Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 18-a. Bayern a zdrobit-o pe Schalke. Lewandowski, golul 500 în carieră

24.01.2021 | 21:00
Live Blog Bundesliga etapa a 18a Bayern a zdrobito pe Schalke Lewandowski golul 500 in cariera
ADVERTISEMENT

Nu mai puţin de şase dintre cele nouă partide din etapa a 18-a din Bundesliga s-au desfăşurat sâmbătă, cinci dintre ele cu începere de la 16:30, iar Hertha – Werder de la 19:30.

RB Leipzig a pierdut surprinzător cu 2-3 pe terenul penultimei clasate Mainz, rezultat care îi permite lui Bayern să se distanţeze la 7 puncte în fruntea clasamentului în cazul unei victorii la Schalke, codaşa Bundesligii, într-un meci care se joacă duminică, de la 16:30.

ADVERTISEMENT

Wolfsburg a învins cu 1-0 la Leverkusen şi a egalat-o la puncte, iar Frankfurt a făcut spectacol la Arminia Bielefeld. Jovic, vârful împrumutat de la Real Madrid a ajuns la 3 goluri în 3 meciuri, toate din postura de rezervă.

Programul etapei a 18-a din Bundesliga

Duminică, 24 ianuarie

  • Schalke – Bayern Munchen 0-4 (Muller 34, 88, Lewandowski 55, Alaba 90)

sch

  • Hoffenheim – FC Koln 3-0 (Kramaric 7′(P), 75′(P), Baumgartner 28′)

UPDATE, ora 21:00Atacantul lui Hoffenheim, Andrej Kramaric marchează o dublă din penalty iar echipa sa o învinge pe Koln cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 23 ianuarie

  • Augsburg – Union Berlin 2-1 (Niederlechner 17, 47 / Ingvartsen 25)
  • Arminia Bielefeld – Frankfurt 1-5 (Cordova 36 / An. Silva 25, 33, Kostic 27, Nilsson 51 autogol, Jovic 75)
  • Freiburg – Stuttgart 2-1 (Demirovic 14, Woo-Yeong 38 / Wamangituka 7)
  • Leverkusen – Wolfsburg 0-1 (Baku 35)
  • Mainz – RB Leipzig 3-2 (Niakhate 24, 35, Barreiro 50 / Adams 15, Halstenberg 30)
  • Hertha Berlin – Werder Bremen 1-4 (Pekarik 45+2 / Selke 9 pen., Toprak 29, Bittencourt 57, Sargent 77)

UPDATE ora 18:20 / Luka Jovic, atacantul împrumutat de Real Madrid la Frankfurt a reuşit al treilea lui gol pentru această echipă în minutul 75, introdus pe teren cu 9 minute mai devreme. Cu această reuşită, a înscris de mai multe ori în campionat pentru Eintracht în 62 de minute, decât a făcut-o pentru madrileni într-un sezon şi jumătate. Două goluri, ambele în La Liga, în 32 de jocuri în toate competiţiile (1014 minute), a marcat Jovic pentru Real.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 17:40 / Ingvartsen a ratat un penalty pentru Union Berlin în minutul 55 al partidei cu Augsburg, când echipa sa era condusă cu 1-2. De asemenea, Gonzalez nu a reuşit să înscrie de la punctul cu var pentru Stuttgart, la scorul de 2-1 pentru Freiburg. Au fost singurele lovituri de pedeapsă dictate în cele 5 partide care au început la 16:30.

Vineri, 21 ianuarie

  • Monchengladbach – Borussia Dortmund 4-2 (Elvedi 11, 32, Bensebaini 50, Thuram 78 / Haaland 22, 28)
ADVERTISEMENT

 


Lewandowski a marcat golul 500

UPDATE, 24 ianuarie, ora 19:59 / Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a înscris o dată în partida cu Schalke 04 și a ajuns la cifra de 500 de goluri marcate în întreaga carieră.

Polonezul a dat 272 de goluri pentru Bayern Munchen, 103 pentru Borussia Dortmund, 63 pentru naționala Poloniei și 62 pentru primele sale formații din carieră Znicz Pruszkow și Lech Poznan.

Singurii jucători în activitate care au trecut de bariera celor 500 de goluri sunt Lionel Messi, Cristino Ronaldo şi Zlatan Ibrahimovic.


Uvertură de foc în etapa a 18-a din Bundesliga: duelul Borussiilor la Monchengladbach

Așadar, meci de foc în primul joc al etapei, vineri seară, la Monchengladbach, între două dintre ambasadoarele Germaniei în optimile de finală ale Champions League. Gladbach vine după o victorie scurtă acasă, 1-0 cu Werder Bremen, în timp ce Dortmund s-a împotmolit la Leverkusen, cedând cu 2-1.

Diferența dintre cele două echipe este de numai un punct în favoarea galben-negrilor, care se află pe locul 4, cu 29 de puncte, în timp ce alb-verzii localnici au 28 de puncte și sunt primii sub linia europeană, pe poziția a 7-a.

Bayern se duce să stingă laterna roșie

Liderul Bayern Munchen a câștigat în etapa intermediară la Augsburg, într-un derby bavarez, dar a avut multă șansă, pentru că în repriza a doua gazdele au irosit marea șansă a egalării din lovitură de la 11 metri. Bayern are patru puncte mai mult decât Leipzig și se va deplasa la Gelsenkirchen.

Până nu de mult, Schalke – Bayern erau meciuri la vârf în zona europeană, însă acum situația e complet diferită în favoarea campioanei ultimilor opt ani. Schalke s-a prăbușit pur și simplu, este lanterna roșie, cu doar 7 puncte, și e greu de presupus că la acest moment poate face față tăvălugului lui Hans Flick.

Echipa clasată pe locul 2, RB Leipzig, are și ea parte, cel puțin pe hârtie, de o misiune facilă, urmând a juca la Mainz, penultima clasată, tot cu 7 puncte. Nici Mainz nu are cum să împiedice echipa lui Julian Nagelsmann să își consolideze poziția, impresia generală fiind că Schalke și Mainz, aflate la 8 puncte de locul de baraj, sunt deja cu un picior în eșalonul secund.

Leverkusen – Wolfsburg, meci de care pe care

Un meci interesant, cu impact de cupe europene, se va juca la Leverkusen. „Farmaciștii” au parte imediat, după succesul cu Dortmund, de un alt meci greu acasă, adversari fiindu-le „lupii” din Wolfsburg. Alb-verzii vin după victoria de la Mainz, dar la Leverkusen va fi cu totul altceva.

Revelația Union Berlin a căzut greu la Leipzig, unicul gol venind în a doua repriză, dar rămâne pe poziție de Europa League. Pentru berlinezi, urmează meciul de la Augsburg, unde nu s-au stins nici acum ecoul regretelor echipei locale după imensa șansă irosită de a scoate un punct cu Bayern.

ADVERTISEMENT