Sport

Liga Campionilor, turul 3 preliminar. Ferencvaros, victorie cu Slavia Praga! Stanciu, integralist la cehi

FANATIK.RO vă prezintă programul turului 3 preliminar din Champions League, a cărui primă manşă se joacă marţi, 3 august şi miercuri, 4 august
04.08.2021 | 22:00
Liga Campionilor turul 3 preliminar Ferencvaros victorie cu Slavia Praga Stanciu integralist la cehi
Ferencvaros a câştigat manşa tur cu Slavia Praga
ADVERTISEMENT
04-08-2021
16:55

Liga Campionilor, turul 3 preliminar: programul și rezultatele de miercuri, 4 august

  • Spartak Moscova – Benfica 0-2 (Silva 51, Gilberto 74)
  • Dinamo Zagreb – Legia Varşovia 1-1 (Petkovic 60 / Muci 82)
  • Ferencvaros – Slavia Praga 2-0 (Kacharaba 44-autogol, Kharatin 50-penalty) / Nicuşor Stanciu a fost integralist

Dacă va trece de Young Boys Berna, CFR Cluj se va duela în play-off-ul Ligii Campionilor cu echipa care va câştiga dubla Ferencvaros – Slavia Praga. Meciurile retur din turul 3 preliminar sunt programate pe 10 august.

Nicuşor Stanciu este titular pentru Slavia Praga în prima manşă a dublei cu Ferencvaros.

03-08-2021
15:56

Liga Campionilor, turul 3 preliminar: programul și rezultatele de marți, 3 august

  • Malmo – Glasgow Rangers 2-1 (Rieks 47, Birmancevic 49 / Davis 90+5) / Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve până la finalul meciului
  • Sparta Praga – AS Monaco 0-2 (Tchouameni 38, Volland 59) / Florin Niţă a fost integralist
  • CFR CLUJ – Young Boys Berna 1-1 (Manea 4 / Sierro 90+3)
  • Genk – Şahtior Doneţk 1-2 (Onuachu 39 / Tete 62-pen., Alan 81)
  • PSV Eindhoven – Midtjylland 3-0 (Madueke 20, Gotze 30, Gakpo 32)
  • Steaua Roşie Belgrad – Sheriff Tiraspol 1-1 (Diony 45+1 / Castaneda 34)
  • Olympiakos – Ludogoreţ 1-1 (Camara 86 / Despodov 49) / Dorin Rotariu a rămas pe banca de rezerve până la finalul meciului

Dorin Rotariu este doar rezervă pentru Ludogoreţ Razgrad în manşa tur cu Olympiacos, în timp ce Claudiu Keşeru nu a prins lotul, fiind trimis la echipa a doua.

La scurt timp după ce Tchouameni a deschis scorul pentru AS Monaco, fanii celor de la Sparta Praga au lansat mai multe scandări rasiste la adresa mijlocaşului de 21 de ani. Conform Canal +, jucătorii echipei fanceze i-au transmis arbitrului că în tribune se aud scandări rasiste.

03-08-2021
15:55

Florin Niță e titular în Sparta Praga - AS Monaco, Ianis Hagi doar rezervă în Malmo - Rangers

Internaționalul român Florin Niță este titular în poarta cehilor de la Sparta Praga în meciul contra francezilor de la AS Monaco.

În schimb, în celălalt meci care începe la ora 20:00, Malmo – Glasgow Rangers, Ianis Hagi este doar pe banca de rezerve a formației scoțiene.

Champions League începe să strângă de la un tur la altul numai echipe importante în sita care va continua să tot cearnă până la ocuparea locurilor vacante din grupe în urma play-off-ului. Dar până la play-off mai este un hop, turul 3 preliminar, care se joacă prima manşă marţi şi miercuri, 3-4 august şi a doua peste exact o săptămână.

Programul manşei întâi a turului 3 preliminar din Champions League

Marţi, 3 august

  • ora 20:00 Malmo – Glasgow Rangers
  • ora 20:00 Sparta Praga – AS Monaco
  • ora 21:00 CFR CLUJ – Young Boys Berna
  • ora 21:00 Genk – Şahtior Doneţk
  • ora 21:00 PSV Eindhoven – Midtjylland
  • ora 22:00 Steaua Roşie – Sheriff Tiraspol
  • ora 22:00 Olympiakos – Ludogoreţ
ADVERTISEMENT

Miercuri, 4 august

  • ora 20:00 Spartak Moscova – Benfica
  • ora 21:00 Dinamo Zagreb – Legia Varşovia
  • ora 21:00 Ferencvaros – Slavia Praga

CFR Cluj are ca obiectiv accesul în play-off-ul Ligii Campionilor

CFR Cluj, campioana României, a urcat din nou până în turul 3 preliminar, fază în care acum două ediţii o elimina pe Celtic Glasgow, după 1-1 la Cluj şi un memorabil 4-3 în Scoţia, dar ceda în play-off, ambele jocuri cu 0-1, în faţa Slaviei Praga.

ADVERTISEMENT

Dacă ardelenii vor repeta performanţa de acum doi ani, tot echipa la care joacă, şi o face foarte bine, Nicolae Stanciu, ar urma să stea în calea fericirii pentru accesul la masa bogaţilor.

Asta ar fi în play-off, fază în care, chiar dacă ar pierde, CFR Cluj ar avea din nou asigurată prezenţa în Europa League, competiţia devenită, datorită coeficientului dezastruos, prohibită pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Acum însă toate eforturile sunt concentrate pentru partida din turul 3 preliminar, în care ne revedem cu vechile cunoştinţe de la Young Boys Berna cu gând declarat de revanşă după eliminarea cu mare cântec din sezonul trecut din grupa de Europa League.

CFR Cluj are un adversar extrem de puternic, dar echipa lui Marius Şumudică are şansa ei, chiar dacă procentul de la calificare e clar în favoarea elveţienilor, cu 75-35 la sută. Nu ar fi prima dată când un astfel de procent ar fi demontat de outsider.

ADVERTISEMENT

Mulţi români joacă în turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Au şanse să se califice Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi

În afara partidei dintre campioana României şi cea a Elveţiei, mai sunt încă nouă confruntări, toate foarte interesante. Şi avem destui români implicaţi la maxim în această fază a competiţiei, unii cu mai multe, alţii cu mai puţine de a prinde play-off-ul.

Din categoria românilor care au bune oportunităţi de a ajunge în play-off-ul Champions League se numără Nicolae Stanciu, Slavia Praga fiind favorită în dubla cu Ferencvaros, deşi ungurii au fost şi ei sezonul trecut în grupe, şi Ianis Hagi, cu Rangers, în faţa suedezilor de la Malmo.

Din a doua categorie, hotărât lucru îl avem pe portarul Spartei Praga, Florin Niţă, care va avea serios de muncit cu atacanţii echipei Monaco din Ligue 1, o echipă cu multe vedete, care e clar favorită. Şi românii de la Ludogoreţ, Dorin Rotariu şi Claudiu Keşeru, ultimul, deşi golgeterul echipei de peste patru ani, fiind acum trimis la echipa a doua, vor avea viaţă foarte grea cu Olympiakos Pireu.

Partide de top la Genk, Moscova şi Eindhoven

Nu sunt însă singurele meciuri interesante. Poate doar Steaua Roşie Belgrad – Sheriff Tiraspol să nu sune a partidă de top, dar uşor nu va fi deloc bălgrădenilor, pentru că moldovenii sunt o echipă cu foarte mulţi străini.

Genk – Şahtior Doneţk, Spartak Moscova – Benfica, PSV Eindhoven – Midtjylland şi Dinamo Zagreb – Legia Varşovia sunt meciuri care se anunţă şi destul de echilibrate, dar şi promit spectacol, prin calitatea jucătorilor de care dispun.

ADVERTISEMENT
Tags: