automat locurile 5 și 6 din fiecare grupă iar locurile 5 dau baraj de supraviețuire.

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 14. Nu mai puțin de 12 echipe luptă pentru calificarea în play-off

Este înghesuială mare în lupta pentru accesul în play-off. Nu mai puțin de 12 echipe speră să atingă acest obiectiv. Sigur, CS Șelimbăr, Corvinul și Unirea Slobozia au luat o opțiune foarte importantă, ca urmare a faptului că au un avans considerabil de pe primele trei locuri. Cele 12 echipe sunt CS Șelimbăr, 30, puncte, Corvinul 27, Unirea Slobozia 27, CS Mioveni 23, Gloria Buzău 22, Concordia 20, CSA Steaua 19, Ceahlăul 19, CS Dumbrăvița 19, Chindia 17, CSM Slatina 17 și Viitorul Tg. Jiu 17.

ADVERTISEMENT

Problema este că din actualul podium nu au drept de promovare fiind considerate echipe departamentale CS Șelimbăr, Corvinul, CSA Steaua, CS Dumbrăvița și CSM Slatina, adică nu mai puțin de cinci formații. Regulamentul permite anomalia ca oricare dintre aceste echipe să poată intra în play-off, dar fără drept de promovare iar alte echipe care au licență, dar nu au terminat în primele șase rămân blocate, deși cele de drept public joacă doar de plăcere.

Programul meciurilor din etapa a 14-a din Liga 2 Casa Pariurilor și al televizărilor

Joi, 23 noiembrie, ora 19:30

  • Ceahlăul – FC Argeș (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Vineri, 24 noiembrie, ora 14:30

  • CS Dumbrăvița – Gloria Buzău (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 11:00

  • CS Mioveni – Metaloglobus
  • Csikszereda – CSM Slatina
  • Progresul Spartac – CSA Steaua
  • CSM Reșița – CSM Alexandria
  • ora 11:30 CS Tunari – Chindia (Digi Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 26 noiembrie, ora 12:00

  • Corvinul – CS Șelimbăr (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Marți, 28 noiembrie, ora 17:00

  • Concordia Chiajna – Unirea Slobozia (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

FC Argeș, în situație disperată, merge la Piatra Neamț

Etapa se deschide joi, 23 noiembrie, de la ora 19.30, în nocturnă la Piatra Neamț urmând ca echipa locală, Ceahlăul, să primească vizita celor de la FC Argeș. Pietrenii au 19 puncte și speră să prindă un loc de baraj, fiind la o lungime de locul 6, ultimul de baraj. Echipa lui Cristi Pusztai are în lot și destui străini, în speranța că vor reuși chiar din primul an de la revenirea în eșalonul secund să atace acest obiectiv.

FC Argeș se anunța la început de sezon una dintre marile candidate la revenirea imediată în primul eșalon, dar a fost un mare fiasco. Nici măcar venirea pe bancă a experimentatului Eugen Neagoe nu a putut îndrepta lucrurile și cu 15 puncte piteștenii simt că le fuge pământul play-off-ului de sub picioare. Conducerea clubului a blocat acordarea tuturor drepturilor bănești momentan.

ADVERTISEMENT

Corvinul – CS Șelimbăr, duelul primelor două locuri, fără drept de promovare!

Un meci ciudat se joacă pe stadionul din Hunedoara. La prima vedere vorbim despre partida vedetă a etapei, pentru că față în față se vor afla locurile 1 și respectiv 2, liderul fiind gruparea din Șelimbăr. De ce spunem că este ciudat? Pentru că primele două echipe din a doua divizie, care au etalat de multe ori un fotbal de bună calitate, sunt în imposibilitatea de a promova până nu vor schimba statutul clubului, dintr-unul departamental într- societate pa acțiuni.

Așa încât sunt șanse foarte mari să le vedem pe amândouă în play-off, ocupând locul altor echipe care corespund regulamentelor de funcționare. Și chiar este păcat de acastă situație, pentru că avându-l pe Claudiu Niculescu pe bancă sibienii fac un campionat de vis iar la Hunedoara Florin Maxim a creat o echipă foarte bine pusă la punct, care dacă avea situația administrativă rezolvată sigur s-ar fi bătut justificat la promovare.

ADVERTISEMENT

Concordia Chiajna – Unirea Slobozia, meciul marilor ambiții

La Chiajna va fi epilogul acestei runde, cu două echipe care au suficiente atuuri pentru a intra în play-off, cea oaspete, a lui Adi Mihalcea, este foarte bine plasată în această cursă, ilfovenii sunt la un loc de rai, dar jucând acasă nu concep să nu ia cele trei puncte, chiar dacă Unirea Slobozia este un adversar cu adevărat greu.

Ialomițenii au avut o lungă perioadă de invincibilitate dar de câteva etape au redus mult motoarele, accidentările și oboseala aducând și primele eșecuri. Concordia a  jucat foarte bine acasă doart în ultimele trei partide, pe care le-a câștigat, până atunci pierzând de două ori și făcând un egal, deci șapte puncte irosite în ograda proprie. Cu un nou antrenor Chindia trebuie să joace la victorie pe terenul lui Tunari, unul imposibil ca și calitate a gazonului.

ADVERTISEMENT