LIVE Actualizat 28-05-2021
12:52

Live Blog calificări Roland Garros 2021. Irina Bara a ajuns pe tabloul principal

România nu o va avea pe Simona Halep la Roland Garros, câştigătoarea din 2018, însă mai multe sportive din România luptă în calificări pentru tabloul principal.
Live Blog calificari Roland Garros 2021 Irina Bara a ajuns pe tabloul principal
Jucătoarea Irina Bara, locul 122 WTA, a obţinut pentru a doua oară în carieră calificarea pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
28-05-2021
12:52

Irina Bara, a șasea româncă pe tabloul principal

Jucătoarea Irina Bara, locul 122 WTA, a obţinut pentru a doua oară în carieră calificarea pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros.

Bara, cap de serie numărul 14, a învins-o, în turul al treilea al calificărilor, cu scorul de 7-5, 6-2, pe poloneza Magdalena Frech, locul 153 WTA, după un meci de două ore şi şapte minute. Jucătoarea română este pentru a doua oară consecutiv pe tabloul principal. Anul trecut, ea a atins turul al treilea, tot după ce a evoluat în calificări.

Bara şi-a asigurat un premiu de 60.000 de euro şi 40 de puncte WTA. Pe tabloul principal sunt acceptate direct Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, locul 3 WTA, nu participă la competiţie, fiind accidentată.

27-05-2021
14:57

Jaqueline Cristian, învinsă în ultimul tur al calificărilor

Jucătoarea Jaqueline Cristian a fost eliminată în ultimul tur al calificărilor la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Cristian a fost învinsă de sportiva din Ucraina Anhelina Kalinina, favorită 29 în calificări, scor 4-6, 1-6, într-o oră şi 17 minute.

În ultimul tur al calificărilor a mai rămas doar o româncă, Irina Bara, cap de serie 14, care o va întâlni vineri, 28 mai, pe poloneza Magdalena Frech.

27-05-2021
13:24

Niculescu ratează tabloul principal

Jucătoarea Monica Niculescu a abandonat în ultimul tur al calificărilor turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Niculescu a întâlnit-o pe sportiva columbiană Maria Osorio Serrano, favorită 11, şi a abandonat în setul secund, la scorul de 6-3, 4-3 pentru adversară, după o oră şi 19 minute de joc.

Joi evoluează pentru un loc pe tabloul principal şi Jaqueline Cristian, care o întâlneşte pe jucătoarea din Ucraina Anhelina Kalinina, favorită 29 în calificări.

26-05-2021
16:23

Jaqueline Cristian și Monica Niculescu sunt la un pas de tabloul principal

Vești bune din calificările ediției cu numărul 125 a turneului de la Roland Garros. Jaqueline Cristian și Monica Niculescu (175 WTA) se află la doar un pas de tabloul principal.

Dacă tânăra ocupantă a locului 152 WTA a obținut o victorie dramatică, scor 7-5, 5-7, 7-6(1) în fața egipteancăi Mayar Sherif  (120 WTA), Monica (175 WTA) nu a întâmpinat dificultăți în duelul cu reprezentanta gazdelor, Carol Monnet (381 WTA), adjudecat în minimum de seturi, 6-2, 6-4.

În ultimul act al calificărilor o va înfrunta pe învingătoarea dintre Maria Camila Osorio Serrano (Columbia, 98 WTA) și Richel Hogenkamp (Olanda, 226 WTA), în vreme ce Jaqueline va da piept cu Anhelina Kalinina (Ucraina, 139 WTA).

25-05-2021
17:46

Irina Bara, a șasea româncă ajunsă în turul doi al calificărilor de la Roland Garros

Irina Bara a trecut de Jodie Anna Burrage (247 WTA), scor 7-5, 6-3 și este a șasea româncă ajunsă în turul doi al calificărilor de la Roland Garros, în condițiile în care Simona Halep nu va participa din cauza accidentării și Mihaela Buzărnescu s-a retras și ea recent, tot din cauza unei accidentări.

Jaqueline Cristian, Monica Niculescu, Gabriela Talabă, Alexandra Dulgheru, Irina Bara și Gabriela Ruse sunt cele șase jucătoare românce care rămân în continuare în calificările de la Roland Garros.

24-05-2021
15:03

Alexandra Dulgheru, victorie impresionantă în calificări la Roland Garros

Alexandra Dulgheru, aflată acum pe locul 440 WTA, a reuşit să se califice în turul doi din calificări la Roland Garros după ce a trecut de jucătoarea chineză Yafan Wang (27 de ani, locul 119 mondial), în două seturi: 6-3, 6-1. Românca şi-a asigurat un cec de 16.000 de euro şi va evolua în turul doi cu învingătoarea din duelul Vitalia Diatcenko şi Ellen Perez. 

