Fotbal international

Live Blog Champions League, etapa a 5-a. Giroud face poker-ul la Sevilla, PSG se impune pe Old Trafford

02.12.2020 | 23:51
Live Blog Champions League etapa a 5a Giroud face pokerul la Sevilla PSG se impune pe Old Trafford
ADVERTISEMENT

Faza pe grupe a cupelor europene din acest sezon se apropie cu paşi mari de linia de sosire. În această săptămână vor avea loc meciurile din cadrul celei de-a 5-a etape atât în Champions League cât şi în Europa League. Este penultima rundă şi ea mai poate oferi noi clarificări în privinţa echipelor calificate pentru primăvară. În Champions League runda a 5-a se joacă marţi, 1 decembrie şi miercuri, 2 decembrie.

Până în prezent şase formaţii au obţinut deja biletele pentru optimile de finală şi de acum joacă fără nici o presiune, dar, cu siguranţă, vor căuta să termine grupele pe primul loc pentru a prinde prima urna valorică la tragerea la sorţi a optimilor. Acesta sunt Bayern Munchen, Manchester City şi, interesant lucru, primele două clasate în grupele E şi G, respectiv Chelsea, Sevilla şi Juventus, Barcelona.

ADVERTISEMENT

Sunt în programul aceste runde mai multe meciuri cu importanţă maximă în lupta pentru primele două locuri, dar şi bătălia pentru a treia poziţie este interesantă, pentru că, totuşi, un loc în primăvara Europa League nu este deloc rău. O singură echipă chiar nu mai are treabă cu absolut nimic, având patru eşecuri pe linie şi cu 0 puncte nu mai poate lupta nici la Europa League şi aceasta este Midtjylland.

Programul etapei a 5-a din grupele Ligii Campionilor

Miercuri, 2 decembrie

  • Manchester United – PSG 1-3 (Rashford 33 / Neymar 6, Marquinhos 69, Neymar 90+1) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

În minutul 72, Fred a fost eliminat pentru două „galbene”.

Manchester United – PSG

  • Juventus – Dinamo Kiev 3-0 (Chiesa 21, Ronaldo 57, Morata 66) – VEZI VIDEO
Juventus – Dinamo Kiev

  • Ferencvaros – Barcelona 0-3 (Griezmann 14, Braithwaite 20, Dembele 28 pen.) – VEZI VIDEO

Primul gol marcat de Barcelona la Budapesta a fost unul de generic tv: Antoine Griezmann a reluat în plasă cu călcâiul, balonul trecând printre picioarele portarului maghiar.

Ferencvaros – Barcelona

  • Borussia Dortmund – Lazio 1-1 (Guerreiro 44 / Immobile 68 pen.) – VEZI VIDEO
Borussia Dortmund – Lazio

  • Club Brugge – Zenit St. Petersburg 3-0 (de Ketelaere 33, Vanaken 58 pen., Lang 73) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT
Club Brugge – Zenit St. Petersburg

  • Sevilla – Chelsea 0-4 (Giroud 8, 54, 74, 82 pen.) – VEZI VIDEO
Sevilla – Chelsea

  • Başakşehir – RB Leipzig 3-4 (Kahveci 45+3, 72, 85 / Sabitzer 26, Mukiele 43, Olmo 65, Sorloth 90+2) – VEZI VIDEO
Başakşehir – RB Leipzig

  • FK Krasnodar – Rennes 1-0 (Berg 71) – VEZI VIDEO
FK Krasnodar – Rennes

Marţi, 1 decembrie

  • Şahtior Doneţk – Real Madrid 2-0 (Dentinho 57, Solomon 83) – VEZI VIDEO
Șahtior Donețk - Real Madrid
Șahtior Donețk – Real Madrid
  • Lokomotiv Moscova – RB Salzburg 1-3 (Miranchuk 78 / Berisha 28, 41, Adeyemi 81) – VEZI VIDEO
Lokomotiv Moskova - RB Salzburg
Lokomotiv Moskova – RB Salzburg
  • Atalanta – Midtjylland 1-1 (Romero 79 / Scholtz 13) – VEZI VIDEO
Atalanta – Midtjylland
  • Atletico Madrid – Bayern Munchen 1-1 (Joao Felix 26 / Muller 86) – VEZI VIDEO
Atletico Madrid – Bayern Munchen
  • FC Porto – Manchester City 0-0
FC Porto – Manchester City
  • Liverpool – Ajax 1-0 (Jones 58) – VEZI VIDEO
Liverpool – Ajax
  • Marseille – Olympiakos 2-1 (Payet 54 pen., 74 pen. / Camara 33) – VEZI VIDEO
Marseille – Olympiakos
  • Borussia Monchengladbach – Inter 2-3 (Plea 45+1, 76 / Darmian 17, Lukaku 64, 73) – VEZI VIDEO
Borussia Monchengladbach – Inter

Zinedine Zidane ar putea fi înlocuit cu Mauricio Pochettino

UPDATE, 2 decembrie, ora 15:50 / Real Madrid are mari emoții înaintea ultimului meci din grupa B. Spaniolii vor juca împotriva Borussiei Monchengladbach și au nevoie de victorie pentru a fi siguri de calificare. Florentino Perez deja se gândește să îl demită pe Zidane, iar favorit pentru a-l înlocui este The Sun. Englezii i-au făcut deja lista de transferuri argentinianului care a dus-o pe Tottenham până în finala Ligii din 2019. Aceștia susțin că Pochettino i-ar aduce pe Paulo Dybala, Dele Alli și Harry Kane să fie colegi cu Eden Hazard și Sergio Ramos.

ADVERTISEMENT

Sergi Roberto, bolnav de coronavirus

UPDATE, 2 decembrie, ora 14:20 / Mijlocașul de la FC Barcelona, Sergi Roberto, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de clubul catalan, care a dezvăluit că Roberto se află în izolare la domiciliu. Catalanul era, oricum, accidentat. Toate persoanele care au intrat în contact cu Sergi Roberto vor fi testate la rândul lor. Mijlocașul este al patrulea fotbalist al Barcelonei depistat cu noul coronavirus, după Umtiti, Pjanic și Tobido.


Reacții mixte la prestația lui Ovidiu Hațegan din Șahtior Donețk – Real Madrid 2-0

UPDATE, 2 decembrie, ora 13:42 / Ovidiu Hațegan nu a avut o seară foarte dificilă la Kiev. Românul s-a confruntat cu o singură fază controversată, în minutul 14. Francezul Rafael Varane l-a faultat la mijlocul terenului pe Junior Moraes, iar unele voci au susținut că francezul putea fi eliminat. Hațegan i-a dat doar galben. Spaniolii Andujar Iliver și Iturralde Gonzalez, foști arbitri și în prezent analiști la Marca și AS, au considerat că românul a procedat corect. Cotidianul francez L’Equip, însă, i-a dat lui Hațegan doar nota 4. Ion Crăciunescu a comentat la Digisport decizia lui Hațegan: „Este o fază grea, la limită, de 50-50 la sută. Dar înclin să-i dau dreptate lui Hațegan, pentru că jucătorul faultat de Varane putea fi blocat în drumul spre poartă”.


UEFA vrea un nou format pentru Champions League

UPDATE, 2 decembrie, ora 10:10 / UEFA ia în calcul implementarea unui nou sistem în Champions League. Forul se gândește să apeleze la așa-numitul „Sistem Elvețian”, anunță britanicii de la The Times. Dacă se va implementa acest nou sistem, există posibilitatea ca Superliga Europei să fie ucisă din fașă. Noul format ar presupune grupe cu un sistem complet nou. Ar exista 10 echipe în fiecare grupă, în loc de patru, și s-ar juca meciuri într-o singură manșă. Ar fi 32 de echipe în total și în primăvara europeană ar juca 16 formații.


Opt echipe s-au calificat în optimi, nouă nu au nicio șansă de calificare

UPDATE, 2 decembrie, ora 09:05. Până în acest moment al competiției, s-au calificat 8 echipe mai departe în optimile de finală: Chelsea, Sevilla, Barcelona, Juventus, Bayern, Man. City, Liverpool și FC Porto. În schimb, 9 echipe nu mai au nicio șansă de calificare în optimile de finală: Dinamo Kiev, Ferencvaros, Zenit, Krasnodar, Rennes, Midjylland, Marseille, Lokomotiv Moscova și Olympiacos.


Jucătorii lui Inter Milano, treziți din somn de petarde și artificii

UPDATE, 1 decembrie, ora 17:20 / Delegația lui Inter Milano a avut parte de o surpriză neplăcută chiar în noaptea de dinaintea meciului cu Borussia Monchengladbach. Fanii nemților au aprins torțe, petarde și artificii chiar în fața hotelului unde erau cazați interiștii. Timp de cinci minute, suporterii au lansat petarde, artificii și torțe. Ei au afișat și mesajul: „Inter, amintește-ți: lucrurile sunt mai bune cu Cola!”. Mesajul este o trimitere la un incident din 1971. Borussia a învins cu 7-1 Inter într-un medi din Cupa Campionilor, însă partida s-a rejucat și a fost câștigată de italieni. Totul a fost provocat de o lovitură încasată de Roberto Boninsegna. Acesta a fost lovit în cap cu o doză de Coca-Cola și nu a mai putut continua partida.


Cum va fi folosit sistemul VAR la Sevilla – Chelsea

UPDATE, 1 decembrie, ora 15:45 / Duelul Sevilla – Chelsea din etapa a 5-a a grupelor UEFA Champions League va beneficia de arbitraj video. Numai că monitorizarea VAR se va face de la Nyon, anunță UEFA. Altfel spus, între locul de disputare a partidei și locul în care se va afla cabina VAR vor fi nu mai puțin de 1771 km. Duelul va fi arbitrat de portughezul Artur Dias, ajutat din cabina VAR din Elveția de Bruno Lopes Martins și Luis Miguel Branco Godinho. Dacă vor exista probleme cauzate de sistemul de comunicație, pe arena din Sevilla va fi și o cabină VAR de rezervă.


Lionel Messi nu va juca în Ferencvaros – Barcelona

UPDATE, 1 decembrie, ora 14:30 / Antrenorul Ronaldo Koeman nu se va baza pe trei dintre superstarurile Barcelonei la meciul cu Ferencvaros. Mundo Deportivo anunță că Lionel Messi, Philippe Coutinho și Marc-Andre Ter Stegen nu se vor deplasa în Ungaria. Aceștia sunt menajați. Barca nu va conta nici pe accidentații Pique, Ansu Fati, Sergi Roberto și Umtiti. Leo Messi a fost odihnit de Koeman și la duelul din etapa precedentă, cu Dinamo Kiev.


Luis Suarez ar putea să joace în Atletico Madrid – Bayern Munchen

UPDATE, 1 decembrie, ora 13:05 / Tehnicianul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, a anunțat că Luis Suarez ar putea reveni pe teren chiar împotriva campioanei Europei, Bayern Munchen. Depistat pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu două săptămâni, uruguayanul de 33 de ani este aproape să se întoarcă alături de colegii săi. „Se simte bine, vrea neapărat să revină pe teren. Dar important este să fie testat negativ. Dacă nu va putea juca împotriva lui Bayern, o va face sigur în campionat. Dar e foarte ciudat acest virus. Dacă Luis iese pozitiv la testele de mâine, va putea juca împotriva lui Bayern”, a spus Simeone.


Şahtior Doneţk – Real Madrid

Este un meci vital pentru echipa lui Zinedine Zidane în lupta pentru calificare. Real Madrid ocupă la acest moment locul 2 în grupa B, dar o victorie a ucrainenilor ar însemna egalitate de puncte între cele două echipe şi mai mult, spaniolii, ar cădea automat pe locul 3, pentru că Şahtior ar avea la egalitate de puncte avantajul a două victorii directe. Real merge fără Sergio Ramos şi Benzema, două piese cheie.

Şahtior Doneţk a provocat o mare surpriză cu victoria de la Madrid, în prima rundă, când s-a impus cu 3-2, după care a făcut 0-0 acasă cu Inter şi părea a fi una dintre echipele cu pretenţii la calificare. Însă a urmat epidemia de coronavirus şi fără mulţi titulari echipa a pierdut fără drept de apel ambele meciuri cu Monchengladbach, liderul neaşteptat al grupei.

Atletico Madrid – Bayern

Acesta este derbyul grupei A, în sensul în care cele două echipe erau privite drept favorite în faţa lui Lokomotiv Moscova şi Salzburg. Bayern are punctaj maxim după patru meciuri şi nu mai are nici o grijă. putând folosi mai multe rezerve. Absenţi sunt Kimmich, Davies şi javi Martinez.

Atletico are nevoie de victorie pentru că are doar 5 puncte iar ruşii de la Lokomotiv 3 şi joacă acasă cu Salzburg. Diego Simeone are şi el destui absenţi, mai ales atacanţii Luis Suarez, cu COVID 19 şi Diego Costa, dar la primul se speră totuşi într-un rezultat negativ luni, înainte de meci cu 24 de ore. Bolnav este şi Torreira, iar Herrera şi Vrsaljko sunt accidentaţi.

Manchester United – PSG

Meci pe viaţă şi pe moarte pe Old Trafford. United are 9 puncte, PSG şi Leipzig câte 6, iar germanii merg la Istanbul, să joace pe terenul lui Basaksehir, care are 3 puncte şi care acasă a făcut KO pe United, dar a pierdut cu PSG. Aşadar totul e încă posibil în grupa H şi englezii ştiu că dacă pierd finalul va fi absolut nebun. dar dacă obţin cele trei puncte sunt caslificaţi.

United a învins în prima etapă la Paris, aşa cum mai făcuse acum doi ani, dar Neymar şi colegii nu uită că atunci ei au învins în Anglia cu 2-0, diavolii roşii întorcând cu un incredibil 3-1 la retur. PSG are mai multe absenţe, din fericire însă nici unul dintre jucătorii grei ai echipei: Mbappe, Neymar sau Di Maria.

Borussia Dortmund – Lazio

Acesta este meciul pentru şefia grupei F. Germanii au 9 puncte şi ocupă primul loc, la o lungime în faţa formaţiei pregătite de Simone Inzaghi. Pe locul 3 se află Brugge, cu 4 puncte şi ultimii sunt ruşii de la Zenit, care nu au strâns decât un punct. Partida de la Dortmund e importantă atât pentru a stabili cine câştigă grupa dar şi pentru a se vedea ce mai poate fi în ultima etapă, dacă Lazio va pierde şi Brugge va învinge acasă pe Zenit.

Primul meci a însemnat cel mai reuşit joc al echipei romane, care a reuşit să se impună categoric, scor 3-1, în faţa lui Haaland şi compania. Borussia doreşte revanşa şi nu este nici în situaţia în care ar avea nevoie de succes la două goluri pentru a câştiga grupa, deoarece are deja avans de un punct faţă de italieni. Care vor fi fără Milinkovic-Savic, infectat cu COVID 19.

ADVERTISEMENT