News

Listă extinsă a județelor cu program restrâns la terase. Carantină parțială pentru cei care vin din această ţară

17.08.2020 | 21:02
Lista extinsa a judetelor cu program restrans la terase Carantina partiala pentru cei care vin din aceasta tara
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a extins lista județelor în care programul teraselor este limitat până la ora 24.

Dacă pe 1 august, pe această listă se aflau șapte județe și municipiul București, numărul județelor a fost extins, luni seara, la 16, plus Capitala.

ADVERTISEMENT

Tot astăzi, CNSU a impus carantinarea pentru persoanele care intră din Spania, însă decizia de carantinare depinde de regiunile spaniole de unde sosesc.

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Galați, Vaslui, Vrancea și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00”, se arată în decizia CNSU.

ADVERTISEMENT

Restricțiile se aplică până pe 31 august inclusiv și pot fi  prelungite tot prin hotărâre a CNSU. Măsura este valabilă și pentru  operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc.

Pe lista inițială a județelor cu program restrâns al teraselor, aprobată pe 1 august, figurau doar județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București.

ADVERTISEMENT

Restricții pentru Spania

De asemenea, CNSU a decis să impună măsuri restrictive pentru persoanele care vin din șase regiuni din Spania, țară care are o rată cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori de 115,7, peste valoarea înregistrată pe teritoriul României (89,0).

Pentru a evita carantinarea tuturor celor care vin din țara iberică, s-a decis ca măsura să fie aplicată numai celor  care vin din regiuni cu o rată de infectare mai mare decât a României:

ADVERTISEMENT

Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează:
a) Regiunea Aragon;
b) Regiunea Catalunya;
c) Regiunea Comunidad de Madrid;
d) Insulele Baleare;
e) Țara Bascilor;
f) Regiunea Navarra.

ADVERTISEMENT
Tags: