Lionel Messi, golgheterul ultimului deceniu în fotbalul mondial: 522 de goluri în 521 de meciuri! Cifrele lui Ronaldo şi ale altor jucători de top

SPECIAL FANATIK
Alex Bradescu    Iulian Pavel   
în Messi
02/01/2020, 12:54
Lionel Messi, golgheterul ultimului deceniu în fotbalul mondial: 522 de goluri în 521 de meciuri! Cifrele lui Ronaldo şi ale altor jucători de top SPECIAL FANATIK
Lionel Messi e cel mai bun marcator al deceniului. Şi-a surclasat adversarii şi conduce şi la capitolul cel mai bun pasator decisiv

Lionel Messi domină clasamentul celor mai buni marcatori din ultimul deceniu în fotbalul mondial. Astfel, argentinianul Barcelonei a reuşit, între 2010 şi 2020, cifre absolut incredibile în campionat: are mai multe goluri înscrise decât meciuri jucate!

Lionel Messi, golgheterul deceniului care tocmai s-a încheiat. E şi cel mai bun la pase decisive

Lionel Messi e, de departe, cel mai bun marcator al ultimei decade din campioantele din lume, iar cifrele sale sunt absolut fabuloase. Astfel, între 1 ianuarie 2010 şi momentul actual, “Puricele” a înscris 522 de goluri pentru FC Barcelona în La Liga, evoluând în 521 de meciuri!

Starul Barcei este singurul din clasament care are mai multe goluri decât partide jucate. Locul secund este ocupat, normal, de Cristiano Ronaldo. Ca fapt divers, trebuie amintit că au marcat împreună mai mult decât Manchester United!  

Portughezul are şi el statistici incredibile. Cristiano a marcat, pentru Real şi Juventus, “doar” 477 de goluri în 489 de partide disputate în La Liga şi în Serie A.

După cei doi zei, urmează şi “golgheterii cu faţă umană”. Evident, la distanţe imense. Locul al treilea, ultimul de pe podium, e ocupat de Robert Lewandowski. Polonezul are şi el o rată excelentă, 324 de goluri în 454 de apariţii în Bundesliga pentru Dortmund şi Bayern.

Locurile patru şi cinci sunt “made in Uruguay”. Edinson Cavani se prezintă cu un bilanţ de 309 goluri în 447 de apariţii pentru Napoli şi PSG, iar Luis Suarez se mândreşte cu 303 de reuşite în în 445 de meciuri la Ajax, Liverpool şi Barcelona.

Ronaldo nu e deloc egoist

Messi e cel mai bun şi atunci când vine vorba despre pasele decisive. 136 de assist-uri a oferit decarul catalanilor, conducând şi la acest capitol, însă nu la fel de detaşat precum o face în clasamentul golgheterilor.

Angel Di Maria îl urmează cu 108, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Mesut Ozil, neamţul lui Arsenal având 106. Locul patru, ultimul din “clubul celor care au 100 de assist-uri” este deţinut de alt german, Thomas Muller, cu 103. 

Interesant este că, în ceea ce-l priveşte pe Cristiano Ronaldo, caracterizarea de “fotbalist egoist” nu se justifică atunci când privim cifrele. Starul portughez a prins şi el locul cinci în clasamentul ultimului deceniu, cu 95 de goluri create pentru colegii de echipă.

Închide ×