LIVE BLOG Premier League etapa a 16-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră. Mourinho se răzbună după înfrângerea cu Manchester United. Tottenham – Burnley 5-0. VIDEO

Sorin Dumitrescu    Andrei Șchiopu   
în Premier League
07/12/2019, 17:34
LIVE BLOG Premier League etapa a 16-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră. Mourinho se răzbună după înfrângerea cu Manchester United. Tottenham – Burnley 5-0. VIDEO GALERIE FOTO
LIVE BLOG Premier League etapa a 16-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră. Mourinho se răzbună după înfrângerea cu Manchester United. Tottenham - Burnley 5-0. VIDEO

Sâmbătă, 7 decembrie, duminică, 8 decembrie și luni, 9 decembrie, se derulează o nouă etapă în Premier League, etapa cu numărul 16, care vine după o singură zi de pauză de la runda intermediară, dar în fotbalul din Marea Britanie acesta este ritmul obișnuit.

UPDATE 8 decembrie, ora 20:00 / Astăzi s-au jucat 4 meciuri în Premier League

  • Aston Villa – Leicester 1-4 (Grealish 45+2 / Vardy 21,75 Iheanacho 41, Evans 49)

  • Newcastle – Southampton 2-1 (Shelvey 68, Fernandez 87 / Ings 52)

  • Norwich – Sheffield United 1-2 (Tettey 27 / Stevens 49, Baldock 52)

  • Brighton – Wolverhampton 2-2 (Maupay 34, Propper 36 / Jota 28, 44)


UPDATE 7 decembrie, ora 21:30 / Astăzi s-au jucat 5 meciuri în Premier League

  • Everton – Chelsea 2-1 (Richarlison 5, Calvert-Lewin 49, 83 / Kovacic 52)

  • Bournemouth – Liverpool 0-3 (Ox-Chamberlain 35, Keita 44, Salah 54)
  • Tottenham – Burnley 5-0 (Kane 4,54 , Lucas 9, Son 32, Sissoko 74)

  • Watford – Crystal Palace 0-0


LIVE BLOG Premier League etapa a 16-a

Din programul etapei se detașează cele două derbyuri: cel al orașului Manchester și cel dintre londonezele West Ham și Arsenal. Asta nu înseamnă că etapa se reduce doar la aceste două jocuri ca și interes. După cum știm, în Premier League se joacă foarte deschis și ofensiv, așa încât așteptăm o rundă bogată în realizări pe tabela de marcaj.

Primul meci are loc sâmbătă, de la ora 14:30, la Liverpool, între Everton și Chelsea. O partidă care nu recomandă echipa vizitatoare decât favorit moderat, pentru că întotdeauna Chelsea a avut probleme pe Goodison Park. Și ținând cont de faptul că lui Frank Lampard i s-a accidentat un pilon de bază, vîrful Tammy Abraham, meciul devine și mai interesant.

Premier League etapa a 16-a. Everton – Chelsea deschide etapa

Liverpool și Tottenham sunt mari favorite

Liderul care mărșăluiește absolut impresionant, Liverpool, se deplasează la Bournemouth, echipă căreia îi lipsește serios puternicul vârf norvegian Joshua King, în continuare accidentat. Liverpool poate continua seria, dar credem că va fi un meci cu multe goluri, în care și gazdele pot înscrie măcar o dată.

Tottenham-ul lui Jose Mourinho a făcut prima oprire de la instalarea pe bancă a portughezului tocmai pe Old Trafford, în fața lui Manchester United, de unde plecase în decembrie 2018 cu coada între picioare. Acum se poate reface acasă cu Burnley, mai ales că a reușit să îl resusciteze pe capriciosul Dele Alli.

Premier League etapa a 16-a. Bournemouth – Liverpool pare a fi o invitație la goluri multe

United, cu infirmieria plină

Watford are parte de o vizită dificilă, dar ce nu e dificil pentru lanterna roșie din Premier League. Crystal Palace e genul de echipă în stare de orice, să bată o formație de top 4 și să piardă la ultima clasată. Așa că acesta e un meci în care totul e posibil.

Și am ajuns la derby de Manchester, sâmbătă seara, pe Ettihad. Cetățenii sunt în continuare fără puncheurul Sergio Aguero, dar United are infirmieria plină, la vechea listă adăugându-se acum și importantul mijlocaș McTomminay. Va fi foarte greu pentru United să reziste.

Premier League etapa a 16-a. Zilele lui Ole Gunnar Solskjaer pe banca lui United sunt numărate. Antrenorul și-a anunțat elevii că va fi demis

Primul derby pentru antrenorul Freddy Ljungberg

Duminică, revelația de pe locul 2, Leicester, se deplasează la Birmingham, pentru meciul cu Aston Villa. Știind apetitul ofensiv de ambele părți suntem aproape convinși că vor fi goluri în ambele porți, iar vulpile trebuie să fie foarte atente la brazilianul Wesley și la Jack Grelish.

Premier League etapa a 16-a. Primul derby ca antrenor la Arsenal pentru Freddy Ljungberg

Alte meciuri din program duminică sunt Newcastle – Southampton, meci din zona suferinței, Norwich – Sheffield United și Brighton – Wolverhampton. Iar luni e momentul pentru West Ham – Arsenal, primul derby ca antrenor al tunarilor pentru fosta legendă Freddy Ljungberg.

Programul etapei a 16-a din Premier League

Sâmbătă, 7 decembrie, ora 17:00

ora 14:30 Everton – Chelsea

Bournemouth – Liverpool

Tottenham – Burnley

Watford – Crystal Palace

ora 19:30 Manchester City – Manchester United

Duminică, 8 decembrie

ora 16:00 Aston Villa – Leicester

ora 16:00 Newcastle – Southampton

ora 18:30 Norwich – Sheffield United

ora 18:30 Brighton – Wolverhampton

Luni, 9 decembrie, ora 22:00

West Ham – Arsenal

Închide ×