Fotbal international

Live Blog Liga Naţiunilor, etapa a 4-a. Norvegia, victorie chinuită cu Irlanda de Nord. Video

14.10.2020 | 23:38
Live Blog Liga Natiunilor etapa a 4a Norvegia victorie chinuita cu Irlanda de Nord Video
ADVERTISEMENT

Marţi, 13 octombrie, şi miercuri, 14 octombrie, vor avea loc partidele din cadrul etapei a 4-a din cele patru divizii ale Ligii Naţiunilor. Se va încheia astfel a doua serie de câte două jocuri, primele având loc în septembrie, iar ultimele fiind programate în noiembrie.

Este necesar ca ierarhia finală a grupelor din noua competiţie înfiinţată de forul european şi aflată acum la a doua ediţie să fie cunoscută în noiembrie, întrucât va avea o importanţă deosebită asupra stabilirii urnelor valorice pentru Europa la tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2022.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este valabil pentru toate diviziile, nu numai pentru eşalonul de elită la nivel de naţionale pe continent. România, dacă ar reuşi să obţină rezultate pozitive cu Austria, miercuri, 14 octombrie, la Ploieşti, şi în Irlanda de Nord, ar avea şanse mari să intre în urna a doua la tragerea la sorţi.

Programul etapei a 4-a din Liga Naţiunilor

Miercuri, 14 octombrie

DIVIZIA A

Grupa 1

  • Italia – Olanda 1-1 (Pellegrini 16 / Van de Beek 25)

  • Polonia – Bosnia-Herţegovina 3-0 (Lewandowski 40, 51, Linetty 45+1)

Grupa 2

  • Anglia – Danemarca 0-1 (Eriksen 35 pen.)

  • Islanda – Belgia 1-2 (Saevarsson 17 / Lukaku 9, 37 pen.)

Grupa 3

  • Portugalia – Suedia 3-0 (Bernardo Silva 21, Diogo Jota 44, 72)
  • Croaţia – Franţa 1-2 (Vlasic 65 / Griezmann 8, Mbappe 79)
ADVERTISEMENT

DIVIZIA B

Grupa 1

  • ROMÂNIA – Austria 0-1 (Schopf 76)
  • Norvegia – Irlanda de Nord 1-0 (Dallas 67 aut.) – VEZI VIDEO

Grupa 2

  • Scoţia – Cehia 1-0 (Fraser 6)
  • Slovacia – Israel 2-3 (Hamsik 17, Mak 39 / Zahavi 68, 76, 89)

Grupa 3

  • Rusia – Ungaria 0-0
  • Turcia – Serbia 2-2 (Calhanoglu 57, Ozan Tufan 76 / Milinkovic-Savic 22, Mitrovic 47 pen.)
ADVERTISEMENT

Grupa 4

  • Finlanda – Irlanda 1-0 (Jenssen 67)
  • Bulgaria – Ţara Galilor 0-1 (J. Williams 85)

DIVIZIA C

Grupa 2

  • Macedonia de Nord – Georgia 1-1 (Alioski 90+3 pen. / Kvaratskhelia 75)
  • Estonia – Armenia 1-1 (Sappinen 14 / Hovhannisyan 8)

Grupa 3

  • Moldova – Slovenia 0-4 (Lovric 8, Vuckic 37 pen., 42, 54 pen.)
  • Grecia – Kosovo 0-0

Grupa 4

  • Lituania – Albania 0-0
  • Belarus – Kazahstan 2-0 (Yablonski 36, Yuzepchukh 90+3)

Marţi, 13 octombrie

DIVIZIA A

Grupa 4

  • Ucraina – Spania 1-0 (Tsygankov 76)

Min. 77: GOOOL UCRAINA! Tsygankov înscrie cu un șut plasat din afara careului. Ucraina – Spania 1-0.

ADVERTISEMENT

  • Germania – Elveţia 3-3 (Werner 28, Havertz 55, Gnabry 60 / Gavranovic 5, 57, Freuler 26)

Min. 60: GOOOL GERMANIA! Gol absolut fabulos marcat de Gnabry, care reușește egalarea după o reluare superbă cu călcâiul. Germania – Elveția 3-3.

Min. 57: GOOOL ELVEȚIA! Gavranovic îi aduce din nou în avantaj pe elvețieni. Germania – Elveția 2-3.

Min. 55: GOOOL GERMANIA! Havertz recuperează un balon în jumătatea elvețiană de teren, pătrunde în careu și înscrie cu un șut plasat. Germania – Elveția 2-2.

Min. 28: GOOOL GERMANIA! Werner reduce din diferență în urma unei acțiuni personale. Germania – Elveția 1-2.

Min. 26: GOOOL ELVEȚIA! Freuler îl învinge cu un lob spectaculos pe Neuer, în urma unui contraatac în viteză al elvețienilor. Germania – Elveția 0-2.

Min. 5: GOOOL ELVEȚIA! Oaspeții deschid scorul, profitând de o ieșire greșită la offside a apărării germane. Germania – Elveția 0-1.

DIVIZIA C

Grupa 1

  • Azerbaidjan – Cipru 0-0
  • Muntenegru – Luxemburg 1-2 (Ivanovic 34 / Muratovic 42, Sinani 86)

În minutul 90+6, au fost dictate 3 eliminări: două în tabăra gazdelor (Jankovic și Simic) și una în cea a oaspeților (Thill).

DIVIZIA D

Grupa 1

  • Letonia – Malta 0-1 (Borg 90+7)
  • Insulele Faroe – Andorra 2-0 (Olsen 19, 33)

Grupa 2

  • Liechtenstein – San Marino 0-0

UPDATE, 14 octombrie, ora 22:14 / Situație incredibilă la naționala Bosniei, care a deplasat pentru meciul din Polonia doar doi portari, deși protocolul UEFA prevede ca fiecare formație să aibă pe foaie trei goalkeeperi.

În aceste condiții, pe lângă titularul Ibrahim Sehic și rezerva Kenan Piric, pe foaia de rezerve a fost trecut și antrenorul cu porterii Goran Brasnic, în vârstă de 47 de ani.

Brasnic, care nu a mai jucat niciun meci oficial din anul 2010, are opt selecții la reprezentativa bosniacă.


UPDATE 13 octombrie, ora 20:35 / După anunțul că starul portughez Cristiano Ronaldo a fost depistat pozitiv la testul COVID, panica a pus stăpânire pe naționala Franței, deoarece Portugalia a jucat la Paris duminică în Liga Națiunilor. Francezii se temeau să nu apară probleme și la ei, fiindcă au fost în contact cu Ronaldo, dar s-au liniștit în cele din urmă, testele efectuate înaintea meciului împotriva Croației ieșind în totalitate negative.


Croaţii vor un rezultat pozitiv cu Franţa în etapa a 4-a a Ligii Naţiunilor

Ca de obicei şi în această etapă avem câteva meciuri care se ridică deasupra celorlalte ca şi grad de interes. Este vorba, în primul rând, de confruntările dintre Croaţia şi Franţa şi Italia – Olanda, primul fiind varianta pe pământ croat a reeditării finalei CM din 2018.

Prima reeditare a avut loc în septembrie, la Paris şi s-a încheiat, absolut fantastic, exact cu acelaşi scor cu care „cocoşii galici” s-au impus în finala Mondialului din Rusia, adică 4-2. Este evident că acum Luka Modric, Ivan Rakitic şi toţi colegii lor îşi doresc enorm un rezultat pozitiv, măcar o remiză în faţa Franţei.

Franţa se bate cu Portugalia pentru câştigarea grupei

Franţa însă se bate cu Portugalia, câştigătoarea primei ediţii a Ligii Naţiunilor, pentru locul 1 în grupa a 3-a a Diviziei A, ambele echipe având câte şapte puncte şi lusitanii sunt momentan primii, la golaveraj. Elevii lui Didier Deschamps nu îşi pot permite să piardă puncte în Croaţia, pentru că Portugalia se poate desprinde având meci acasă cu Suedia şi având în noiembrie al doilea meci direct la Lisabona.

În grupa 1 avem de asemenea un meci de care pe care episodul 2. Este vorba de partida Italia – Olanda, care în prima dispută, pe tărâm batav, a revenit peninsularilor cu scorul de 1-0. Însă trupa lui Roberto Mancini nu pare în Liga Naţiunilor la fel de convingătoare ca în preliminariile EURO 2020, făcând doar egal acasă cu Bosnia-Herţegovina şi la fel, scor alb, în deplasarea din Polonia.

Islanda nu are treabă cu Liga Naţiunilor

În grupa 3 se anunţă, în mod normal, victorii ale celor două favorite, în aşteptarea, în noiembrie, a episodului doi, decisiv, pentru câştigarea grupei, la Bruxelles. Anglia, care acum a reuşit să bată Belgia la Londra cu 2-1, în mod normal nu poate avea probleme acasă cu Danemarca şi nici belgienii în Islanda, care e conectată total doar pentru barajul cu Ungaria, de la Budapesta, tot în noiembrie, pentru locul de EURO 2020.

În fine, în grupa 4, Spania joacă în Ucraina şi Germania acasă cu Elveţia şi iarăşi ar fi logic să bifăm succesul favoritelor, în aşteptarea meciului doi dintre ele, care va fi în noiembrie, în Spania şi unde echipa lui Joachim Low nu va avea decât varianta victoriei, foarte greu de obţinut pe tărâm iberic.

ADVERTISEMENT