News

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce state au intrat în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor în funcție de riscul epidemiologic. Sunt și state care au intrat în zona roșie
03.12.2021 | 15:09
Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata Ce state au intrat in zona rosie
ADVERTISEMENT

O ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a avut loc joi, 03 decembrie, pentru stabilirea noii liste a țărilor cu risc epidemiologic. Sunt state care au intrat în zona roșie, dar și țări care au trecut în zona galbenă sau verde.

Ce state au intrat în zona roșie

Lista țărilor în funcție de riscul epidemiologic a fost actualizată.

În ultima ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din data de 03 decembrie, a fost luată decizia ca Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord să intre în zona roșie.

ADVERTISEMENT

Țările intrate în zona galbenă

În zona galbenă au intrat nouă state.

Printre acestea, se numără și Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize. Cele cinci țări au înregistrat o scădere a ratei de infectare și, prin urmare, au trecut de pe lista roșie pe lista galbenă.

La polul opus, sunt și state unde incidența a crescut, așa că autoritățile au fost nevoite să le treacă din zona verde în zona galbenă. Este vorba despre Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam

ADVERTISEMENT

State care au intrat în zona verde

Membrii CNSU au constatat că în patru țări rata de infectare a scăzut suficient de mult astfel încât să le treacă în zona verde.

Vestea este una bună pentru călătorii care vin din Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

ADVERTISEMENT

Peste 1.600 de cazuri noi, astăzi, în România

Grupul de Comunicare Strategică a transmis bilanțul COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus crește. Peste 200 de oameni au murit. În plus, alți peste 1.600 s-au infectat cu acest tip de virus în ultimele 24 de ore.

“Dintre cele 206 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 18 la categoria de vârstă 50-59 ani, 41 la categoria de vârstă 60-69 ani, 72 la categoria de vârstă 70-79 ani și 70 la categoria de vârstă peste 80 ani”, au declarat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții GCS mai spun că cei mai mulți dintre cei care au murit erau nevaccinați.

“Din totalul de 206 pacienți decedați, 171 erau nevaccinați și 35 vaccinați. Cei 35 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități”, au declarat aceștia.

Statisticile Institului de Sănătate Publică arată că peste 88% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate.

 

ADVERTISEMENT