News

Lista celor zece medicamente care tratează Covid-19, stabilită de Comisia Europeană

Comisia Europeană a stabilit care este lista medicamentelor care tratează Covid-19.
26.10.2021 | 07:58
Lista celor zece medicamente care trateaza Covid19 stabilita de Comisia Europeana
ADVERTISEMENT

Comisia Europeană a stabilit care este lista cu zece medicamente care tratează Covid-19. Este vorba, mai exact, despre un portofoliu complet efectuat pe baza unor avize științifice.

Care este lista celor zece medicamente care tratează Covid-19

Un grup de experți au examinat 82 de medicamente în stadiu avansat de dezvoltare clinică. Zece dintre acestea au fost stabilite ca promițătoare pentru a trata Covid-19.

ADVERTISEMENT

Aceste mijloace terapeutice nu sunt disponibile încă, iar ele urmează să fie aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Iată despre ce medicamente este vorba:

– Ronapreve de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche;

– Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline;

-Evusheld de la AstraZeneca;

– Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics şi MSD;

-PF-07321332, de la Pfizer;

-AT-527, de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.

– Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding;

-Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia;

-Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly;

-Lenzilumab, de la Humanigen.

Mesajul experților de la Comisia Europeană

Șase dintre aceste medicamente sunt deja revizuite și unii dintre producători au cerut deja ca ele să fie introduse pe piață.

ADVERTISEMENT

„Întrucât continuăm să ne confruntăm cu provocarea reprezentată de COVID-19, este important să ne protejăm în plus faţă de vaccinare.

Stabilirea celor 10 mijloace terapeutice împotriva COVID-19 va asigura faptul că cetăţenii primesc cele mai promiţătoare tratamente împotriva virusului”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european.

ADVERTISEMENT

Cinci astfel de tratamente ar putea fi aprobate în următoarele două luni

Referitor la aceste medicamente, Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a spus că doresc să fie autorizate cel puțin trei mijloace terapeutice în următoarele săptămâni.

Până la finalul anului dorința este de a mai aproba încă două, astfel încât pacienții bolnavi de Covid-19 din toată Uniunea Europeană să aibă acces la acestea și să poată trata infecția cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Am semnat deja patru contracte de achiziţii publice comune vizând diferite tratamente împotriva COVID-19 şi suntem pregătiţi să negociem mai multe.

Obiectivul nostru este de a autoriza cel puţin trei mijloace terapeutice în săptămânile următoare şi, eventual, încă două până la sfârşitul anului, precum şi de a ajuta statele membre să aibă acces la ele cât mai curând posibil”, a declarat ea.

ADVERTISEMENT