Sport

Lionel Messi, lovitură financiară la Inter Miami! Crește partea sa din contractul de 2,5 miliarde de dolari!

Lionel Messi ar urma să dea o nouă lovitură financiară la Inter Miami! Ce „cadou” i-au pregătit nord-americanii starului argentinian.
17.02.2024 | 12:36
Lionel Messi lovitura financiara la Inter Miami Creste partea sa din contractul de 25 miliarde de dolari
Lionel Messi ar putea da o nouă lovitură financiară la Inter Miami. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este pregătit de noul sezon al Major League Soccer. În primul meci, Inter Miami dă piept cu Real Salt Lake pe 22 februarie. Formația finanțată de David Beckham și frații Mas are ca obiectiv calificarea în play-off. Starul argentinian se pregătește să dea o nouă lovitură financiară.

Lionel Messi se pregătește de o nouă lovitură financiară la Inter Miami! Ce au pregătit nord-americanii

Transferul lui Lionel Messi la Inter Miami, în vara anului trecut, a venit la pachet cu numeroase oportunități financiare pentru campionul mondial. Fostul „decar” de la Barcelona și PSG a surprins pe toată lumea când a ales să semneze cu Inter Miami după plecarea de pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

Internaționalul argentinian a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Inter Miami. Câștigătorul a 8 Baloane de Aur a marcat 11 goluri în 14 apariții în tricoul nord-americanilor. Jucătorul de 36 de ani se pregătește să dea o nouă lovitură financiară.

Numărul de abonați pentru Apple Pass, care oferă acces la vizionarea meciurilor din MLS, s-a dublat de la venirea lui Lionel Messi la Inter Miami. Înainte ca argentinianul să meargă la Inter Miami, serviciul de streaming lansat împreună de MLS și Apple avea mai puțin de un milion de abonați, conform Sports Business Journal.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi primește o parte din veniturile generate de abonații MLS Season Pass

În prezent, rapoartele susțin că numărul de abonați pentru MLS Season Pass a depășit două milioane. Potrivit The Athletic, Lionel Messi ar urma să dea o adevărată lovitură financiară după „explozia” pe care a generat-o în America de Nord.

Messi ar urma să primească o parte din veniturile generate de noii abonați ai MLS Season Pass. În 2023, gigantul Apple a făcut public un acord cu MLS pentru a difuza în exclusivitate și în direct toate meciurile din campionat.

ADVERTISEMENT

Contractul durează 10 ani și valorează 2,5 miliarde de dolari. A fost și motivul pentru care Messi a ales SUA, unde primește 12 milioane de dolari pe sezon ca salariu, în detrimentul ofertelor din Arabia Saudită. Saudiții îi oferă lui Cristiano Ronaldo 200 de milioane de dolari pe sezon, iar Messi ar fi primit o sumă cel puțin la fel de mare. Dar starul argentinian este convins că înțelegerea cu Apple îi poate aduce și mai mulți bani.

Lionel Messi, după scandalul din Hong Kong: „Se poate întâmpla orice”

Inter Miami a avut parte de un turneu de pre-sezon dezastruos. Turneul din afara Americii de Nord a culminat cu scandalul din Hong Kong (1-4). Fanii locali au fost furioși pentru că Messi a fost rezervă neutilizată. „Adevărul este că a fost ghinion că nu am putut (juca) în ziua meciului din Hong Kong. Din păcate, în fotbal, se pot întâmpla lucruri în orice meci, să avem o accidentare.

ADVERTISEMENT

Este păcat pentru că mereu vreau să particip, vreau să fiu acolo și cu atât mai mult când vine vorba de aceste jocuri când călătorim atât de departe și oamenii sunt atât de încântați să ne vadă meciurile”, a spus Lionel Messi.

ADVERTISEMENT
Tags: