Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 14-a. West Ham pierde cu scor de neprezentare la Chelsea

Live Blog Premier League etapa a 14a West Ham pierde cu scor de neprezentare la Chelsea
ADVERTISEMENT

Etapa a 14-a din Premier League a fost una spctaculoasă şi a consemnat, pe alocuri, scoruri complet neaşteptate. Balul a fost deschis de Liverpool cu un incredibil 7-0 pe terenul lui Crystal Palace.

Marea rivală istorică, Manchester United, nu s-a lăsat mai prejos şi a trecut cu 6-2 de Leeds United, în Războiul Rozelor din fotbalul englez. Concitadina City a reuşit doar un 1-0 la Southampton, suficient pentru a-şi asigura cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Tottenham (0-2 cu Leicester) şi Arsenal (1-2 cu Everton) au pierdut, iar Chelsea a câştigat în chiar ultimul meci al etapei, 3-0 cu West Ham pe Stamford Bridge. Succese au mai bifat Burnley (2-1 cu Wolves) şi Aston Villa (3-0 la West Brom), iar Brighton – Sheffield şi Newcastle – Fulham s-au terminat la egalitate, 1-1 în ambele jocuri. În total, s-au marcat 34 de goluri în 10 partide.

Programul etapei a 14-a din Premier League

Luni, 21 decembrie

  • Chelsea – West Ham 3-0 (Thiago Silva 10, Abraham 78, 80)

Echipele de start pentru Chelsea – West Ham


  • Burnley – Wolverhampton 2-1 (Barnes 35, Wood 51 / Silva 88 pen.)

Theodor Corbeanu (18 ani), un fotbalist român născut în Canada este pe banca de rezerve a lui Wolves, pentru prima dată într-un meci de Premier League. Tânărul fotbalist de bandă a fost deja convocat la naţionalele U16 şi U17 ale României. El poate evolua şi ca atacant central, graţie staturii de 1,90 metri şi ar putea debuta pentru prima echipă a „lupilor“, profitând de problemele de lot ale lui Nuna Espirito Santo.

ADVERTISEMENT

Echipele de start pentru Burnley – Wolverhampton


Duminică, 20 decembrie

  • West Bromwich – Aston Villa 0-3 (El-Ghazi 5, 87, Traore 84)

Echipele de start pentru WBA – Aston Villa


  • Manchester United – Leeds United 6-2 (McTominay 2, 4, Fernandes 20, 69, Lindelof 37, D. James 66 / Cooper 42, Dallas 74)

Echipele de start pentru Manchester United – Leeds United


  • Tottenham – Leicester 0-2 (Vardy 45+4, Alderweireld 60-autogol)

Min. 48 / Golul marcat de James Maddison a fost anulat pe motiv de ofsaid, după analiza fazei cu ajutorul sistemului VAR.

ADVERTISEMENT

Echipele de start pentru Tottenham – Leicester City


  • Brighton – Sheffield United 1-1 (Welbeck 87 / Bogle 63)

Min. 40 / John Lundstram (Sheffield United) a fost eliminat după un fault dur. Arbitrul i-a acordat în primă fază cartonaşul galben, însă i-a dat “roşu” după ce a verificat faza cu ajutorul sistemului VAR.

Echipele de start pentru Brighton – Sheffield United


Sâmbătă, 19 decembrie

  • Newcastle – Fulham 1-1 (Wilson 64 pen. / Ritchie 42 aut.)

  • Everton – Arsenal 2-1 (Holding aut. 22, Mina 45 / Pepe pen. 35)

  • Southampton – Manchester City 0-1 (Sterling 17)

  • Crystal Palace – Liverpool 0-7 (Minamino 3, Mane 36, Firmino 45, 68, Henderson 52, Salah 81, 84)


Jose Mourinho oferă 50 de milioane de euro pentru Marcel Sabitzer de la RB Leipzig

UPDATE, 21 decembrie, ora 16:18 / Jose Mourinho a pus ochii pe Marcel Sabitzer de la RB Leipzig și este gata să ofere 50 de milioane de euro pentru a-l transfera la Tottenham pe mijlocașul austriac. Condiția ca mutarea să se realizeze este ca „Spurs” să-l vândă la Barcelona pe Tanguy Ndombele.

ADVERTISEMENT

RB Leipzig nu s-ar opune cedării lui Sabitzer pentru această sumă, mai ales că înțelegerea cu austriacul expiră peste numai un an și jumătate, în vara lui 2022, iar prețul va începe să scadă treptat.


UPDATE, 21 decembrie, ora 14:53 / Pep Guardiola a surprins pe toată lumea când a spus după victoria din meciul cu Southampton că Manchester City nu se ridică la valoarea lui Liverpool, iar șansele la titlu sunt foarte mici.

”Acum, chiar nu știu dacă ne mai putem lupta cu Liverpool. Jocul nostru, mai ales în ofensivă, nu e unul bun. În această situație, nu putem să ne așteptăm la lucruri mărețe. Avem ocazii, dar nu marcăm. Când se întâmplă asta, nu poți să te aștepți decât că vei suferi.

Drept urmare, nu pot să anticipez cum va arăta sezonul nostru până la final. O să o luăm meci cu meci, urmează Arsenal, apoi avem dispute cu Newcastle, Everton și Chelsea”, a declarat spaniolul, conform publicației Mirror.


UPDATE, 21 decembrie, ora 12:05 / Fundaşul formaţiei Manchester United, Harry Maguire, a fost jucătorul cu cele mai multe minute pe teren în 2020. Conform football-observatory.com, internaţionalul englez a evoluat în acest an timp de 4.745 de minute în 53 de meciuri, în toate competiţiile, până la 17 decembrie.

Pe locul doi se clasează Ruben Dias (Manchester City), cu 4.344 de minute, iar al treilea este Lionel Messi (FC Barcelona), cu 4.293 de minute. În Top 10 se mai află Bruno Fernandes (Manchester United) – 4.164 de minute, Bruno Pacheco (Ceara) – 4.162, Romelu Lukaku (Inter) – 4.144, Victor Lindelof (Manchester United) – 4.142, Raphael Varane (Real Madrid) – 4.123, Jesus Navas (FC Sevilla) – 4.110 şi Callum McGregor (Celtic) – 4.106.

Cele mai multe meciuri le are danezul Christian Eriksen (Inter), 54, dar el nu se află în primii 1.000 de fotbalişti, din punct de vedere al minutelor jucate. Eriksen a disputat în medie mai puţin de jumătate din minutele partidelor în care a fost pe teren. În ierarhia portarilor, brazilianul Marcelo Lomba (Internacional Porto Alegre) a jucat 4.740 de minute, cele mai multe, în 52 de meciuri.


UPDATE, 21 decembrie, ora 10:22 / Mijlocașul echipei Leicester City, James Maddison, s-a revoltat împotriva VAR, după ce golul marcat în partida cu Tottenham Hotspur i-a fost anulat pentru un ofsaid milimetri.

”VAR, ieși din viața mea! Mi-ai luat un gol superb pentru că părul de pe mână era în ofsaid”, a scris fotbalistul ”vulpilor” pe contul de Twitter.


UPDATE, 21 decembrie, ora 08:35 / Mohamed Salah ar putea pleca de la Liverpool în viitorul apropiat. Egipteanul este nefericit la echipa lui Jurgen Klopp și nu a exclus varianta de a se transfera în Spania la Real Madrid sau Barcelona. Afirmația a fost făcută de fostul coechipier al lui Salah din naționala Egiptului, Mohamed Aboutrika

“Salah este supărat cu situația lui de la Liverpool, dar asta nu îi va afecta evoluțiile din teren. Știu că nu este fericit acolo, mi-a spus și motivele pentru care nu se mai simte bine, dar acestea sunt secrete despre care nu pot să vorbesc în public.

Unul dintre motivele care l-au înfuriat pe Salah a fost că nu a primit banderola în meciul cu Midtjylland. Dacă Salah juca la Real Madrid sau Barcelona și era la același nivel ca și la Liverpool, ar fi câștigat Balonul de Aur”, a spus Aboutrika pentru Bein Sport.


UPDATE, 20 decembrie, ora 11:05 / Fundașul echipei Chelsea Londra, Reece James, a avut parte de un moment nefericit în urmă cu câteva zile. Mașina acestuia a fost spartă, iar hoții i-au furat cadourile pe care se pregătea să le împartă copiilor nevoiași.

”Am vrut să aducem bucurie unor copii înaintea Sărbătorilor de Crăciun. Din păcate, am fost extrem de dezamăgit atunci când m-am întors la mașină. În acest timp, cineva a spart geamul și a furat cadouri pe care urma să le dăruiesc mai târziu”, a scris jucătorul pe rețelele de socializare.


UPDATE, 19 decembrie, ora 16:25 / Jose Mourinho a vorbit despre relevanța statisticilor înaintea duelului cu Leicester City: „Iubiți posesia și statisticile. Dar de multe ori sunt informații de genul celor care spun că jucătorul X a avut o eficiență a paselor de 92%. Statisticile nu menționează, însă, că pasele alea au fost doar de doi metri și că jucătorul era un fundaș central care a pasat cu celalalt fundaș central. Sau un număr 6 care a pasat cu numărul 8. Iar cel cu eficiență de 65% a dat un assist și a oferit mingi de 60 de metri prin care a schimbat sensul jocului. Așa că statisticile sunt, de multe ori, precum o bucată excelentă de carne, dar care este prost gătită. Nu spun prea multe pentru mine statisticile. Pentru mine vorbesc numărul de goluri marcate și de șanse create”. Mourinho a răspuns din nou celor care l-au atacat pentru că a afirmat după Liverpool – Tottenham 2-1 că echipa mai bună a pierdut. Contestatarii portughezului au considerat că statisticile superioare ale lui Liverpool sunt dovada superiorității formației lui Klopp. Asta deși cea mai mare ocazie a meciului i-a aparținut echipei din Londra.


UPDATE, 19 decembrie, ora 15:00 / Sadio Mane a fost schimbat în minutul 57 al meciului dintre Crystal Palace și Liverpool. Atacantul lui Liverpool a fost extrem de nemulțumit de modificarea efectuată de Jurgen Klopp, care l-a introdus în locul său pe Mo Salah și a gesticulat nervos înainte de a ieși de pe teren. Neamțul de pe banca liderului din Premier League a explicat decizia de a-l schimba pe Mane cu Salah: „Sadio nu era nervos că intră Salah. A fost nemulțumit pentru că.. s-a uitat la ceas și aveam și o lovitură liberă. Poate spera că va fi în teren și pentru lovitura liberă. Băieții… Nu poți juca fotbal ca un soldat, supunându-te tot timpul cerințelor antrenorului. Ei fac ce le spun eu, dar au și reacții de genul. Oricum, după meci totul a fost în regulă, nu există nicio problemă”, a spus Klopp la BT Sport.


UPDATE, 19 decembrie, ora 13:00 / Contractul lui Giorginio Wijnaldum cu Liverpool expiră la finalul acestui sezon, iar olandezul de 30 de ani poate semna cu orice echipă, începând cu luna ianuarie. Mijlocaşul este dorit insistent de Antonio Conte, la Inter, iar antrenorul italian nu vrea să aştepte până în vară, când Wijnaldum ar putea veni liber de contract.

Conte este dispus să plătească 15 milioane de euro pentru mijlocaşul cotat la 40 milioane de euro, pentru a-l aduce în pauza de iarnă. „Cormoranii“ ar putea accepta oferta, decât să îl piardă gratis peste şase luni, mai ales că pe urmele acestuia se mai află şi Barcelona, Ronald Koeman fiind un fan al conaţionalului său.


UPDATE, 19 decembrie, ora 10:18 / Jose Mourinho l-a taxat din nou pe Jurgen Klopp, după ce, la finalul duelului direct din runda precedentă, câştigat de Liverpool cu 2-1, i-a spus că „echipa mai bună a pierdut“. Managerul german a primit premiul de cel mai bun antrenor din partea FIFA, iar portughezul nu a fost deloc de acord cu decizia forului internaţional. Lusitanul consideră că singurul îndreptăţit să primească acest titlu este Hansi Flick, managerul lui Bayern Munchen, care a câştigat cu bavarezii toate cele cinci competiţii în care a participat: Bundesliga, Cupa Germaniei, Champions League, Supercupa Germaniei şi Supercupa Europei.

„Cred că singura şansă ca Flick să câştige (n.r. – premiul FIFA) ar fi ca Bayern să mai găsească două, trei competiţii pe care să le câştige. Aşa că poate, dacă va lua şapte titluri într-un sezon, va reuşi să câştige premiul. Pentru că, am impresia, a câştigat doar Champions League, Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Europei, Supercupa Germaniei. A câştigat doar cinci, printre care cel mai important dintre toate. Aşa că, săracul Flick are doar şansa aceasta, ca Bayern să încerce să găsească încă două, trei trofee şi să vadă dacă le poate câştiga“, a declarat Jose Mourinho, conform goal.com.


UPDATE, 19 decembrie, ora 00:00 / Duelul dintre Southampton și Manchester City va fi prima partidă disputată de oaspeți în Premier League cu spectatori în tribune, după mai bine de nouă luni. Ultima oară când elevii lui Pep Guardiola se bucurau de un meci de Premier League cu fani în tribune era în data de 8 martie 2020, atunci când „cetățenii” erau învinși cu 2-0 de rivala Manchester United, pe Old Trafford. De la revenirea parțială a fanilor pe arene, City a prins numai meciuri pe teren propriu. Singura deplasare a fost tot în Manchester, pe terenul lui United. Orașul Manchester face parte din Tier 3 în Anglia și nu a primit dezlegare din partea Guvernului să poată primi măcar 2.000 de oameni pe arenele de fotbal. Pe lângă Southampton – Manchester City, vor mai fi spectatori doar la meciurile Everton – Arsenal (tot sâmbătă) și Brighton – Sheffield United (duminică). Începând de miercuri, 16 decembrie, Londra a intrat și ea în Tier 3. Așadar, numai Southampton, Brighton și echipele din Liverpool mai pot avea la meciurile de pe teren propriu câte 2.000 de suporteri.


Liverpool joacă la Londra cu Crystal Palace în etapa a 14-a din Premier League

Liverpool, care ocupa înaintea etapei precedente locul 2, după Tottenham, la număr egal de puncte, dar cu golaveraj inferior, a trecut acum singură în fotoliu după acel final dramatic al confruntării directe. Acum va deschide această rundă sâmbătă, de la ora 14:30, când va merge la Londra pentru meciul cu Crystal Palace, echipa antrenată de cel mai bătrân tehnician din Premier League, Roy Hodgson.

Jurgen Klopp va avea aceleaşi absenţe ca la partida cu Tottenham, dar germanul a reuşit să demonstreze că a găsit o formulă optimă chiar şi în aceste condiţii, iar în atac brazilianul Firmino, autorul golului decisiv cu Spurs, a profitat la maxim de accidentarea lui Diogo Jota pentru a demonstra că a rămas acelaşi om de gol de valoare.

Nici vulturii nu pot alinia cea mai bună echipă. Portarul titular, galezul Hennessy, este accidentat, la fel şi puternicul atacant belgian Christian Benteke. Ca de obicei, toate aşteptările se vor îndrepta către starul echipei, Wilfried Zaha, mai ales că nici Liverpool nu îl are şi încă pe termen lung pe cel mai bun fundaş, olandezul van Dijk.

Guardiola se teme de „sfinţi”

Tottenham va evolua pe teren propriu în compania „vulpilor” din Leicester, care etapa trecută au fost puse la respect în propria vizuină de către Everton, o echipă ce şi-a regăsit din nou pasul perfect din debutul de campionat. Nu va fi un meci uşor pentru elevii lui Jose Mourinho, la care galezul Gareth Bale tinde să devină aceeaşi problemă care era la Madrid, fiind ba accidentat, fie bolnav.

Un alt meci extrem de atractiv se anunţă a fi Southampton – Manchester City. Sfinţii au sezon fabulos, urcând tocmai pe locul 3, în timp ce trupa lui Pep Guardiola nu se regăseşte iar etapa trecută nu a reuşit decât un 1-1 acasă cu o echipă din zona retrogradării, West Bromwich Albion.

Chelsea – West Ham, încă un derby londonez

În această etapă se va juca şi un derby londonez cu destulă tradiţie: Chelsea – West Ham, dar fără spectatorişi nu va fi deloc simplu pentru echipa lui Frank Lampard, care vine după două contraperformanţe consecutive, cu Everton şi cu Wolverhampton, să treacă de „cioncănari”, care au ajuns la numai un punct în spatele ei. Chelsea a pierdut poziţia de top 4 în urma celor doi paşi falşi făcuţi, ajungând pe locul 6.

Şi Manchester United – Leeds United este un meci care merită urmărit. Oriunde este implicată nou promovata condusă de Marcelo Bielsa sunt premise pentru un meci atractiv, cu goluri. Ultima ispravă a lui Leeds datează chiar din runda precedentă, 5-2 acasă cu Newcastle.

ADVERTISEMENT