News

Lista ofițerilor ruși uciși în Ucraina crește. Ultima victimă este colonelul Sukharev, autorul unui masacru în 2014

Colonelul Serghei Sukharev din armata rusească a fost ucis în timpul luptelor, susțin oficialii ucraineni. Acesta era acuzat de un masacru produs în 2014.
19.03.2022 | 00:08
Lista ofiterilor rusi ucisi in Ucraina creste Ultima victima este colonelul Sukharev autorul unui masacru in 2014
ADVERTISEMENT

De la începutul invaziei pe 24 februarie, Ucraina a reușit să își mențină poziția și să dea lovituri importante armatei ruse, atât materiale, cât și umane. Astfel, atenția ucrainenilor pare a fi îndreptată către ofițerii de rang superior.

Încă un colonel ucis

Autoritățile de la Kiev au anunțat că un alt comandant al forțelor rusești a fost ucis într-o operațiune a trupelor sale. Mai exact, victima acestui atac ar fi fost colonelul Serghei Sukharev, comandantul regimentului aeropurtat 331 din Kostroma, notează Newsweek.

ADVERTISEMENT

Aparent, colonelul Sukharev, care se afla la comanda regimentului 331 de un an, a fost ucis alături de alți patru luptători din subordinea sa: căpitanul Alexei Nikitin, sergentul Serghei Lebedev, sergentul Alexandru Limonov si caporalul Yuri Degtyarev.

Uciderea lui Suharev poate fi considerată nu doar o lovitură importantă în conflictul din 2022, dar și o răzbunare pentru implicarea acestuia în 2014 în masacrul din Ilovaisk în care soldații ucraineni care se retrăgeau în baza unei înțelegeri au fost uciși.

ADVERTISEMENT

“Eroii noștri l-au eliminat pe comandantul Regimentului Aeropurtat 331 Kostroma, Serghei Suharev. Acest tip este același ticălos care în 2014 a condus aceeași brigadă a aceluiași Regiment 331 care a tras asupra coloanei cu soldați ucraineni în apropiere de Ilovaisk. Iată că există dreptate în lume! Și această corectă judecată a fost făcută azi de apărătorii ucraineni!”, a transmis Roman Turoveș, fost purtător de cuvânt al structurilor anti-teroriste din Ucraina.

Ofițerii ruși, ținta atacurilor forțelor ucrainene

Din primele zile ale războiului, autoritățile de la Kiev au anunțat moartea a peste 12.000 de soldați, asta deși estimările serviciilor de informații ale SUA indică doar 7.000. La aceștia se adaugă un număr neașteptat de mare de ofițeri superiori care și-au găsit sfârșitul în aceste lupte.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Serghei Sukharev, în presa ucraineană, dar și în cea internațională au apărut informații care indicau moartea mai multor comandanți ruși printre care se numără: generalul Vitaly Gerasimov, generalul Andrei Suhovețki, colonelul Denis Glebov sau colonelul Constantin Zizevsky.