Fotbal international

Live Blog Cupa Angliei optimi de finală. Chelsea, calificare chinuită. Programul sferturilor

11.02.2021 | 23:54
Live Blog Cupa Angliei optimi de finala Chelsea calificare chinuita Programul sferturilor
ADVERTISEMENT

Optimile de finală ale Cupei Angliei a adus o mare surpriză prin eliminarea lui Tottenham după un meci nebun pe terenul celor de la Everton încheiat cu nouă goluri după prelungiri. În rest, favoritele Manchester City, Manchester United, Chelsea Londra și Leicester City și-au asigurat locurile în sferturi.

Programul sferturilor este următorul:

  • Everton – Manchester City
  • Bournemouth – Southampton
  • Leicester City – Manchester United
  • Chelsea – Sheffield United
ADVERTISEMENT

Programul optimilor de finală din Cupa Angliei

Joi, 11 februarie

Barnsley – Chelsea 0-1 (Abraham 65)

bar

Wolverhampton – Southampton 0-2 (Ings 50, Armstrong 90)

Miercuri, 10 februarie

Leicester* – Brighton 1-0 (Iheanacho 90+4)

Sheffield United* – Bristol City 1-0 (Sharp 65 pen.)

Everton* – Tottenham 5-4 după prelungiri (Calvert-Lewin 36, Richarlinson 39, 69, Sigurdsson 43 pen., Bernard 97 / Sanchez 4, 57, Lamela 45+3, Kane 83)

Swansea – Man. City* 1-3 (Whittaker 77 / Walker 30, Sterling 47, Gabriel Jesus 50)

swa

Marți, 9 februarie

Burnley – Bournemouth* 0-2 (Surridge 21, Stanislas 88 pen.)

Man. United* – West Ham 1-0 (McTominay 98)

mun


Manchester City, record de victorii în Anglia

UPDATE, 10 februarie, ora 21:24 / Manchester City s-a impus pe terenul lui Swansea în optimile Cupei Angliei și a ajuns la 15 victorii consecutive în toate competițiile, record absolut pentru o formație din Insulă.

ADVERTISEMENT

În cele 15 partide câștigate, ”cetățenii” au marcat 40 de goluri au primit doar cinci și în 10 întâlniri nu au încasat gol.


Dintre cluburile cu pedigree au rămas în cursă pentru cucerirea trofeului cele două puteri din Manchester și două dintre grupările londoneze, Chelsea și Tottenham. Conform obiceiului aceste formații nu obișnuiesc să trimită pe teren cele mai bune distribuții, fiind concentrate foarte mult asupra luptei din campionat pentru titlu sau pentru Top 4.

ADVERTISEMENT

De aceea și șansele formațiilor cu care se vor confrunta sunt mult mai mari decât în mod obișnuit și putem consemna mai mai ales în cazul lui Manchester United și Tottenham alte rezultate decât cele oferite de calculul hârtiei. Chiar și cu rezervele Manchester City și Chelsea rămân favorite în fața unor adversari din Championship, eșalonul secund.

Paul Pogba, absent în Manchester United – West Ham, optimi de finală ale Cupei Angliei

Marți se joacă Burnley – Bournemouth și Manchester United – West Ham. Diavolii roșii vin după un thriller pe teren propriu în campionat, fiind egalați la 3 în ultimele minute de Everton. Francezul Paul Pogba va lipsi oricum fiind accidentat, însă Ole Gunnar Solskjaer va lăsa la repaus și pe portarul De Gea, mijlocașul Bruno Fernandes sau vârful Marcus Rashford.

ADVERTISEMENT

West Ham este oricum una dintre echipele din prima parte a ierarhiei, care are însă șanse minime să obțină un loc european prin campionat și sigur va aborda acest meci folosind cel mai bun lot, mai ales că o calificare pe Old Trafford ar însemna și o mare bilă albă la imagine.

Cetățenii lui Pep Guardiola merg în Țara Galilor

Miercuri avem alte patru jocuri: Sheffield United, lanterna roșie din Premier League contra Bristol City, Leicester primește vizita lui Brighton iar liderul cu nouă victorii consecutive, Manchester City, poposește în Țara Galilor, la Swansea, una dintre formațiile aflate pe loc de promovare în Championship. Cum City va trimite multe rezerve meciul va fi mult mai echilibrat decât în mod normal, galezii fiind redutabili pe teren propriu.

Ce este interesant este că de fiecare dată, când a venit vorba de cupe, Pep Guardiola niciodată nu a trimis pe teren cea mai bună echipă decât în momentul în care a ajuns să joace pentru trofeu și cu toate acestea rezervele lui City au purtat echipa de mai multe ori spre finala Cupei Angliei sau a Cupei Ligii. Pe ultima a câștigat-o sezonul trecut, 2-1 cu Aston Villa.

Duelul magicienilor: Carlo Ancelotti – Jose Mourinho

Miercuri seară are loc la Liverpool meciul dintre Everton și Tottenham, ciocnirea dintre strategii Carlo Ancelotti și Jose Mourinho. Everton își dorește enorm o performanță, pentru caramele orice competiție este importantă din acest punct de vedere. Spurs încearcă să își revină după un nou episod de black-out, de fiecare dată accidentările lui Harry Kane dereglând serios jocul și mai ales eficacitatea echipei. Cum a revenit golgeterul s-a întors și Tottenham la victorie în ultimul meci, 2-0 cu West Bromwich.

Joi se încheie această fază cu meciurile Wolverhampton – Southampton și Barnsley, din a doua ligă, contra Chelsea. Sigur, echipa germanului Tuchel e favorită, însă câinii sunt foarte răi acasă și dacă londonezii vor veni cu linia a doua vor avea serioase probleme pentru a se impune în timp regulamentar.

ADVERTISEMENT
Tags: