Sport

Atacuri din toate părţile la Lionel Messi: “Nu îți este rușine?” / “Transferul la PSG, o eroare”

Înfrângerea suferită miercuri seară de PSG, 1-2 pe terenul lui Manchester City, în grupele Ligii Campionilor, continuă să aibă ecouri în presa internațională.
26.11.2021 | 07:53
Atacuri din toate partile la Lionel Messi Nu iti este rusine  Transferul la PSG o eroare
Hotelul lui Messi poate fi demolat Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cel mai criticat, după acest meci care a complicat ecuația calificării parizienilor, este superstarul argentinian Lionel Messi.

Acesta, venit în vară de la Barcelona, a fost luat la țintă de oamenii de fotbal, care consideră că într-un meci crucial pentru echipa care îl plătește, a avut o prestație indolentă.

ADVERTISEMENT

Rafael van der Vaart l-a făcut praf pe Lionel Messi: ”Nu îți este rușine?”

Fostul internațional olandez Rafael van der Vaart, 109 meciuri în selecționata Olandei, a fost extrem de dur. Citat de publicația britanică Mirror, van der Vaart a fost extrem de tranșant.

Actualmente în staff-ul danezilor de la Esbjerg, van der Vaart a spus că ”performanțele lui Messi sunt sub standardele normale, iar acest lucru începe să enerveze”.

ADVERTISEMENT

După plecarea spectaculoasă de la Barcelona, Messi nu s-a adaptat prea bine la PSG, având înscrise numai 4 goluri în 10 meciuri. Forma slabă și desele accidentări au condus spre ideea că argentinianul a jucat mai mult la naționala Argentinei în acest sezon, decât la echipa de club.

Prestația sa de pe Etihad a pus capac. Lionel Messi nu a reușit să aducă plus-valoare la echipa pariziană, iar celebra tripletă din care mai fac parte Neymar și Kylian Mbappe nu a dat rezultatele așteptate. Și celelalte două vedete sunt sub critici acide din partea jurnaliștilor francezi și nu numai.

ADVERTISEMENT

Ai senzația că Messi iese la plimbare din când în când. Nu îți este rușine? Păcat, pentru că un jucător ca el nu se va mai naște vreodată”, a spus van der Vaart la Ziggo Sport.

Jerome Rothen: ”Transferul la PSG, o eroare”

Un alt expert, fostul internațional francez Jerome Rothen, citat de cotidianul spaniol AS, l-a acuzat pe Messi pentru prestațiile sale.

ADVERTISEMENT

Cred că transferul lui Messi la PSG este o eroare. Messi nu are coechipieri în preajma sa care să îl ajute să dezvolte jocul”,  a spus Rothen, făcând aluzie la faptul că Messi se repliază cu greutate.

Comentatorul francez mai crede că stilul de joc al PSG-ului nu se potrivește pentru Messi.

Jamie Carragher: ”Messi e pieton”

Fostul fundaș de la Liverpool, Jamie Carragher, a avut un discurs dur pentru a califica prestația lui Messi pe terenul lui Manchester City.

Carragher spunea că ”Messi e pieton”. El se referea la faptul că argentinianul nu aleargă suficient pentru a face față la rigorile fotbalului din zilele noastre. În acest tir de critici intrau și colegii lui Messi, Meymar și Mbappe, iar Carragher concluziona că ”PSG nu va câștiga Liga Campionilor deoarece are trei jucători care nu aleargă, în vreme ce vedetele celorlalte candidate la trofeu muncesc pentru echipă”.

Jurnaliștii de la L”Equipe i-au dat notă de corijență lui Messi, 4 din 10, după meciul disputat la Manchester City. Aceeași publicație îi nota cu 5, după partida respectivă, pe Neymar și Mbappe.

ADVERTISEMENT