Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 5-a. Alphonso Davies nu va mai juca în acest an

24.10.2020 | 23:15
Live Blog Bundesliga etapa a 5a Alphonso Davies nu va mai juca in acest an
ADVERTISEMENT

În acest weekend are loc etapa a 5-a din Bundesliga, care porneşte la drum vineri, 23 octombrie, şi are capăt de drum luni, 26 octombrie. Echipele din zona podiumului au meciuri abordabile, fiind mari favorite pentru a tranşa disputele.

Etapa se deschide cu un meci de tradiţie dintre două oraşe care au dat mulţi jucători de valoare fotbalului german: Stuttgart – FC Koln. Nou promovata Stuttgart a început cu un eşec acasă, cu Freiburg, după care a obţinut două victorii şi a mai făcut un egal. „Ţapii” au doar un punct, smuls etapa trecută în remiza de acasă cu Frankfurt.

ADVERTISEMENT

După ce a dezintegrat zidul defensiv al lui Atletico Madrid în Champions League, cu un sec 4-0, Bayern Munchen revine la treburile interne tot pe propria arenă. Musafirul se numeşte Eintracht Frankfurt, o echipă care a mai creat probleme la Munchen, dar care acum nu pare capabilă de aşa ceva. Nici măcar absenţa lui Gnabry la Bayern nu ar trebui să afecteze.

Programul etapei a 5-a din Bundesliga

Sâmbătă, 24 octombrie

  • Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 5-0 (Lewandowski 10, 26, 61, Sane 72, Goretzka 90+1) – VEZI VIDEO
  • Leipzig – Hertha Berlin 2-1 (Upamecano 11, Sabitzer 76 / Cordoba 9) – VEZI VIDEO
  • Mainz- Monchengladbach 2-3 (Mateta 23, Mateta 37 / Stindl 15, Hofmann 75, Ginter 83)  – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Freiburg 1-1 (Andrich 36 / Grifo 34) – VEZI VIDEO
  • Borussia Dortmund – Schalke 04 3-0 (Akanji 55, Haaland 61, Hummels 78) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Duminică, 25 octombrie

  • ora 16:30 Wolfsburg – Arminia Bielefeld
  • ora 19:00 Werder Bremen – Hoffenheim

Luni, 26 octombrie

  • ora 21:30 Leverkusen – Augsburg

Vineri, 23 octombrie

  • Stuttgart – FC Koln 1-1 (Mangala 1 / Andersson 23 pen.) – VEZI VIDEO

bun


UPDATE, 24 octombrie, ora 23:16 / Fundașul echipei Bayern Munchen, Alphonso Davies, s-a accidentat stupid, fără să fie atacat de vreun adversar, în startul meciului cu Eintracht Frankurt.

Canadianul a căzut la pământ și a fost schimbat după doar trei minute cu Lucas Hernandez. Conform L’Equipe, jucătorului de 19 ani i-au fost afectate ligamentele de la glezna dreaptă și va fi nevoit să stea în afara terenului între șase și opt săptămâni, ceea ce înseamnă că nu va mai juca în acest an.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 octombrie, ora 15:46 / Clubul Borussia Dortmund a anunțat pe site-ul oficial că jucătorul Emre Can a fost depistat pozitiv cu coronavirus înaintea derby-ului cu Schalke 04.

Jucătorul de 26 de ani nu prezintă simptome ale bolii Covid-19 şi a fost plasat în izolare. Emre Can este singurul membru al lotului echipei din Dortmund cu rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Derby de Ruhr în etapa a 5-a din Bundesliga

Borussia Dortmund are o pleiadă de puşti talentaţi, dar la Roma, experienţa vulpoilor de la Lazio le-a venit de hac şi galben-negrii au înghiţit trei hapuri otrăvitoare. Acum e derby trandional al regiunii Ruhr cu Schalke 04, dar adversarul e departe de vremea când punea probleme şi fanii se tem de retrogrdare.

Leipzig nu a avut probleme la debutul în grupa de Champions League şi a rezolvat din prima repriză meciul cu Basaksehir. Acum vine Hertha Berlin, o echipă cu evoluţii sinusoidale, care etapa trecută a fost măturată acasă de Stuttgart.

Monchengladbach merge la Mainz după meciul cu Inter

Altă reprezentantă a Germaniei în Champions League este Borussia Monchengladbach. S-a aflat la doar 120 de secunde de o mare performanţă la Milano, fiind egalată de Inter in extremis. Acum, „alb-verzii” joacă la Mainz, una dintre candidatele la 2.Bundesliga şi pleacă normal favorită, însă nu e imposibil să apară probleme după efortul de miercuri.

Duminică se joacă alte două meciuri. „Lupii” din Wolfsburg vor să înfulece la ei acasă „vacile” din Bielefeld, care au pierdut două meciuri la rând, la Bremen şi acasă cu Bayern. Wolfsburg are lot superior şi în mod normal ar trebui să aducă al treilea eşec consecutiv Arminiei.

Leverkusen, poftă de gol nestăvilită

Hoffenheim nu a avut viaţă uşoară în primul meci din grupa Europa League, deşi a jucat acasă cu Steaua Roşie Belgrad. Desprinderea a venit abia în a doua repriză, absenţa golgeterului Kramaric fiind vizibilă. Din păcate, el încă nu a primit aviz favorabil de la medici să revină şi va lipsi din nou.

Ultimul meci are loc luni. Leverkusen, care a făcut scor de tenis în Europa League cu francezii de la Nice, 6-2, primește acum pe Augsburg şi în mod normal dacă joacă pe jumătate cum au făcut-o joi nu ar trebui să aibă probleme pentru a câştiga şi acest meci.

ADVERTISEMENT