Al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, a început luni, 24 mai, odată cu primul tur al calificărilor, atât la masculin cât şi la feminin. Din păcate, vestea cea mai proastă pentru noi este neparticiparea Simonei Halep, învingătoare în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017.

Program calificări români Roland Garros

Turul I

Masculin

Luni, 24 mai

Marius Copil – Tomas Barrios

Feminin

Laura Paar – Parrizas Dias 2-6, 1-6

Alexandra Dulgheru – Yfan Wang 6-3, 6-1

Monica Niculescu – Yseline Bonaventure

Jaqueline Cristian – Laura Chirico 6-1, 7-5

Gabriela Talabă – Yue Yuan

Marţi, 25 mai

Mihaela Buzărnescu – Irina Bara

Gabriela Ruse – Aubane Droguet

Live Blog calificări Roland Garros 2021! Marius Copil, singurul reprezentant la masculin

Sunt trei tururi de parcurs în calificări pentru a putea obţine accesul pe tabloul principal. La masculin nu avem decât un reprezentant, pe Marius Copil, cel care a dispărut de luni bune din circuit, având apariţii episodice la turnee modeste. Copil îl va întâlni în primul tur al calificărilor pe chilianul Marcelo Tomas Barrios Vera.

ADVERTISEMENT

Marius se află acum pe locul 230 în lume şi are o singură victorie în ultimele zece meciuri, la australian JP Smith, în timp ce adversarul său se situează cu trei poziţii mai jos, este un jucător de zgură, care l-a învins în 2020 pe român la Iaşi cu scorul de 2-1, ultimul set câştigat la zero.

Laura Paar a pierdut în primul tur de calificare!

La feminin Laura Ioana Paar, 32 de ani, a avut-o adversară pe iberica Nuria Parrizas Diaz, 29 ani,  în primul meci jucat luni, la prima oră, în calificări şi a pierdut fără drept de apel în două seturi, cu 6-2 şi 6-1. Paar este cea mai în vârstă dintre româncele care s-au aflat pe tabloul calificărilor.

ADVERTISEMENT

Tot luni, 24 mai, a intrat în luptă şi Alexandra Dulgheru, numărul 444 WTA la această oră, ca urmare că foarte mult timp ea a lipsit de pe teren, având serioase probleme medicale. Adversară îi este chinezoiaca Yfan Wang, numărul 119 în lume, teroretic mare favorită.

Meciul s-a întrerupt însă în primul set la scorul de 4-0 în favoarea Alexandrei, ca urmare a faptului că a început să plouă. Dulgheru a jucat săptămâna trecută finala turneului ITF de la Saint Gaudens, pierdută cu 2-1 în faţa franţuzoaicei Claire Burel, dar jocul său a arătat multe semne pozitive pentru viitor.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu – Irina Bara, duel 100% românesc!

În programul zilei de luni igurează şi întâlnirea dintre Jaqueline Cristian, locul 112 WTA şi americanca Laura Chirico, poziţia 424. De asemeni, să remarcăm revenirea pe teren a Monicăi Niculescu, aceasta urmând a evolua în compania belgiencei Ysaline Bonaventure, locul 127 mondial.

În ultimul meci al zilei de luni Gabriela Talabă, locul 220 mondial, o va întâlni pe jucătoarea din China Yue Yuan, aflată în vecinătatea ei în ierarhia WTA. Gabriela are printre ultimele meciuri o victorie în faţa altei chinezoaice, dar adversara ei a reuşit un neaşteptat succes la Eugenie Bouchard.

ADVERTISEMENT

Şi marţi, 25 mai, România are mai multe jucătore înscrise în calificări. Unul dintre jocuri va fi chiar o afacere sută la sută românească, un schimb între generaţii: Mihaela Buzărnescu – Irina Bara, în care se vor afla faţă în faţă experienţa primeia şi dorinţa de afirmare şi impetuozitatea celei de-a doua.

Gabriela Ruse, favorită cu Aubana Droguet!

O misiune aparent mai uşoară ar trebui să aibă Gabriela Ruse, locul 178 WTA, pentru că adversara ei, franţuzoiaca Aubane Droguet este abia pe locul 775 în lume, deci, teoretic, Gabriela ar trebui să meargă cu uşurinţă mai departe, chiar dacă vorbim despre o reprezentantă a ţării gazdă a competiţiei.

Pe tabloul principal de simplu feminin, după retragerea Simonei Halep, figurează patru românce: Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Ana Bogdan. Lor li se vor adăuga la dublu Raluca Olaru şi Andreea Mitu, iar la dublu masculin Horia Tecău va evolua alături de germanul Krawietz.

ADVERTISEMENT