Sport

Lionel Messi a vorbit deschis despre comparația cu Diego Armando Maradona: „Mă enervez des”

Lionel Messi e omul momentului în fotbalul mondial. Argentinianul, care tocmai a cucerit cel de-al șaptelea Balon de Aur, a vorbit despre ce a însemnat pentru el să fie comparat cu Diego Maradona.
04.12.2021 | 20:31
Lionel Messi a vorbit deschis despre comparatia cu Diego Armando Maradona Ma enervez des
ADVERTISEMENT

Lionel Messi rămâne deținătorul celor mai multe Baloane de Aur, chiar dacă ultima sa victorie, în fața lui Robert Lewandowski, a fost una controversată. Argentinianul a câștigat premiul decernat celui mai bun fotbalist din lume pentru prima dată în 2009, la vârsta de 22 de ani, iar 12 ani mai târziu, la 34 de ani, l-a pus în vitrină pe cel de-al șaptelea.

În ultimul sezon petrecut pe Camp Nou, Lionel Messi a marcat 30 de goluri pentru Barcelona și a fost decisiv în câștigarea Cupei Spaniei de către catalani. Argentinianul a reușit o „dublă” în victoria cu Athletic Bilbao, scor 4-0.

ADVERTISEMENT

A urmat o vară de vis pentru Messi și echipa națională. Sud-americanii au cucerit Copa America, după 28 de ani de secetă. Playmaker-ul a înscris patru goluri și a dat cinci pase decisive în cele 360 de minute jucate la turneul final, fiind desemnat și cel mai bun jucător al competiției.

Lionel Messi a vorbit deschis despre comparația cu Diego Maradona: „Nu am dat atenție”

Într-un interviu recent acordat celor de la France Football, citat de Marca, Lionel Messi a vorbit despre comparația cu Diego Maradona, cel care s-a stins din viață în 2020, la vârsta de doar 60 de ani.

ADVERTISEMENT

„Sincer, nu m-am comparat niciodată cu Diego, dar niciodată. Niciodată nu am acordat atenție acestor comparații. Unele dintre critici m-au deranjat în trecut, e adevărat. Am avut o perioadă foarte proastă la echipa națională, da, dar nu din aceste motive.

Mă enervez des din cauza unor astfel de lucruri, precum criticile. Dar ele trebuie să rămână în vestiar, cum se spune, nu? Să fie private. Până la urmă asta te face mai puternic, asta face un grup mai puternic.

ADVERTISEMENT

Dacă ne spunem în fața ce ne deranjează, cu siguranță ne va ajuta să creștem. Se poate întâmpla oricărui jucător, nu doar mie”, a declarat Lionel Messi.

Messi, Neymar și povestea tricoului cu numărul 10 de la PSG

În vara, Messi a plecat de la Barcelona, liber de contract, și a semnat cu PSG, din cauza situației financiare precare a catalanilor. La Paris, argentinianul s-a reunit cu fostul său prieten de pe Camp Nou, Neymar.

ADVERTISEMENT

Deși toată lumea se aștepta ca Messi să îi ceară brazilianului tricoul cu numărul 10, Balonul de Aur a cerut să joace cu 30 pe spate, chiar dacă „Ney” era dispus să îi cedeze rolul de „decar”.

„10-le îi aparține lui. Eu am venit să ajut echipa. A fost un gest foarte frumos din partea lui. Mă așteptam să facă asta, pentru că îl cunosc pe Neymar.

Am petrecut mult timp împreună la Barcelona. Suntem prieteni. Dar mi se pare corect ca el să păstreze tricoul cu 10. Și uite așa am luat celălalt număr care îmi place, 30”, a adăugat superstarul argentinian.

ADVERTISEMENT