News

Lituania învinge China în războiul microcipurilor. Taiwanul a sărit în ajutorul micului stat baltic

Conflictul între China și Lituania continuă. Vilnius învinge Beijing în războiul microcipurilor. Taiwanul a sărit în ajutorul micului stat baltic, anunţând un plan de investiţii de 200 de milioane de dolari
11.01.2022 | 17:53
Lituania invinge China in razboiul microcipurilor Taiwanul a sarit in ajutorul micului stat baltic
ADVERTISEMENT

Lituania, una dintre cele trei țări baltice, învinge China în războiul microcipurilor. Taiwanul a sărit în ajutorul micului stat baltic, anunţând un plan de investiţii de 200 de milioane de dolari.

Lituania învinge China în războiul microcipurilor. Taiwanul a sărit în ajutorul micului stat baltic

Conflictul între China și Lituania ar putea aduce celei din urmă un câștig neașteptat. Taiwanul a anunțat un plan de investiții în fabricarea de microcipuri, în valoare de 200 de milioane de dolari, potrivit Politico.

ADVERTISEMENT

„Este pentru prima dată când guvernul taiwanez înființează un astfel de fond de investiții”, a declarat șeful Biroului de reprezentare a Taiwanului din Vilnius, Eric Huang.

Diplomatul taiwanez a precizat că Lituania ar putea acționa ca o deschidere către restul pieței europene a semiconductorilor.

ADVERTISEMENT

„Când vom studia posibilitatea investițiilor în semiconductori în Lituania, vom lua în considerare întrebarea în lumina întregii piețe a Uniunii Europene, pentru că atunci va fi mai durabilă, va fi profitabilă”, a mai menționat acesta.

Europa este în urmă în privința industriei semiconductoare. Multe state europene au încercat să colaboreze cu mai-marii din sectorul electronicii, precum sunt Taiwan și Coreea de Sud. Până acum, însă, rezultatele nu au fost cele așteptate.

ADVERTISEMENT

Vestea că o țară europeană a reușit să facă rost de investiții de sute de milioane de euro pentru producția de microcipuri este una îmbucurătoare.

Planurile de investiții ale Taiwanului în Lituania nu sunt încă finalizate. O echipă de experți taiwanezi urmează să efectueze niște studii în următoarele câteva luni.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană are îndoieli în privința Lituaniei

Veștile bune pentru Lituania sosesc și cu o responsabilitate mare.

În acest sens, un oficial al Comisiei Europene se îndoiește de faptul că Lituania are o capacitate financiară și logistică necesară gestionării unei astfel de facilități. Potrivit acestuia, este nevoie de energie electrică ieftină și aprovizionare cu apă din plin.

Eric Huang a vorbit despre acest subiect și a recunoscut chiar el că misiunea de a aplica modelul taiwanez dezvoltat în ultimele patru decenii, cu privire la deținerea unui lanț de aprovizionare complet de producție de microcipuri, poate fi dificilă pentru oricare țară din Uniunea Europeană.

Acesta a mai precizat că țările individuale ar trebui să lucreze mai mult la punctele lor forte.

Astfel, Taiwan se angajează să ajute Lituania să își dezvolte un domeniu foarte căutat. Este vorba despre dezvoltarea talentelor.

ADVERTISEMENT
Tags: