Fotbal international

LIVE BLOG Sevilla – CFR Cluj în 16-imile de finală ale Europa League. Marica, reacție violentă la adresa arbitrajului

LIVE BLOG Sevilla  CFR Cluj in 16imile de finala ale Europa League Marica reactie violenta la adresa arbitrajului
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit o remiză cu Sevilla în meciul tur de pe teren propriu, scor 1-1, și speră la o calificare miraculoasă pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan.


UPDATE, 28 februarie, ora 00:08 / Ciprian Marica a luat foc pe rețele de socializare la adresa arbitrajului. ”Jenant arbitrajul din această seară la CFR Cluj cu Sevilla, așa arbitraj numai la Buzău am mai văzut”, a scris internaționalul român pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Jenant arbitrajul din aceasta seara la CFR Cluj cu Sevilla, așa arbitraj numai la Buzău am mai văzut ! ?

Posted by Ciprian Marica on Thursday, February 27, 2020


UPDATE, 27 februarie, ora 16:57 / Autorităţile iberice au anunţat că meciul Sevilla – CFR Cluj este considerat unul de risc ridicat. Decizia a fost luată de Comisia Statală care luptă împotriva violenţei, rasismului, xenofobiei şi intoleranţei din cadrul Ministerului de Interne din Spania.


UPDATE, 26 februarie, ora 23:05 / CFR Cluj a efectuat miercuri seară antrenamentul oficial pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, înaintea meciului retur cu Sevilla, din manșa secundă a 16-imilor de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT


UPDATE, ora 20:00. Începutul meciului întârzie după ce arbitrul central, Deniz Aytekin, are probleme de comunicaţie prin cască. În cele din urmă, confruntarea a început cu 7 minute mai târziu. Ca o coincidenţă, meciul a început la ora 20:02 pe data de 20.02.2020. 


UPDATE, ora 19:47. Atmosferă de mare meci la CFR Cluj – Sevilla: 

Atmosferă de mare meci la CFR Cluj cu Sevilla! Vezi cele mai tari informaţii despre meci aici >>> https://fntk.ro/klf-9

Posted by Fanatik.ro on Thursday, February 20, 2020

UPDATE, 20 februarie, ora 19:26. Este nebunie la porţile stadionului din Gruia cu o jumătate de oră până la meci:

ADVERTISEMENT

Nebunie la porţile stadionului din Gruia cu o jumătatea de oră înainte de începutul meciului cu Sevilla, din Europa League. Cel mai tari informaţii despre meci sunt aici: >>> https://fntk.ro/sf8pq

Posted by Fanatik.ro on Thursday, February 20, 2020

UPDATE, 20 februarie, ora 19:12. Dan Petrescu are o superstiţie ciudată. Marian Copilu, preşedintele clubului, a stat la meciurile din grupe chiar deasupra tunelului care duce la vestiare, iar înaintea meciului cu Sevilla, “Bursucul” l-a rugat pe Copilu să stea tot acolo. În faza grupelor, CFR Cluj a câştigat toate cele 3 meciuri de acasă: 2-1 cu Lazio, 1-0 Rennes şi 2-0 cu Celtic.

LIVE BLOG CFR Cluj - Sevilla în 16-imile de finală ale Europa League. Superstiţia lui Dan Petrescu. Ce l-a rugat pe preşedintele clubului
LIVE BLOG CFR Cluj – Sevilla în 16-imile de finală ale Europa League. Superstiţia lui Dan Petrescu. Ce l-a rugat pe preşedintele clubului

UPDATE, 20 februarie, ora 12:39 / Cu opt ore înainte de marele meci, gazonul de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” se prezintă în condiții bune. În această dimineață a plouat puțin la Cluj, dar la ora meciului nu vor fi precipitații iar temperatura va fi de 3 grade Celsius. Gazdele au pregătit deja coregrafia de la tribuna a doua.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 19 februarie, ora 19:08 / Înainte de antrenamentul oficial al Sevillei, organizatorii au testat tabela electronică a stadionului şi au afişat o mică ironie la adresa spaniolilor. Pe tabelă era trecut scorul de 4-2 pentru CFR Cluj.

