Premier League

LIVE BLOG Premier League etapa a 22-a. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Manchester City, ”set” cu Aston Villa în ultimul meci al rundei. VIDEO

12.01.2020 | 19:30
LIVE BLOG Premier League etapa a 22a Program rezultate informatii de ultima ora Manchester City set cu Aston Villa in ultimul meci al rundei VIDEO
ADVERTISEMENT

Etapa a 22-a din Premier League se întinde pe durata a trei zile, începând vineri, 10 ianuarie cu partida dintre Sheffield United şi West Ham United şi se încheie duminică, 12 ianuarie, cu partidele Bournemouth – Watford şi Aston Villa – Manchester City.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 20:26 / Manchester City a umilit pe Aston Villa în runda a 22-a din Premier League, scor 6-1, și a urcat pe locul 2 în Premier League, peste Leicester. ”Cetățenii” s-au ”apropiat” la 14 puncte de liderul Liverpool.

ADVERTISEMENT
  • Aston Villa – Manchester City 1-6 (El Ghazi 90+1 – Mahrez 18, 24, Aguero 28, 57, 82, Gabriel Jesus 45+1) 


UPDATE, 12 ianuarie, ora 19:22 / Prin golul marcat duminică împotriva celor de la Aston Villa, Sergio Aguero l-a egalat pe francezul Thierry Henry în topul celor mai buni marcatori non-britanici din istoria Premier League. Ambii au 175 de goluri.

ADVERTISEMENT

Pe următoarea poziție, la mare distanță de Aguero și Henry, îl găsim pe olandezul Robin Van Persie, cu 144 de reușite.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 16:45 / Duminică se joacă două meciuri în Premier League:

  • Aston Villa – Manchester City 1-6 (El Ghazi 90+1 – Mahrez 18, 24, Aguero 28, 57, 82, Gabriel Jesus 45+1) 
  • Bournemouth – Watford 0-3 (Doucoure 43, Deeney 64, Pereyra 90+2)
ADVERTISEMENT


UPDATE, 11 ianuarie, ora 18:50 / Partidele din Premier League care au început la ora 17:00 s-au terminat. Chelsea s-a impus cu 3-0 pe teren propriu în fața lui Burnley, Everton, formația lui Carlo Ancelotti, a obținut o victorie în fața lui Burnley (1-0), iar Manchester United a făcut show pe „Old Trafford” cu Norwich, 4-0.

  • Chelsea – Burnley 3-0 (Jorginho 24, Abraham 38, Hudson-Odoi 49)
  • Everton – Brighton 1-0  (Richarlison 38)
  • Leicester – Southampton 1-2 (Praet 14 / Armstrong 19, Ings 83)
  • Manchester United – Norwich 4-0 (Rashford 27, 52, Martial 46, Greenwood 76)
ADVERTISEMENT

  • Wolves – Newcastle 1-1 ( Dendoncker 14 / Almiron 7)

UPDATE, 11 ianuarie, ora 16:21 / Arsenal a terminat la egalitate, 1-1, în deplasarea de la Crystal Palace. Pierre-Emerick Aubameyang a deschis scorul în minutul 12 al confruntării, dar tot el a fost eliminat în minutul 67, după o intrare criminală asupra lui Max Meyer.

Andre Ayew a adus egalarea pentru Crystal Palace în minutul 54, iar trupa lui Roy Hodgson rămâne pe locul 9 cu 29 de puncte, după 22 de etape.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 15:55 / Pierre-Emerick Aubameyang a primit cartonașul roșu, în urma verificării arbitrajului video, după ce inițial arbitrul îi arătase doar cartonașul galben. Aubameyang a avut o intrare criminală asupra gleznei lui Max Meyer, care a fost înlocuit imediat de Cenk Tosun, dar a ieșit din teren pe propriile picioare.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 14:30 / Sâmbătă se joacă șapte meciuri în Premier League:

  • Crystal Palace – Arsenal 1-1 (Ayew 54 / Aubameyang 12)
  • Chelsea – Burnley 3-0
  • Everton – Brighton 1-0 
  • Leicester – Southampton 1-1
  • Manchester United – Norwich 4-0 
  • Wolves – Newcastle 1-1
  • Tottenham – Liverpool

Live Blog Premier League etapa a 22-a

Cel mai interesant meci al etapei se joacă sâmbătă seara, de la ora 19:30, la Londra, pe noul stadion bijuterie a lui Tottenham. Spurs va încerca să devină prima echipă care în acest sezon să răpună liderul neînvins Liverpool, misiune grea pentru băieţii lui Jose Mourinho dată fiind forma incredibilă a cormoranilor, care sunt văzuţi deja de foarte multă lume drept campionii acestei ediţii, deşi suntem cu 16 etape înainte de căderea cortinei.

Vineri, 10 ianuarie, nou promovata Sheffield United, va căuta pe teren propriu să revină la pozitiv în partida cu ciocănarii preluaţi recent de antrenorul David Moyes, după ce Sheffield a plecat învinsă de la Manchester, în faţa lui City şi de pe Anfield Road, fieful lui Liverpool. Oaspeţii vor avea doi oameni importanţi out: Wilshere şi ucraineanul Iarmolenko.

Cu cine joacă londonezele Arsenal şi Chelsea

Sâmbătă se joacă şapte meciuri. De la ora 14:30 avem un derby londonez în care se poate întâmpla orice: Crystal Palace – Arsenal, partidă foarte grea pentru tunari, pentru că pe teren propriu Crystal Palace e greu de învins şi pentru că Arsenal nu străbate deloc o perioadă deosebită, deşi l-a numit recent pe bancă pe spaniolul Mikael Arteta.

Chelsea primeşte vizita celor de la Burnley, echipă aflată în degringoladă de câteva etape şi care astfel a ajuns în zona suspinelor, ocupând locul 15, cu 24 de puncte, patru mai mult decât primul loc retrogradabil, Bournemouth. Însă Chelsea vine după o periodă în care nu a arătat foarte multe, cedând acasă cu Southampton, în schimb câştigând ambele derbyuri londoneze de tradiţiei, Arsenal şi Tottenham.

Everton, gata să îşi continue ascensiunea

Everton-ul lui Carlo Ancelotti, care a promis să urce echipa până în zona cupelor europene, pentru asta având de recuperat şase puncte până la locul 5, ocupat de Manchester United. Brighton, echipa care vine la Liverpool, nu e un adversar facil, dar Caramelele pot câştiga şi urca în clasament.

Deşi Southampton a dat lovitura acum trei săptămâni pe Stamford Bridge, parcă e greu de crezut că sfinţii vor fi capabili să repete isprava şi acum pe terenul lui Leicester, echipa care după 0-4 cu Liverpool şi-a revenit imediat, cu două victorii consecutive, ambele în deplasare.

Bournemouth – Watford, meciul supravieţuirii

Favorite clare sunt acasă Manchester United în faţa lanternei roşii Norwich, chiar dacă echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a arătat multe lacune în joc şi are absenţi şi Wolverhampton cu Newcastle, însă vorbim de Premier League şi ceea ce pe hârtie pare a fi sigur pe teren s-a dovedit de atâtea ori a răsturna toate calculele.

Bournemouth – Watford e un meci direct pentru supravieţuire, între locurile 18 şi 19, despărţite de un singur punct, cu menţiunea că gazdele sunt în mare criză de puncte şi calitatea jocului de aproape o lună, în timp ce fosta lanternă roşie a înregistrat patru rezultate utile.

Cetăţenii vizitează Villa Park

Etapa se încheie la Birmingham, pe Villa Park, unde nou promovata, aflată pe locul 17, primul peste linia ghilotinei, primeşte vizita lui Manchester City, echipa de pe locul 3, dar care a avutb multe sincope pe teren străin, inclusiv în faţa ultimei clasate, Norwich.

ADVERTISEMENT