Fotbal international

LIVE BLOG CFR Cluj – Celtic Glasgow. Ardelenii țin cu dinții de Dan Petrescu. “Are mereu oferte!” Jucătorii au făcut show în vestiar. VIDEO

Jucătorii CFR-ului după victoria cu Celtic Glasgow
ADVERTISEMENT

CFR Cluj –  Celtic Glasgow s-a terminat cu victoria ardelenilor, scor 2-0 (Burcă 49, Djokovic 70), iar cele două formații merg în primăvara Europa League. Scoțienii au terminat pe primul loc în Grupa E, cu 13 puncte, iar elevii lui Dan Petrescu pe 2, cu 12 puncte. Locul 3 a fost ocupat de Lazio (6 puncte), iar ultimul de Rennes (4 puncte).


UPDATE, 13 decembrie, ora 00:10. Elevii lui Dan Petrescu au dat startul petrecerii în vestiar la finalul meciului câștigat în fața lui Celtic Glasgow.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 22.50. Bogdan Mara a vorbit după victoria CFR-ului. “Eram convinși că depindem doar de noi și că trebuie să facem tot posibilul pentru a obține victoria pe teren. Băieții au dat dovadă de caracter. Vreau să felicit pe toată lumea. Cred că am reușit să facem o campanie foarte bună pentru fotbalul românesc.

Dan are oferte mereu, are oferte de când a venit la noi. Este un antrenor care a demonstrat că are valoare. Muncește enorm și rezultatele lui nu sunt întâmplăroare. A reușit să facă un grup frumos.

ADVERTISEMENT

Nici nu realizăm cum am reușit să învingem aceste echipe mari. În seara asta o să sărbătorim puțin pentru că băieții merită. Țin să le mulțumesc fanilor că au fost lângă noi pentru că formăm o forță împreună. Noi ne dorim din tot sufletul ca Dan să rămână alături de noi și cred că și el vrea asta”, a spus Bogdan Mara.


UPDATE, 12 decembrie, ora 21.05. Jucătorii lui Dan Petrescu sunt susținuți la meciul disputat de CFR Cluj împotriva celor de la Celtic Glasgow, în ultima runda din grupele Europa League, de aproximativ 12.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 decembrie, ora 17:30 / Partida CFR Cluj – Celtic, din grupa E a Europa League, în urma căreia ardelenii se pot califica în 16-imile Europa League, va fi condusă la centru de turcul Halis Ozkahya. Românii nu au amintiri prea plăcute cu el pe teren.

FCSB a remizat cu Hapoel Beer-Sheva în grupele Europa League, scor 1-1, în 2017. Steliștii ar fi putut câștiga partida cu israelienii, însă o eroare a lui Ozkahya le-a stat în cale. În minutul 52, Budescu l-a driblat pe portar și a tras la poartă, însă un adversar a scos cu mâna de pe linie. Nici arbitrul adițional, nici centralul partidei n-au văzut hențul.

ADVERTISEMENT

Tot în 2017, cu Halis Ozkahya la centru, Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, cu AC Milan, în turul III preliminar din Europa League.

În schimb, cu arbitrul turc la centru, Celtic a câștigat în ultima deplasare europeană: 1-0 la Rosenborg în grupele Europa League, sezonul 2018-2019.


UPDATE, 10 decembrie, ora 23:12 / Jucătorii Andrei Burcă și Billel Omrani au vândut bilete la meciul cu Celtic într-un mall din Cluj. Cei doi au semnat autografe şi au făcut fotografii cu fanii campioanei.

”Cred că este cel mai important meci din acest an şi sperăm să reuşim să ne calificăm. O să întâlnim o echipă foarte bună care va veni să câştige şi să joace fotbal pentru că aşa a făcut în fiecare meci. Noi trebuie să ne ridicăm la înălţimea acestui meci şi să reuşim să ne calificăm

”Nu cred că au mentalitatea noastră. Adică nu cred că s-au văzut cu sacii în căruţă şi vin aici să se predea sau să joace la mişto. O să vină să joace fotbal, ceea ce ştiu să facă şi sunt o echipă valoroasă şi cu siguranţă îşi vor dori victoria pentru că sunt şi bani la mijloc”, a declarat Burcă.


UPDATE, 10 decembrie, ora 14.25.  CFR Cluj are nevoie de un egal joi cu Celtic pentru a fi sigură de participarea în grupele Europa League. Scoțienii au câștigat Cupa Ligii în week-end, după 1-0 cu Rangers, iar antrenorul Neil Lennon a anunțat că va opera mai multe schimbări în primul unsprezece, pentru a da șanse jucătorilor care au evoluat mai puțin în acest sezon.

Lennon a declarat după meciul cu Rangers că-l va folosi pe Leigh Griffits (29 de ani) din primul minut la Cluj. Acesta fusese lăsat în afara lotului cu Rangers și n-a mai prins un loc în primul unsprezece din august. Mai mult, Lennon a indicat că va miza în atac și pe ivorianul Vakoun Bayo (22 de ani), și el cu puține minute adunate în actualul sezon, doar 190 în campionat.

Astfel, francezul Edouard, golgeterul echipei, va fi menajat. Celtic mai are de jucat patru meciuri în acest an, fără disputa de la Cluj, și va încheia 2019 cu un derby împotriva lui Rangers. Distanța între cele două rivale nu e mare. Celtic are două puncte în față, așa că Lennon nu vrea pași greșiți în campionat. Strategia antrenorului e clară: meciul de la Cluj trebuie bifat fără a-și expune inutil cei mai importanți jucători.


LIVE BLOG CFR Cluj – Celtic Glasgow

Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor CFR Cluj se află pe locul 2, în urma lui Celtic, deja calificată și cu trei puncte peste Lazio. Ultimul loc este deținut de francezii de la Rennes, fără nici o șansă de a mai spera la primele două poziții.

CFR Cluj joacă acasă cu Celtic și are nevoie de acest punct numai în cazul în care italienii vor reuși să obțină victoria în deplasarea de la Rennes. Dacă Lazio nu câștigă atunci rezultatul partidei din Gruia poate fi oricare, pentru că nu va mai putea influența deznodământul grupei.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. În turul 3 preliminar al Champions League CFR a eliminat pe Celtic după 1-1 acasă (foto) și 4-3 la Glasgow

Scoțienii spun că vin cu rezerve, Dan Petrescu se teme de dorința lor de revanșă

Conform mentalității sale defetiste, Dan Petrescu se gândește doar la faptul că echipa sa va avea un meci dificil, deși antrenorul scoțienilor Neal Lennon, a declarat că va deplasa la Cluj un lot cu mulți jucători de rezervă, pentru a le permite titularilor, care tocmai au cucerit Cupa Ligii în finala cu eternii rivali de la Rangers, să se odihnească.

Dan Petrescu se teme de faptul că nici acum jucătorii scoțieni nu au uitat faptul că tocmai campioana României a fost cea care i-a eliminat în turul 3 preliminar al Champions League și încă după o victorie de istorie, 4-3 chiar pe Celtic Park și vor dori să facă totul pentru a plăti pe deplin polița, după ce în grupele Europa League și-au luat o o primă revanșă cu 2-0 la Glasgow.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. Scoțienii s-au revanșat cu un 2-0 acasă în primul meci din grupa Europa League

Bursucul a fost iritat de faptul că nu i s-a permis amânarea meciului de la Botoșani

Pentru această calificare, care ar fi prima în istoria CFR-ului, Dan Petrescu a decis să joace ultima etapă de campionat, pe care ar fi dorit să o amâne, la Botoșani, cu o echipă alcătuită aproape din rezerve și a pierdut cu 2-1, permițînd celor de la Astra Giurgiu să preia șefia clasamentului. Clujenii spun că patronul FCSB, Gigi Becali, ar fi făcut presiuni la omologul său de la Botoșani, Valeriu Iftimie, să nu accepte amânarea.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. Ca de obicei, Dan Petrescu se teme de meciul de joi

Tehnicianul clujenilor a și oferit o replică destul de acidă după acel meci, spunând că joi CFR va juca pentru Cluj și nu pentru România, pentru faptul că FRF nu a acceptat să îi amâne partida de la Botoșani. Dan Petrescu are la dispoziție tot lotul înscris pe listele UEFA, pentru a decide cel mai bun unsprezece.

ADVERTISEMENT
Tags: