Sport

Lionel Messi i-a sfidat pe oficialii lui PSG și a revenit pe teren! De când nu mai fusese rezervă înainte de Uruguay – Argentina. Video

Lionel Messi a revenit pe teren după două săptămâni. Superstarul lui PSG a jucat un sfert de oră în meciul din preliminariile Campionatului Mondial, Uruguay - Argentina 0-1.
13.11.2021 | 11:55
Lionel Messi ia sfidat pe oficialii lui PSG si a revenit pe teren De cand nu mai fusese rezerva inainte de Uruguay  Argentina Video
ADVERTISEMENT

Două săptămâni, atât a lipsit de pe teren Lionel Messi, care a acuzat dureri la genunchi și la bicepsul femural. Playmaker-ul s-a accidentat în confruntarea dintre PSG și Lille, atunci când Mauricio Pochettino a fost forțat să îl schimbe la pauză cu Mauro Icardi.

De atunci, Messi a ratat două partide, cu RB Leipzig în UEFA Champions League și cu Bordeaux în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, superstarul argentinian a fost convocat la echipa națională pentru derby-urile cu Uruguay și Brazilia, motiv care a provocat reacții negative în Franța.

Lionel Messi s-a întors pe gazon în Uruguay – Argentina 0-1

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani nu doar că a fost selecționat pentru această dublă, dar a și jucat încă de la primul meci. Deși a început ca rezervă partida cu Uruguay, situație inedită pentru Messi, playmaker-ul „pumelor” a fost introdus în minutul 76, în locul lui Lo Celso, la scorul de 1-0 pentru reprezentativa lui Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi nu mai fusese rezervă din iulie 2019, atunci când Argentina și Chile au jucat finala mică de a Copa America. Dacă în Hexagon e contestat, în țara natală, Messi e apreciat chiar și după 15 minute jucate, fără vreo mare realizare.

„S-a simțit lipsa lui din echipa de start de la Montevideo, dar geniul lui Di Maria ne-a adus victoria, un pas enorm pentru Mondial”, au scris jurnaliștii de la Clarin, cel mai important ziar din Argentina. Di Maria a marcat singurul gol al partidei, în minutul 7, cu un șut de excepție, la vinclu.

ADVERTISEMENT

Câștigătoare a Copa America în 2021, naționala Argentinei traversează o formă excepțională. „Pumele” au o serie incredibilă de 26 de meciuri consecutive fără înfrângere. Naționala lui Scaloni este pe locul 2, cu 28 de puncte, șase mai puține decât liderul Brazilia, și opt peste Ecuador, aflată pe ultima treaptă a podiumului.

Argentinienii pot obține biletele pentru World Cup 2022 săptămâna viitoare, atunci când joacă super derby-ul cu Brazilia. Dacă se impun în meciul programat miercuri, 17 noiembrie, „pumele” vor fi calificate matematic la turneul final, acolo unde naționala „Cariocas” este deja prezentă.

ADVERTISEMENT

Prezența lui Messi la echipa națională, criticată de PSG

Lionel Messi poate merge când dorește la echipa națională. Superstarul argentinian are în contractul cu PSG o clauză prin care poate onora orice convocare, fără ca parizienii să aibă ceva de obiectat. Nu este și cazul lui Leonardo, directorul sportiv de la PSG.

„Nu suntem de acord să lăsăm la națională un jucător care, din punctul nostru de vedere, nu este apt din punct de vedere fizic sau care este în proces de recuperare.

Nu este logic! În astfel de situații ar trebui să existe un acord in partea FIFA”, a declarat Leonardo.

ADVERTISEMENT