Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 29-a. Real Madrid câştigă derby-ul cu Valencia şi continuă lupta la titlu. Video

Live Blog La Liga etapa a 29a Real Madrid castiga derbyul cu Valencia si continua lupta la titlu Video
ADVERTISEMENT

La Liga nu are pauză din momentul în care morișca primei divizii spaniole s-a pus din nou în mișcare după pandemia de coronavirus. Se joacă zilnic două sau trei partide și intrăm în etapa a 29-a încă de luni, din prima zi a noii săptămâni, ceea ce reprezintă o premieră în fotbalul iberic.

Joi, 18 iunie

Alaves – Real Sociedad 2-0 (B. Sainz 59, Aguirregabiria 90+6) – VEZI VIDEO AICI

Real Madrid – Valencia 3-0 (Benzema 61, 86, Asensio 74) – VEZI VIDEO AICI


Real Madrid: Courtois – Carvajal, S. Ramos, Varane, Mendy – Kroos, Casemiro, Valverde (Asensio 74) – Modric – Benzema, Hazard (J. Vinicius 82). Antrenor: Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Luni, 15 iunie

Levante – Sevilla 1-1 (Diego Carlos-autogol 88 / De Jong 46) – VEZI VIDEO

Betis Sevilla – Granada 2-2 (Canales 84, Tello 88 / C. Fernandez 30, Soldado 90+1) – VEZI VIDEO

Marți, 16 iunie

Villarreal – Mallorca 1-0 (Bacca 16) VEZI VIDEO

Getafe – Espanyol 0-0

Barcelona – Leganes 2-0 (A. Fati 43, Messi 68) VEZI VIDEO


Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (54 Semedo), Piqué (73 Umtiti), Lenglet, Júnior – Busquets (63 Vidal), Rakitic, Arthur (73 Puig) – Messi, Griezmann, Ansu Fati (54 L. Suarez). Antrenor: Q. Setien

Leganes: Cuéllar – Tarín, Bustinza, Awaziem, Silva (71 Rodrigues) – Recio (85 Gil), Rubén Pérez, Roque Mesa (46 Assale), Ruibal, Eraso (63 Amadou) – Guerrero (71 Carrillo). Antrenor: J. Aguire

ADVERTISEMENT

Miercuri, 17 iunie

Valladolid – Celta Vigo 0-0

Eibar – Athletic Bilbao 2-2 (Kike 19, Orellana 78 / R. Garcia 8, Villalibre 81) – VEZI VIDEO

Osasuna – Atletico Madrid 0-5 (J. Felix 27, 56, Llorente 79, Morata 82, Carrasco 88) – VEZI VIDEO

Clasament La Liga, etapa a 29-a

 


UPDATE, 18 iunie, ora 23:27 / Golul lui Rodrigo din minutul 24 a fost anulat cu VAR din cauza unei poziţii de ofsaid. VEZI VIDEO AICI

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 iunie, ora 12:15 / Zinedine Zidane a convocat 23 de fotbalişti în lotul pentru meciul cu Valencia, iar pe lista absenţilor se numără Nacho, Lucas Vazquez, Mariano şi Luka Jovic, toţi fiind accidentaţi. Conform AS, Real Madrid ar urma să folosească următoarea formulă de start: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos – Isco – Benzema, Hazard.

Pe lângă jucătorii accidentaţi, Real Madrid ar mai putea probleme dacă Mendy sau Casemiro, anunţaţi titulari în meciul cu Valencia, vor primi cartonaş galben. Aceştia ar putea să rateze meciul cu Real Sociedad, din etapa următoare, dacă vor fi avertizaţi.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 iunie, ora 13:00. Conducerea clubului Barcelona a pregătit un clip video extrem de emoţionant prin care au fost omagiaţi suporterii catalani care nu îşi vor mai putea vedea niciodată favoriţii, pentru că au decedat în timpul pandemiei de coronavirus. Membrii filarmonicii din capitala Cataloniei au fost aduşi pe stadionul Nou Camp pentru un moment cu adevărat magic.

Live Blog La Liga etapa a 29-a. Cum a omagiat Barcelona suporterii decedaţi în timpul pandemiei. Video Antrenorul oaspeților, eliminat pentru un motiv neobişnuit în meciul câştigat de catalani cu 2-0 în faţa lui Leganes. Foto: Marca.es

UPDATE, 17 iunie, ora 12:20 / Antrenorul echipei Leganes, mexicanul Javier Aguirre, riscă să primească două etape de suspendare după ce a fost eliminat în ultimele minute ale meciului pierdut de echipa sa la Barcelona cu 2-0. Motivul pentru care Aguirre a fost trimis în tribune este că a recidivat în a imita fluierul arbitrului, derutându-i astfel pe jucătorii catalani, deşi fusese avertizat pe parcursul meciului pentru acest gest nepermis.


UPDATE, 16 iunie, ora 17:42 / Real Madrid e dispusă să ofere 100.000.000 de euro pentru Matthijs De Ligt, tânărul fundaș olandez al lui Juventus.

Madrilenii vor întinerirea lotului, iar fostul căpitan al lui Ajax Amsterdam se află pe lista lor de transferuri pentru această vară. De Ligt a jucat în actualul sezon 28 de meciuri pentru Juventus, reușind să înscrie două goluri.


UPDATE, 16 iunie, ora 16:50. Cotidianul As, unul dintre cele două ziare de casă ale lui Real Madrid, oferă un spectaculos video cu modul în care se face dezinfectarea stadionului marelui rival Barcelona, în vederea primului meci de acasă de la reluarea competiţiei, în această seară, de la ora 23:00, contra codaşei Leganes, meci în care am putea avea surpriza a câteva schimbări în formula de start a catalanilor.

Live Blog La Liga etapa a 29-a. Nou Camp, dezinfectat la sânge pentru primul meci al Barcelonei acasă. Azi avem trei meciuri. Video. Foto: As.com

UPDATE, 16 iunie, ora 13:41 / Presa din Spania scrie despre ruptura dintre Gareth Bale și Zinedine Zidane, tehnicianul lui Real Madrid fiind dezamăgit de prestația galezului din meciul cu Eibar.

„Relația dintre Bale și Zidane este ruptă. Gareth și-a arătat iar lipsa de implicare în fața antrenorului. Nemotivat, nu a făcut nimic să readucă jocul din prima repriză al madrilenilor, care parcă s-au deconectat la 3-0!”, au notat jurnaliștii de la Marca.

„Deși revenise cu energie la antrenamentele din ultima lună la Valdebebas, galezul nu a fost cu mintea în teren. Nici în pauza de hidratare, când Zidane a trimis un mesaj echipei și lui în special, n-a răspuns. Dialogul dintre ei n-a fost niciodată fluent. 

N-au vorbit aceeași limbă, punctul culminant fiind în sezonul 2017-2018, când l-a ignorat la Kiev, după ce contribuise cu o «dublă» la câștigarea Ligii în finala cu Atletico, din postura de rezervă”, explică ziarul citat. De-atunci, Gareth n-a mai reușit decât 17 goluri în 68 de meciuri pentru Real

Impresarul Barnett insistă că galezul nu vrea să plece de la Real. Adevărul e însă că există doi Bale. Unul care se simte bine jucând pentru națională și altul fericit trăind fără fotbal în Madrid”, au scris și cei de la AS.


UPDATE, 16 iunie, ora 10:03/ Cotidianul catalan „Sport” susține că Barcelona a declinat și o a doua ofertă de la Manchester United pentru Ansu Fati, refuzând de data aceasta 150 de milioane de euro. Prima fusese de „doar” 100 de milioane…

Ansu Fati are 17 ani și a evoluat pentru Barcelona în 16 partide. În condițiile în care Barcelona a refuzat și această a doua ofertă, singura șansă a „diavolilor” de a-l transfera pe tânărul atacant este să achite clauza de reziliere, în valoare de 170 de milioane de euro. Fati mai are contract cu Barcelona până în 2022, dar există posibilitatea ca gruparea catalană să îl poată prelungi cu încă doi ani.


UPDATE, 15 iunie, ora 18:30 / Mundo Deportivo a anunţat că Barcelona vrea să-l transfere pe Luis Maximiano. Portarul de 21 de ani al lui Sporting Lisabona este dorit ca o variantă de rezervă pentru Marc-Andre ter Stegen, în condiţiile în care Neto ar vrea să plece de pe Camp Nou.

Fotbalistul de 21 de ani mai are contract până în vara anului 2023 şi este cotat la 2.700.000 de euro. În actualul sezon, Luis Maximiano a jucat 25 de meciuri şi a reuşit să ţină poarta închisă de opt ori. Portughezul este un produs al centrului de copii şi juniori al lui Sporting,


UPDATE, 15 iunie, ora 14:45 / Antrenorul echipei FC Barcelona, Quique Setien, a susținut, luni, o conferință de presă în care a anunțat planul formației catalane pentru finalul actualului sezon.