Tabela de pe "Dr. Constantin Rădulescu" înainte de antrenamentul oficial al spaniolilor
Tabela de pe “Dr. Constantin Rădulescu” înainte de antrenamentul oficial al spaniolilor

Imediat după ce jucătorii au ieşit pe gazon, aspersoarele au fost pornite, astfel că jucătorii Sevillei au trebuit să se ferească să nu fie udaţi. Oficialii spaniolilor au cerut ca terenul să fie udat înainte de antrenamentul oficial.


UPDATE, 19 februarie, ora 18:29 / Jucătorii Sevillei au ajuns la stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” pentru antrenamentul oficial înainte de meciul cu CFR Cluj. Julen Lopetegui va fi prezent la conferinţa de presă premergătoare partidei de joi.

Posted by Fanatik.ro on Wednesday, February 19, 2020


UPDATE, 19 februarie, ora 15:30/ Formația lui Dan Petrescu a susținut ședința de pregătire oficială pe un teren de antrenament, pentru a proteja suprafața de joc de pe „Dr. Constantin Rădulescu”.

Posted by Fanatik.ro on Wednesday, February 19, 2020


LIVE BLOG CFR Cluj – Sevilla în 16-imile Europa League

Însă sorții nu i-au fost deloc favorabili echipei pregătite de Dan Petrescu, punându-i în față un alt obstacol, și mai greu, echipa spaniolă Sevilla, o adevărată specialistă în această competiție, pe care a câștigat-o de cinci ori, stabilind un record al Europa League. Prima manșă a acestei duble are loc joi, 20 februarie, pe stadionul dr Constantin Rădulescu din Gruia.

Ibericii s-au impus două ediții la rând, 2006 și 2007, iar apoi a urmat o serie de trei succese consecutive, 2014, 2015 și 2016. În plus au câștigat o dată Supercupa Europei și au mai pierdut alte patru finale.

Sevilla a câștigat cea mai ușoară grupă din Europa League

Și tocmai peste această echipă recordmană a dat trupa ardeleană. Sevilla a avut o grupă efectiv de antrenament, cu Dudelange din Luxemburg, Apoel Nicossia din Cipru și Qarabag din Azerbaidjan și acum presa spaniolă a scris că norocul continuă să joace în echipamentul alb-roșu odată ce în 16-imi întâlnește pe CFR Cluj.

Aceasta nu înseamnă că echipa clujeană, campioana României, care a reușit să ajungă până în play-off-ul Champions League, unde a pierdut la limită în fața Slaviei Praga și astfel s-a calificat automat pe mai departe în grupele Europa League, va intra pe teren în postura victimei.

Dan Petrescu a bătut Sevilla cu Unirea Urziceni în 2009

Echipa Bursucului e decisă să își vândă scump pielea, mai ales că Dan Petrescu are deja la activ în 2009 un mare succes, cu 1-0, la București, în fața andaluzilor în grupele Champions League cu Unirea Urziceni. Dan Petrescu este singurul antrenor al unei echipe din România care a reușit să bată Sevilla și de aceea CFR Cluj are șansa sa în această dublă.

Încurajator pentru CFR este faptul că echipa pregătită de fostul selecționer al Spaniei, Julen Lopetegui, străbate o prelungită criză de formă, care s-a concretizat prin umilitoarea eliminare din Cupa Spaniei pe terenul lui Mirandes, echipă din a doua ligă, cu scorul de 3-0, prin eșecul de la una dintre codașele La Liga, Celta Vigo și prin remizele smulse in extremis acasă cu Alaves și Espanyol, ultima chiar în weekend, formații din a doua parte a ierarhiei, Espanyol fiind chiar lanterna roșie.

Dilemele din atac pentru Bursuc

Clujenii sunt cu o etapă înainte ca întrecerea din Casa Pariurilor Liga 1 să se despartă în play-off și play-out și au arătat în ultimele două etape mai puțină inspirație la finalizare, făcând două remize albe consecutive, la Mediaș și acasă cu Viitorul. Foarte probabil Dan Petrescu va miza pe o echipă care să acopere bine terenul și să blocheze cât mai mult căîile de acces ale spaniolilor și nu va încerca să joace prea ofensiv.

Probabil că tot Bilel Omrani va fi preferat în atac, pentru că Lacina Traore a intrat în conflict cu antrenorul lui CFR, iar Mario Rondon a fost mai mereu o soluție de rezervă. George Țucudean și Alex Chipciu nu au fost opriți în lot, fiind în urmă cu pregătirea fizică. Sevilla e favorită la pariuri, cotă 1,90, față de 3,90 cât a primit CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: