Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 27-a. Program, rezultate, informații de ultimă oră. Real, eșec cu Betis și pierde locul 1. VIDEO

08.03.2020 | 23:58
LIVE BLOG La Liga etapa a 27a Program rezultate informatii  de ultima ora Real esec cu Betis si pierde locul 1 VIDEO
ADVERTISEMENT

În acest weekend La Liga are etapa cu numărul 27 în schema de lucru. Primele două clasate nu au parte de partide foarte ușoare, dar pleacă, evident, din postura de favorite, mai ales că săptămâna viitoare nu sunt angrenate în returul optimilor de finală din Champions League și pot alinia cele mai bune distribuții.


UPDATE, 8 martie, ora 23:58 / Real Madrid a fost învinsă suprinzător în deplasare de Betis Sevilla, scor 1-2, și a pierdut primul loc în clasament în dauna rivalilor dela Barcelona. Golurile gazdelor au fost marcate de Sidnei (40) și Tello (82), în timp ce ”galacticii” au înscris din penalty prin Benzema (45+3).

ADVERTISEMENT


UPDATE, 7 februarie, ora 21:31 / Barcelona a învins greu acasă Real Sociedad, scor 1-0, într-un meci din etapa a 27-a. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 81 de Leo Messi dintr-un penalty mult contestat de oaspeți și acordat după consultarea VAR.

Cu această reușită, argentinianul a devenit cel mai bun marcator din istoria primelor cinci ligi europene cu 438 de goluri în 474 de meciuri. El l-a depășit pe marele său rival Cristiano Ronaldo, care are 437 de goluri în 540 de partide.

ADVERTISEMENT

Barcelona a revenit pe primul loc în La Liga, cu 58 de puncte, două mai mult decât rivala Real Madrid, care va juca duminică.


UPDATE, ora 19:00 / Rezultatele partidelor disputate vineri sâmbătă:

  • Alaves – Valencia 1-1
  • Eibar – Mallorca 1-2
  • Atletico Madrid – Sevilla 2-2
  • Barcelona – Real Sociedad 1-0
  • ora 22:00 Getafe – Celta Vigo
ADVERTISEMENT


LIVE BLOG La Liga etapa a 27-a

Etapa începe vineri seară pe stadionul din Vitoria, unde echipa locală Alaves primește vizita Valenciei. O echipă decimată de accidentări în continuare, care nu poate alinia decât jucătorii valizi, nu pe cei mai buni și care săptămâna viitoare are programat și returul cu Atalanta din optimile Champions League, dar care va începe de la un sever 4-1 pentru italieni.

Barcelona va primi vizita celor de la Real Sociedad. Formația bască e un adversar periculos în deplasare și poate confirma acest lucru apărarea lui Real Madrid din meciul de Cupă, care a primit patru goluri chiar pe Bernabeu. Catalanii au pierdut șefia după eșecul din El Clasico de la Madrid.

ADVERTISEMENT

Vinicius, din nou titular în atacul lui Real

Real Sociedad vine după o serie de trei succese, care o poziționează pe locul 6, cu 43 de puncte, însă la numai două lungimi în urma ultimului loc de Champions League, locul 4, deținut de Getafe. Fără El Pistolero Luis Suarez în centrul liniei de atac e vizibil că forța Barcelonei e scăzută, Griezmann nereușind să joace rolul vârfului autentic.

Real Madrid merge duminică seară, în ultimul joc al etapei, pe stadionul Benito Villamarin din Sevilla, să joace împotriva lui Betis. Acasă echipa andaluză e foarte incomodă și cu siguranță va pune probleme apărării lui Zinedine Zidane. Real a arătat însă o schimbare în bine în El Clasico, impunându-se cu 2-0 fără drept de apel.

Sevilla o testează pe Atletico înainte de Liverpool

Real Madrid va juca la Sevilla în exact aceeași componență ca în partida cu Barcelona. Asta înseamnă că Valverde devine tot mai mult un titular în compartimentul median, iar brazilianul Vinicius începe să îl convingă pe Zidane că este suficient de copt pentru a sta meci de meci alături de veteranul Benzema în atac.

Un alt meci foarte interesant este Atletico Madrid – Sevilla, partidă pentru locul 3, în care fosta adversară a Clujului din Europa League va trimite pe teren echipa din a doua repriză a jocului cu CFR, cu uriașul En-Nesyri în centru. Atletico i-a recuperat pe Trippier și Joao Felix și va juca mai ofensiv, cu două vârfuri, Morata și Correa. Atletico va juca miercurea viitoare returul cu Liverpool pe Anfield Road, Sevilla primește vizita Romei în Europa League.

Echipele de pe ultimele trei locuri, șanse mici să iasă din subsol

Getafe, care se pregătește de dubla cu Inter din optimile Europa League, va primi vizita uneia dintre echipele din zona de jos, dar care în ultimele etape a avut un reviriment vizibil. Este vorba de Celta Vigo, formație care nu a mai pierdut de patru etape și se află acum pe locul 17, primul salvator.

Puține șanse pentru echipele aflate în subsol să adune puncte în această etapă. Espanyol joacă la Pamplona, cu Osasuna, Leganes la Villarreal, vorbim de echipele cu 20 de puncte și Mallorca la Eibar. Dacă vor pierde, ceea ce este destul de probabil, situația ultimelor trei locuri va rămâne neschimbată.

Programul etapei a 27-a din La Liga

Vineri, 6 martie, ora 22:00

Alaves – Valencia

Sâmbătă, 7 martie

ora 14:00 Eibar – Mallorca

ora 17:00 Atletico Madrid – Sevilla

ora 19:30 Barcelona – Real Sociedad

ora 22:00 Getafe – Celta Vigo

Duminică, 8 martie

ora 13:00 Osasuna – Espanyol

ora 15:00 Valladolid – Bilbao

ora 17:00 Levante – Granada

ora 19:30 Villarreal – Leganes

ora 22:00 Betis Sevilla – Real Madrid

ADVERTISEMENT