Fotbal intern

LIVE BLOG Insulele Feroe – România preliminarii EURO 2020. Imagini emoționante de la Torshavn. Un puști feroez, mesaj pentru Ianis Hagi + premiu primit de un fotbalist. VIDEO+FOTO

Puștiul din Insulele Feroe care l-a așteptat pe Ianis Hagi la finalul meciului
ADVERTISEMENT

Meciul Insulele Feroe – România s-a jucat sâmbătă, 12 octombrie, în cadrul etapei a 7-a din grupa F a preliminariilor EURO 2020. În aceeaşi seară au mai avut loc partidele Malta – Suedia şi Norvegia – Spania. Vezi mai jos toate informațiile de la Torshavn.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.17 este cota pentru 2 la meciul Kazakhstan – Belgia. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 octombrie, ora 09.00. Joannes Bjartalio (23 de ani) a primit un premiu din partea federației feroeze după meciul Insulele Feroe – România 0-3, toate acestea drept recompensă pentru evoluția foarte bună din etapa a 7-a din grupele EURO 2020.

Joannes Bjartalio, jucătorul naționalei Insulelor Feroe, după meciul cu România. Sursă foto: Nedelcu Iulian

UPDATE, 13 octombrie, ora 08.00. Comentatorul sportiv Costi Mocanu a postat pe pagina sa de Instagram o imagine cu un copil din Insulele Feroe care l-a așteptat pe Ianis Hagi la finalul meciului câștigat de echipa națională a României pentru a-i cere tricoul. Micuțul a scris pe o foaie un mesaj în limba română pentru atacantul lui Genk.

ADVERTISEMENT

Draguti tare pustii feroezi 🙂

Gepostet von Costi Mocanu am Samstag, 12. Oktober 2019

UPDATE, 12 octombrie, ora 17:32 / Jucătorii echipei naționale a României au ajuns la stadionul din Torshavn. ”Tricolorii” au inspectat gazonul și au stat de vorbă între ei cu o oră și jumătate înaintea întâlnirii cu Insulele Feroe. Kaj Leo Bartalsstovu de la Insulele Feroe a stat de vorbă cu Ionuț Nedelcearu, cu care a fost coleg la Dinamo, în sezonul 2015-2016.

? Tricolorii au ajuns la stadionul Torsvollur. Mai sunt 90 de minute până la startul partidei cu Insulele Feroe, din preliminariile #EURO2020. Liveblog FORZA TRICOLORII ? bit.ly/ROU_octInsulele Feroe – România, în direct pe Pro TV şi RRA#HaiRomania??

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Samstag, 12. Oktober 2019


UPDATE, 12 octombrie, ora 15.45 / Cosmin Contra i-a dus pe jucătorii echipei naționale a României la o plimbare de 15 minute, iar tricolorii au admirat portul și Oceanul Atlantic. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

ADVERTISEMENT
Florinel Coman la plimbarea care a avut loc lângă hotelul unde este cazată delegația României

UPDATE, 12 octombrie, ora 11.30. Jucătorii echipei naționale a României și-au ales numerele pentru meciul cu Insulele Feroe.

  1. Ionuț Radu
  2. Romario Benzar
  3. Alin Toșca
  4. Adrian Rus
  5. Ionuț Nedelcearu
  6. Vlad Chiricheș
  7. Florinel Coman
  8. Nicolae Stanciu
  9. George Pușcaș
  10. Ianis Hagi
  11. Nicușor Bancu
  12. Ciprian Tătărușanu
  13. Claudiu Keșeru
  14. Vasile Mogoș
  15. Paul Anton
  16. Florin Niță
  17. Ciprian Deac
  18. Răzvan Marin
  19. Mihai Bordeianu
  20. Alexandru Mitriță
  21. Dan Nistor
  22. Alexandru Cicâldău
  23. Florin Andone
ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 octombrie, ora 10.10. Oficialii celor de la Insulele Feroe au decis ca suprafața de joc, cea care este artificială, să fie udată abundent înaintea startului partidei.  Asta nu e tot, frf.ro a anunțat că tricolorii vor fi susținuți de peste 200 de români la meciul din această seară.


UPDATE, 11 octombrie, ora 20:30/ Membrii grupului “Uniți sub tricolor” au ajuns în Insulele Feroe cu aproximativ 24 de ore înaintea primului fluier al meciului din preliminariile Campionatului European. Ultrașii au făcut anunțul anunțul pe contul oficial de Facebook, alături de un videoclip de la antrenamentul susținut de “tricolori”. 

2008, 2015, 2019, ??? Suntem tot aici pentru Romania…

Gepostet von Uniti sub tricolor am Freitag, 11. Oktober 2019


UPDATE, 11 octombrie, ora 12.50. Jucătorii lui Cosmin Contra au urmărit a doua repriză a meciului România U21 – Ucraina U21, scor 3-0, iar “tricolorii” au reacționat superb la al doilea gol al meciului, cel înscris de Adrian Petre.

Bucuria tricolorilor la reușita lui Adrian Petre

Galeria din Insulele Feroe! ? Tricolorii U21 au fost susținuți de la distanță de jucătorii și staff-ul de la prima reprezentativă. ? Reacția acestora la al doilea gol contra Ucrainei, marcat de Adrian Petre! LIVEBLOG ? bit.ly/ROU_oct#HaiRomania?? #LuptamImpreuna

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Donnerstag, 10. Oktober 2019


UPDATE, 10 octombrie, ora 14:23 / Echipa națională a României a ajuns în Insulele Feroe după un zbor de 7 ore. ”Tricolorii” au fost întâmpinați la Torshavn de o ploaie măruntă și 7 grade Celsius. VEZI IMAGINI DE LA SOSIRE ÎN GALERIA FOTO


UPDATE, 10 octombrie, ora 9.24. Federaţia a informat ce se află în bagajul de aproximativ o tonă pe care naţionala noastră l-a luat cu ea în Feroe. Printre altele, şi cel de iarnă, pentru că vor fi 6 grade la ora partidei.

presă pentru inscripționarea tricourilor
– 4 mese de masaj
– lăzi frigorifice
– 2 genți cu aparatură medicală
– 48 de echipamente de antrenament / câte 2 pentru fiecare jucător (tricouri, pantaloni, malete, fâșuri, treninguri de antrenament)
– 50 de canadiene lungi, geci, echipament de rezervă de prezentare
– echipamentul de joc, câte două rânduri pentru fiecare jucător
– mănuși, căciuli, pături
– adidași de antrenament, ghete, apărători
– 20 de mingi, materiale de antrenament (copete, scărițe, saltele)


UPDATE, 9 octombrie, ora 14:36 / Echipa națională a României a efectuat miercuri dimineață ultimul antrenament înainte de plecarea spre Insulele Feroe. Selecționerul Cosmin Contra a avut toți cei 24 de jucători la dispoziție și a pus accentul pe posesie și fazele de finalizare din cât mai puține atingeri la ședința de pregătire de la Mogoșoaia, care a durat o oră și jumătate. Plecare spre Torshavn este programată joi dimineață, la ora 09:35. VEZI IMAGINI DE LA ANTRENAMENT ÎN GALERIA FOTO


Știre inițială, 8 octombrie

LIVE BLOG Insulele Feroe – România

Partida Insulele Feroe – România are loc sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Torsvollur din capitala ţării, Torshavn. Şi se anunţă o vreme, ca de obicei, pentru această perioadă a anului în acest colţ geografic de Europa, rece, maxim 8 grade, ploaie măruntă şi vânt cam la 15 km la oră. Să tot joci fotbal pe asemenea vreme şi, mai ales, pe gazonul sintetic de pe stadionul considerat al echipei naţionale a Insulelor Feroe.

Este a patra deplasare oficială a tricolorilor în Insulele Feroe. Am mai jucat aici în 1993, în drum spre cel mai bun turneu final din istoria fotbalului românesc, CM 1994 SUA, unde am am ajuns în sferturi de finală, în 2009, dar atunci nu am prins turneul final de CM 2010 din Africa de Sud şi în 2015, un 3-0 echilvalent cu trimiterea României la Paris, pentru rendez vous la Euro 2016 chiar cu naţionala ţării organizatoare.

Nu am primit gol niciodată în Feroe

Şi au fost mereu victorii, fără gol primit: 4-0 în 1993, cu pokerul lui Florin Răducioiu, 1-0 chinuit, ca şi jocul echipei din acea campanie ratată, gol Cociş şi 3-0 en fanfare în 2015, cu spectacolul creat de execuţiile lui Costică Budescu. Acum oamenii lui Cosmin Contra trebuie să respecte tradiţia pentru a se pregăti apoi pentru marele examen din 15 octombrie, de pe Arena Naţională a copiiilor, contra unei Norvegii care de mult nu mai înseamnă doar forţă, echipa de acum având mulţi jucători de mare valoare, în frunte cu acest Martin Odegaard.

Evident, partida din Insulele Feroe este mult mai uşoară pe hârtie pentru naţionala României. Insularii nu au făcut nici un punct în această campanie, iar în primul meci am câştigat acasă cu 4-1, goluri Deac, Keşeru 2 şi Puşcaş, însă diferenţa poate fi redusă de condiţiile atmosferice şi de suprafaţa de joc, sintetică, mai ales şi dacă va ploua, cum se prognonzează.

Insulele Feroe – România. În 2015 pe gazonul sintetic de la Torshavn, pe care se va juca şi acum, am câştigat cu 3-0, Budescu fiind one man show

Noutăţile Vasile Mogoş şi Florinel Coman, dar contează revenirea lui Alex Mitriţă

Cosmin Contra nu a adus multe noutăţi în lot în vederea dublei cu Insulele Feroe şi Norvegia. Şi nu este exclus ca în primul meci, sâmbătă, el să menajeze doi-trei dintre titulari pentru partida cu Norvegia. Sunt noutăţi absolute fundaşul Vasile Mogoş de la Cremonese, echipă de Serie B şi Florinel Coman, luat lui Mirel Rădoi când îi ardea buza mai tare, naţionala U21 având meci greu acasă cu Ucraina. Şi revine după ce a fost titular o repriză în primul meci din preliminarii, în Suedia, Alex Mitriţă de la New York City.

Insulele Feroe – România. Alex Mitriţă revine printre tricolori după ce nu a mai fost convocat de la meciul de debut ăn preliminarii, 1-2 în Suedia

Aşadar, Cosmin Contra are suficiente variante pentru a îndeplini obiectivul celor trei puncte în Insulele Feroe şi a concentra apoi toate forţele pentru partida cu Norvegia, care, va depinde mult şi de ce rezultat vor face jucătorii lui Lars Lagerback acasă cu liderul grupei, Spania. Un eşec al nordicilor ar fi de aur pentru tricolori, pentru că Norvegia ar rămâne la 9 puncte, iar noi am avea, teoretic 13 şi Suedia, mare fravorită în Malta, 14, cu trei runde înainte de final.

ADVERTISEMENT