News

Lionel Messi, golgheterul ultimului deceniu în fotbalul mondial: 522 de goluri în 521 de meciuri! Cifrele lui Ronaldo şi ale altor jucători de top

02.01.2020 | 12:54
Lionel Messi golgheterul ultimului deceniu in fotbalul mondial 522 de goluri in 521 de meciuri Cifrele lui Ronaldo si ale altor jucatori de top
ADVERTISEMENT

Lionel Messi domină clasamentul celor mai buni marcatori din ultimul deceniu în fotbalul mondial. Astfel, argentinianul Barcelonei a reuşit, între 2010 şi 2020, cifre absolut incredibile în campionat: are mai multe goluri înscrise decât meciuri jucate!

Lionel Messi, golgheterul deceniului care tocmai s-a încheiat. E şi cel mai bun la pase decisive

Lionel Messi e, de departe, cel mai bun marcator al ultimei decade din campioantele din lume, iar cifrele sale sunt absolut fabuloase. Astfel, între 1 ianuarie 2010 şi momentul actual, “Puricele” a înscris 522 de goluri pentru FC Barcelona în La Liga, evoluând în 521 de meciuri!

ADVERTISEMENT

Starul Barcei este singurul din clasament care are mai multe goluri decât partide jucate. Locul secund este ocupat, normal, de Cristiano Ronaldo. Ca fapt divers, trebuie amintit că au marcat împreună mai mult decât Manchester United!  

Portughezul are şi el statistici incredibile. Cristiano a marcat, pentru Real şi Juventus, “doar” 477 de goluri în 489 de partide disputate în La Liga şi în Serie A.

ADVERTISEMENT

După cei doi zei, urmează şi “golgheterii cu faţă umană”. Evident, la distanţe imense. Locul al treilea, ultimul de pe podium, e ocupat de Robert Lewandowski. Polonezul are şi el o rată excelentă, 324 de goluri în 454 de apariţii în Bundesliga pentru Dortmund şi Bayern.

Locurile patru şi cinci sunt “made in Uruguay”. Edinson Cavani se prezintă cu un bilanţ de 309 goluri în 447 de apariţii pentru Napoli şi PSG, iar Luis Suarez se mândreşte cu 303 de reuşite în în 445 de meciuri la Ajax, Liverpool şi Barcelona.

ADVERTISEMENT

Ronaldo nu e deloc egoist

Messi e cel mai bun şi atunci când vine vorba despre pasele decisive. 136 de assist-uri a oferit decarul catalanilor, conducând şi la acest capitol, însă nu la fel de detaşat precum o face în clasamentul golgheterilor.

Angel Di Maria îl urmează cu 108, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Mesut Ozil, neamţul lui Arsenal având 106. Locul patru, ultimul din “clubul celor care au 100 de assist-uri” este deţinut de alt german, Thomas Muller, cu 103. 

ADVERTISEMENT

Interesant este că, în ceea ce-l priveşte pe Cristiano Ronaldo, caracterizarea de “fotbalist egoist”nu se justifică atunci când privim cifrele. Starul portughez a prins şi el locul cinci în clasamentul ultimului deceniu, cu 95 de goluri create pentru colegii de echipă.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stănija, așezarea faimoasă din Munții Metaliferi și căutătorii de aur
Stănija, așezarea faimoasă din Munții Metaliferi și căutătorii de aur
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română