”Va exista un sistem de rotație, vor apărea schimbări pe măsură ce jocurile trec. Vom vedea cum oboseala îi va afecta pe jucători, dar vreau să ajungem la final cu prospețimea necesară astfel încât performanța să nu fie afectată.

Vom vedea cum decurge campionatul și modul în care jucătorii se recuperează din efort. Trebuie să evităm accidentările și trebuie să-i ajutăm pe fotbaliști să fie proaspeți”, a spus Setien, conform Marca.


Etapa a 29-a se va întinde astfel pe durata a patru zile, până joi, 18 iunie inclusiv, pentru ca imediat, de a doua zi, să bifăm primele trei jocuri din cadrul etapei a 30-a, care va avea loc în weekend.

Luni, 15 iunie, se joacă primele două meciuri. Levante, care vine după un 1-1 scos din penalty în al șaselea minut de prelungiri al derbyului regional cu Valencia, primește vizita Sevillei, învingătoare la pas în derbyul local cu Betis.

Etapa a 29-a din La Liga începe luni, 15 iunie

Levante este pe locul 12, poziție foarte liniștită, departe de tumultul retrogradării. Sevilla se află pe locul 3, neîvinsă de șase meciuri, cu un moral excelent și pleacă favorită, însă Levante e genul de formație care nu ține cont de numele adversarului și din această cauză inclusiv Barcelona a avut probleme pe acest stadion.

Al doilea meci de luni este Betis Sevilla – Granada. Nu va fi o partidă ușoară pentru andaluzi pentru că nou promovata, ocupanta locului 9, e neînvinsă în ultimele cinci meciuri. Singura problemă reală pentru Granda e faptul că are nouă absențe, opt fiind accideentări.

Barca are meci ușor acasă

Marți, 19 iunie, se joacă trei partide, cea mai importantă fiind de la ora 23:00, pe Nou Camp, unde vine însă o pradă ușoară pentru Messiși compania, codașa Leganes, cu moral zero după ce a pierdut acasă cu Valladolid. Barca are două absențe față de meciul de la Mallorca, fundașul Alba suspendat și olandezul de Jong, bolnav.

Getafe, care se bate cu Real Sociedad și Atletico Madrid la locul 4, joacă acasă cu Espanyol, echipă ce a pornit cu dreptul remontada și acum e la doar trei puncte de primul loc salvator. Villarreal, învingătoare cu mult noroc la Vigo, în prelungiri și dintr-un gol mai degrabă din ofsaid, speră la trei puncte acasă cu Mallorca, echipa de pe locul 18, pentru a rămâne în cursa pentru locul 7, ultimul de Europa League.

Celta Vigo vrea cel puțin un punct la Valladolid

Miercuri, 20 iunie, au loc alte trei partide. Eibar, care trăiește periculos fiecare partidă, nefiind scutită de emoțiile retrogradării, joacă acasă cu Athletic Bilbao un meci greu, în care bascii sigur vor veni la victorie, pentru a mai reduce din distanța de cinci puncte față de locul 7, ultimul de Europa League.

Valladolid – Celta Vigo va fi un duel surd pentru puncte. Echipa care îl are patron pe brazilianul Ronaldo stă mult mai bine decât Celta Vigo, dar galicienii vin să ia cel puțin un punct, pentru că sunt primii peste linie și dacă nu primeau gol în prelungiri cu Villarreal ar fi avut acum șase partide fără eșec.

Atletico Madrid, deplasare grea la Pamplona

În fine, noaptea, de la ora 23:00, Atletico Madrid trebuie să câștige la Pamplona, în fața Osasunei, echipă care în tur a ținut acasă în șah și Barca, pentru a se putea bate locul 4, ultimul de Champions League.

Joi au loc ultimele două partide. Alaves are o misiunea foarte grea acasă cu Real Sociedad, formație care luptă cu mari șanse la locul 4. Alaves are 32 de puncte, e la șase lungimi de zona minată, dar nu se poate socoti chiar total liniștă.

Adversar de tradiție pentru Real Madrid

Ultimul meci, de la ora 23:00 este și capul de afiș al etapei, Real Madrid – Valencia, o confruntare de mare tradiție, care de obicei are și goluri multe și nu puține au fost dățile când s-a înscris în ambele porți.

Real Madrideste la două puncte în spatele Barcelonei în lupta pentru titlu. Echipa lui Zinedine Zidane a rezolvat în primele 45 de minute problema victoriei cu Eibar și acum trebuie să bifeze un nou succes, mai ales că Barca are meci ușor acasă cu Leganes.

ADVERTISEMENT