Fotbal international

Lionel Messi știa de la jumătatea lunii noiembrie că va câștiga Balonul de Aur: „Nu-i venea să creadă. Era ca un copil”

05.12.2019 | 13:23
Lionel Messi știa de la jumătatea lunii noiembrie că va câștiga Balonul de Aur: „Nu-i venea să creadă. Era ca un copil”
Lionel Messi a câștigat al șaselea Balon de Aur din carieră. Sursă Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat luni aș șaselea Balon de Aur din carieră. Pascal Ferre, redactorul-șef al publicației France Football, care acordă distincția, a dezvăluit că starul argentinian știa de la jumătatea lunii noiembrie că va obține marele premiu, fiind anunțat de Ferre în momentul în care se afla în cantonamentul echipei naționale.

Câștigătorul Balonului de Aur se știa de la jumătatea lunii noiembrie

Pascal Ferre a recunoscut că Lionel Messi știa cu două săptămâni înaintea galei de la Paris că va fi câștigătorul Balonului de Aur. Redactorul-șef al publicației France Football dezvăluie că argentinianul a fost surprins de vestea că va fi primul jucător din istoria fotbalului care primește de șase ori premiul.

A fost o conversație foarte naturală. I-am spus că vreau să vorbim despre Balonul de Aur și că am vești noi pentru el, iar el mi-a zis că a auzit zvonuri, așa că i-am zis: ‘Ei bine, nu sunt zvonuri, vreau să te anunț oficial că ai câștigat din nou Balonul de Aur’. A început imediat să mă întrebe: ‘Serios? E adevărat? Serios?’

ADVERTISEMENT

I-am răspuns de multe ori, dar nu-i venea să creadă. Era clar că i-a lipsit acest premiu. Era ca un copil care primește mereu aceleași cadouri, la aceeași dată și care s-a obișnuit. Bineînțeles, până într-o zi când lucrurile se schimbă, și copilul devine nerăbdător să le primească iar , a declarat Pascal Ferre, conform Barcablaugrana.

Primul jucător din istorie care câștigă de șase ori Balonul de Aur

După gala care a avut loc la Paris pe 2 decembrie, Lionel Messi a devenit primul jucător din istoria fotbalului care cucerește de șase ori Balonul de Aur. Argentinianul l-a depășit pe Cristiano Ronaldo, ce are cinci trofee, și conduce topul all-time.

ADVERTISEMENT

Michel Platini, Johan Cruyff și Marco van Basten își impart poziția a treia într-o astfel de ierarhie, cu trei Baloane de Aur, iar Germania este țara care a dat cei mai mulți câștigători, cinci jucători care au cucerit șapte premii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri