Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 33-a. Real Madrid, semieșec cu Getafe și e la 3 puncte de Atletico

18.04.2021 | 23:35
Live Blog La Liga etapa a 33a Real Madrid semiesec cu Getafe si e la 3 puncte de Atletico
ADVERTISEMENT

Programul întrecerii în prima divizie a fotbalului spaniol a fost răsturnat de-a dreptul cu susul în jos. Duminică, 18 aprilie, au loc opt meciuri, toate în aceeaşi zi, dar ciudăţenia constă în faptul că nu vorbim de consecuţia firească a etapelor, cu etapa a 31-a. Nu, se sare acum la runda cu numărul 33, iar săptămâna viitoare, mai precis miercuri avem partte de jocurile din etapa a 31-a.

Programul etapei a 33-a din La Liga

Duminică, 18 aprilie

Getafe – Real Madrid 0-0

GET

Levante – Villarreal 1-5 (Malsa 21 / Postigo 9 aut., Moreno 13, Chukwueze 63, 75, Vezo 72 aut.)

Betis Sevilla – Valencia 2-2 (Fekir 12, Canales 42 / Guedes 22, Soler 61)

Cadiz – Celta Vigo 0-0

Atletico Madrid – Eibar 5-0 (Correa 42, 44, Carrasco 49, Llorente 54, 68)

Alaves – Huesca 1-0 (Battaglia 85)

Real Sociedad – Sevilla 1-2 Fernandez 5 / Fernando 22, En Nesyri 24)

Osasuna – Elche 2-0 (Barja 38, Gonzalez 68 aut.)

lli


Valverde a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus

UPDATE, 18 aprilie, ora 14:42 / Mijlocașul echipei Real Madrid, Federico Valverde, pierde meciul cu Getafe după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, jucătorul, care ar fi trebuit să fie titular în locul lui Casemiro, a fost testat negativ, dar a fost plasat în izolare. El se alătură unei lungi liste de jucători indisponibili, care îi cuprinde pe Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Lucas Vazquez, Ferland Mendy şi Eden Hazard, toţi accidentaţi, Casemiro şi Nacho Fernandez, ambii suspendaţi.


Din programul etapei de acum figurează însă numai opt partide, întrucât meciurile celor de la Barcelona şi respectiv Athletic Bilbao, au fost amânate, cele două echipe jund sâmbătă, 17 aprilie, finala Cupei Spaniei din acest an. Bascii sunt la a doua finală într-o lună, după cea pierdută pentru ediţia 2020 în faţa rivalilor din San Sebastian.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii atenţia se mută la nivelul meciurilor din La Liga la partidele în care sunt implicate cele două grupări de top din Madrid, implicate cu toate forţele în lupta pentru titlu. Ambele evoluează în capitală, Atletico pe teren propriu, Real pe terenul lui Getafe.

Atletico Madrid, fără Luis Suarez şi Joao Felix

Atletico Madrid a reuşit să cam distrugă tot avansul consistent pe care şi-l crease şi acum mai mare un punct doar peste Real şi două peste Barcelona. Are însă, la prima vedere, un joc mai uşor, întrucât oaspete este una dintre echipele cu şanse mici de supravieţuire, lanterna roşie Eibar, care nu a mai bătut pe nimeni de mai bine de trei luni.

ADVERTISEMENT

Oaspeţii au şase absenţe, însă mai important este că Diego Simeone nu poate dispune tocmai de cele două guri de foc ale sale, ambele accidentate, uruguayanul Luis Suarez şi portughezul Joao Felix. Din acest punct de vedere pot apărea unele probleme, Atletico nefiind o echipă cu foarte mulţi oameni ofensivi  de mare valoare în lot.

Mari probleme de lot pentru Zinedine Zidane

Real Madrid merge pe Coliseum, stadionul unui Getafe în clară criză şi aproape de zona periculoasă. Să nu uităm însă că Getafe, chiar şi cu un om mai puţin o repriză, a reuşit să blocheze pe Atletico Madrid la un scor alb, trupa lui Simeone pierzând două mari puncte.

ADVERTISEMENT

Problema este că Zinedine Zidane chiar are are probleme de lot pentru acest meci. Pentru că brazilianul Casemiro e suspendat pentru cartonaş roşu, Nachi pentru cumul de galbene, Sergio Ramos e şi accidentat şi cu COVID, Varane accidentat, Lucas Vasquez accidentat iar incerţi sunt pentru moment Toni Kroos şi chiar Karim Benzema.

Spectacol la San Sebastian

În aceste condiţii va fi foarte greu pentru antrenorul francez să alcătuiască un prim unsprezece valoros, care să poată să impună ritmul, pentru că că are imense probleme în apărare şi chiar la mijloc, unde fără Casemiro şi Kroos ar fi ca şi legat de picioare.

Un alt meci foarte tare al etapei se joacă pe Anoeta din San Sebastian, între locurile 5 şi 4 din La Liga, Real Sociedad – Sevilla, cu o echipă oaspete în mare formă, care a reuşit să ajungă acum la doar şase puncte de fotoliul de lider.

ADVERTISEMENT