Fotbal international

Lionel Messi vine la gala The Best, deși nu e nominalizat! Laude din partea ziarelor din Madrid

20.09.2018 | 20:20
Lionel Messi vine la gala The Best desi nu e nominalizat Laude din partea ziarelor din Madrid
ADVERTISEMENT

Lionel Messi și-a anunțat prezența la gala FIFA The Best, programată luni, în Londra. MARCA, ziarul de casă al lui Real Madrid, laudă această decizie a jucătorului argentinian, ținând cont că nu se află pe lista nominalizaților pentru fotbalistul anului.

În schimb, Messi face parte din echipa ideală a anului, acesta fiind principalul motiv pentru care va lua parte la gală. Ediția online a cotidianului MARCA nu uită să menționeze faptul că Ronaldo, plecat de la Real Madrid la Juventus în această vară, nu a mai participat la gala UEFA când a auzit că Modric va fi desemnat fotbalistul sezonului în Champions League. Ronaldo l-a felicitat totuși pe croat ulterior.

ADVERTISEMENT

Modric, Salah și Ronaldo se luptă pentru trofeul The Best

Premiul pentru cel mai bun fotbalist va fi acordat unuia dintre Luka Modric, Mohammed Salah sau Cristiano Ronaldo, cu lusitanul având cele mai mari șanse de a câștiga. Portughezul a câștigat în precedentul sezon Liga Campionilor pentru a cincea oară în cariera sa, reprezentând un record absolut în istoria competiției.

Totuși, sunt voci care îl dau pe Modric câștigător. Croatul a făcut la rândul său parte din echipa lui Real Madrid care a cucerit trofeul în fața lui Liverpool, dar, pe deasupra, a avut și un Mondial de senzație, disputând finala și fiind desemnat jucătorul turneului.

ADVERTISEMENT

Salah are cele mai mici șanse. Deși a jucat fabulos în Premier League și a ajutat-o pe Liverpool să ajungă în finala Ligii Campionilor, egipteanul a încheiat anul fără niciun trofeu.

Cristiano Ronaldo a câștigat trofeul FIFA The Best în fiecare din precedenții doi ani, iar Leo Messi s-a clasat pe locul 2. Acest trofeu este acordat de FIFA încă din 1991, iar între 2010 și 2015 a fost cumulat cu Balonul de Aur oferit de France Football. Totuși, acest parteneriat a luat sfârșit în 2016, din motive ce au ținut mai degrabă de marketing.

ADVERTISEMENT