Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 34-a. West Ham, victorie la limită pe terenul lui Burnley

04.05.2021 | 00:08
Live Blog Premier League etapa a 34a West Ham victorie la limita pe terenul lui Burnley
ADVERTISEMENT

A fost haos înainte de meciul dintre Manchester United și Liverpool. Fanii au luat cu asalt Old Trafford și au intrat pe gazon pentru a protesta vis-a-vis de patronii clubului, familia Glazer. Meciul a fost amânat și United riscă sancțiuni importante. Toate detaliile le găsiți mai jos în LIVE BLOG. 

Programul etapei a 34-a din Premier League. Manchester United – Liverpool, amânat din cauza fanilor

Luni, 3 mai

  • West Bromwich – Wolverhampton 1-1 (Diagne 62 / Silva 45+2)

  • Burnley – West Ham 1-2 (Wood 19-pen. / Antonio 21, 29)


Costel Pantilimon, în echipa rușinii din Premier League

UPDATE, 3 mai, ora 15:17 / Costel Pantilimon, unul dintre cei mai buni portari români din ultimii ani, a fost inclus de jurnaliștii de la The Sun într-un top al celor mai slabi fotbaliști care au cucerit titlul de campioni în Premier League. Românul a jucat doar 29 de meciuri în trei ani la City.

ADVERTISEMENT

Doar că englezii au făcut la rândul lor o altă gafă de proporții, după ce au afirmat că Pantilimon evoluează în România, la Denizlispor. Portarul de 34 de ani s-a retras de la echipa națională, iar din martie s-a despărțit și de echipa din Turcia și este liber de contract.

„Românul a avut înălțimea de partea sa… dar nu multe alte lucruri. Portarul cu predispoziție la comiterea gafelor a jucat 7 meciuri în sezonul 2013/2014, ca înlocuitor al lui Joe Hart, iar ulterior a ajuns la Nottingham Forest, după perioade fără succes la Sunderland și Watford. După ce a ieșit din planurile echipei din Championship, Pantilimon se regăsește acum în România, unde joacă pentru Denizlispor”, au scris jurnaliștii de la The Sun.

ADVERTISEMENT

Duminică, 2 mai

  • Manchester United – Liverpool (meciul trebuia să înceapă la ora 18:30)

UPDATE, 2 mai, ora 19:39 / BBC a anunţat că meciul Manchester United – Liverpool a fost amânat. La scurt timp, clubul de pe “Old Trafford” a publicat un comunicat de presă.

“În urma discuţiilor cu Poliţia, oficialii Premier League şi Liverpool, meciul a fost amânat din motive de siguranţă în urma protestelor de azi”, au anunţat oficialii lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 mai, ora 18:50 / Conform The Athletic, o şedinţă are loc în aceste momente, iar la final se va lua decizia dacă meciul va fi amânat sau doar startul va fi întârziat. Marele semn de întrebare este dacă invazia fanilor pe teren a perturbat măsurile anti-COVID-19.

Jurnaliştii Sky Sports susţin că cele două echipe nu au părăsit hotelurile în care erau cazate. Pentru moment, oficialii Premier League nu au anunţat dacă meciul va fi amânat sau nu.

ADVERTISEMENT
  • Tottenham – Sheffield United 4-0 (Bale 36, 61, 69, Son 77)

  • Newcastle – Arsenal 0-2 (Elneny 6, Aubameyang 66)

Sâmbătă, 1 mai

  • Crystal Palace – Manchester City 0-2 (Aguero 57, Torres 59)


  • Brighton – Leeds United 2-0 (Gross 13-penalty, Welbeck 80)
  • Chelsea – Fulham 2-0 (Havertz 10, 49)


  • Everton – Aston Villa 1-2 (Calvert-Lewin 19 / Watkins 13, El-Ghazi 81)

Vineri, 30 aprilie

  • Southampton – Leicester 1-1 (Ward-Prowse 61 pen. / Evans 68)

Min. 10: Jannik Vestergaard (Southampton) vede direct cartonașul roșu pentru un fault asupra lui Jamie Vardy.


Clasament: 


Un jurnalist, cenzurat în direct de ESPN în timp ce critica patronii lui Man. United!

UPDATE, 3 mai, ora 14:00. Un jurnalist america, Jon Champion, a fost cenzurat în direct de cei de televiziunea americană ESPN. El i-a criticat pe patronii lui Manchester United, moment în care microfonul i-a fost tăiat. Incidentul a făcut înconjurul lumii.


Manchester United ar putea fi depunctată

UPDATE, 3 mai, ora 11:58. Manchester United ar putea fi depunctată în Premier League după ce o facțiune a ultrașilor a intrat pe Old Trafford înaintea meciului cu Liverpool, care trebuia să se dispute duminică, de la ora 18:30.

Confruntarea a fost amânată, iar The Sun scrie că Manchester United ar putea fi depunctată pentru aceste incidente. Cel mai probabil, echipa patronată de familia Glazer va primi o amendă uriașă pentru incidentele de duminică.


Haos înainte de Manchester United – Liverpool

UPDATE, 2 mai, ora 16:40 / Cu mai puţin de două ore înainte de Manchester United – Liverpool, fanii “diavolilor” au luat cu asalt stadionul “Old Trafford” şi au pătruns pe gazon. Sute de suporteri au intrat pe teren şi au protestat împotriva familiei Glazer, care deţine clubul.

În tot acest timp, o altă parte din grupul fanilor lui Manchester United a blocat hotelul în care se află jucătorii lui Ole Gunnar Solskjaer. Protestul vine după ce familia Glazer s-a numărat printre fondatorii Superligii Europei, competiţie la care ar fi trebuit să adere şi “diavolii”.


Trei mijlocași de top pe lista lui Guardiola

UPDATE, 2 mai, ora 14:10 / Managerul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a întocmit lista cu mijlocașii pe care vrea să-i transfere în această vară.

Primul pe listă este mijlocașul defensiv al formației Leeds United, Kalvin Phillips, care ar urma să-i ia locul brazilianului Fernandinho, care va pleca de pe Etihad Stadium la finalul acestui sezon. Ceilalți doi jucători doritiți de spaniol sunt Ismael Bennacer de la AC Milan și Miralem Pjanic de la FC Barcelona.


Everton pregătește o ofertă colosală pentru Aguero

UPDATE, 2 mai, ora 12:35 / Atacantul Sergio Aguero a fost anunțat de Manchester City că va deveni liber de contract la finalul actualului sezon, dar argentinianul nu duce lipsă de oferte interesante.

S-a scris că Chelsea Londra, Tottenham Hotspur, Leeds United, FC Barcelona și Inter Milano l-ar dori pe atacantul de 32 de ani, iar ultima înscrisă pe listă este Everton. Conform Daily Star, jucătorul este dorit în mod expres de managerul Carlo Ancelotti.

Chiar dacă Everton nu-i va putea oferi salariul pe care Aguero l-a avut la Manchester City, aproximativ 275.000 de euro pe săptămână, încearcă să compenseze acest lucru printr-o primă consistentă la semnătură.


Tottenham încearcă aducerea managerului Rafael Benitez

UPDATE, 2 mai, ora 10:59 / După demiterea lui Jose Mourinho, Tottenham Hotspur este în căutarea unui manager pentru sezonul viitor, iar principala țintă a devenit spaniolul Rafael Benitez, liber de contract după ce și-a încheiat aventura în China.

Conform Daily Mail, patronul lui Spurs, Daniel Levy, caută un antrenor cu experiență, iar Benitez se încadrează perfect în acest scenariu și are avantajul de a mai fi trecut prin Premier League.

După ce i-a ratat pe Julian Nagelsmann, Erik ten Hag și Brendan Rodgers, Tottenham s-a reorientat către Rafa benitez, dar îi mai are pe listă și pe Massimiliano Allegri și Ralf Rangnick.


Manchester City poate câştiga duminică un nou titlu în Premier League

UPDATE, 1 mai, ora 23:50 / Manchester City poate deveni duminică noua campioană a Angliei. Pentru a atinge obiectivul încă din etapa a 34-a, “cetăţenii” trebuie să aşptepte un pas greşit din partea lui Manchester United. Mai exact, “diavolii” trebuie să piardă derby-ul Liverpool.

Ar fi al 7-lea titlu din vitrina lui Manchester City, după cele câştigate în 1937, 1968, 2012, 2014, 2018 şi 2019. Trupa lui Pep Guardiola luptă în acest sezon şi pentru Liga Campionilor, unde a câştigat turul din semifinale cu PSG, scor 2-1.


Schimb de jucători între Manchester United și Roma

UPDATE, 1 mai, ora 12:54 / Oficialii clubului Manchester United sunt interesați de mijlocașul echipei AS Roma, Nicolo Zaniolo, în ciuda faptului că italianul italian nu a jucat niciun minut în acest sezon din cauza unei accidentări.

Conform The Sun, Zaniolo este pe placul managerului Ole Gunnar Solskjaer, care ar fi dispus să-l trimită la schimb în capitala Italiei pe olandezul Donny van de Beek, adus vara trecută de la Ajax Amsterdam pentru 44 de milioane de euro.

În vârstă de 21 de ani, Nicolo Zaniolo mai are contract cu AS Roma până în 2024, iar vara trecută italienii au respins o ofertă de peste 50 de milioane de euro de la Tottenham Hotspur.


Manchester City a transferat un viitor star din Argentina

UPDATE, 1 mai, ora 10:43 / Oficialii clubului Manchester City au reușit să-l achiziționeze pe mijlocașul argentinian Dario Sarmiento de la Estudiantes La Plata, considerat în țara sa natală ”noul Messi”.

Conform The Sun, ”cetățenii” au plătit șase milioane de euro pentru aducerea puștiului de 18 ani, iar Estudiantes a păstrat 20% dintr-un viitor transfer al lui Sarmiento. Jucătorul va ajunge în Anglia la 1 iulie, dar cel mai probabil City îl va împrumuta în primul sezon pentru a sew adapta la fotbalul din Europa.

Dario Sarmiento este al doilea cel mai tânăr jucător care a debutat la Estudiantes La Plata. În 2019, el a jucta primul său meci oficial la seniori pe când avea doar 16 ani și șapte luni.


Erik ten Hag, al treilea antrenor de top care o refuză pe Tottenham

UPDATE 30 aprilie, ora 23:58 / Tottenham se află în căutarea unui antrenor cu nume după despărțirea de Jose Mourinho, însă până acum are parte numai de refuzuri. După Julian Nagelsmann, care a ales-o pe Bayern Munchen, și Brendan Rodgers, ce a preferat să rămână la Leicester, a venit rândul lui Erik ten Hag să spună „pas” ofertei londonezilor. Tehnicianul olandez și-a prelungit cu încă un an contractul cu Ajax Amsterdam, care expira în 2022, astfel că venirea sa pe banca lui „Spurs” nu mai este de actualitate.

„Casa lui? Amsterdam!”, a fost mesajul postat de clubul olandez pe Twitter, odată cu anuțul prelungirii contractului cu Erik ten Hag.


Revin fanii în ultimele două etape. Câți vor avea voie pe stadion

UPDATE 30 aprilie, ora 21:00 / Presa din Anglia anunţă că ultimele două etape de Premier League s-ar putea juca având fani în tribune. Autorităţile au încercat şi în iarnă revenirea fanilor pe stadioane în zonele mai puţin afectate de pandemie, dar numărul cazurilor de COVID a crescut, astfel că porţile s-au închis din nou.

Marea Britanie a avut o campanie agresivă de vaccinare, iar acest lucru a dus la relaxarea restricţiilor progresiv. La jumătatea lunii mai se va intra în etapa a treia a acestei relaxări, iar oficialii Premier League plănuiesc să amâne penultima rundă după intrare în vigoarea a ultimelor măsuri.

Astfel, în tribune vor putea să apară fanii, în număr destul de mare. Daily Mail a precizat că va fi vorba despre 10.000 de suporteri ai echipei gazdă, dar şi 500 de susţinători ai oaspeţilor, deşi iniţial se luase în calcul un număr de 3.000.

În perioada recentă, fanii au putut să asiste la meciuri de Cupă şi Cupa Ligii. Finala ultimeia, dintre Manchester City şi Tottenham (1-0), a fost urmărită live de 8000 de oameni.


ȘTIRE INIȚIALĂ 30 APRILIE, ora 19:30

Manchester City, deplasare la Crystal Palace în etapa a 34-a din Premier League

Detaşată la distanţă superconfortabilă, Manchester City nu poate încă deschide lăzile cu şampanie pentru că matematica arată că titlul cu numărul 3 în ultimele patru sezoane nu are încă o conotaţie oficială. Acum va juca la Londra, cu Crystal Palace, la câteva zile după manşa tur a semifinalei Champions League cu PSG la Paris şi alte câteva zile înaintea returului de acasă.

La valoarea pe care o are lotul „cetăţenilor”, o victorie în faţa „vulturilor” este destul de posibilă şi dacă vor obţine cele trei puncte iar vecinii de la United nu vor bate acasă pe Liverpool atunci vom putea vorbi oficial despre noua campioană a fotbalului englez.

Liverpool trebuie să câştige pe Old Trafford cu Manchester United dacă mai vrea să spere la Liga Campionilor

Aşadar, echipa de pe poziţia secundă, Manchester United, joacă acasă cu Liverpool. Este meciul rundei, însă important de reţinut este faptul că şi „diavolii roşii” de pe Old Trafford se află cu acest meci între două momente europene extrem de importante, semifinala Europa League cu AS Roma.

Jocul are mare importanţă mai mult pentru „cormorani”, care au reuşit rara performanţă de a arunca pe geam patru puncte în ultimele două meciuri în lupta pentru locul 4, fiind egalaţi în minutul 90 la Leeds şi acasă cu Newcastle în al cincilea minut de prelungiri, după ce în al treilea li se anulase oaspeţilor un alt gol pe VAR!

Asta nu înseamnă că United va face figuraţie, însă motivaţia cea mare trebuie să fie în tabăra elevilor lui Jurgen Klopp, care nu îşi mai pot permite alt egal dacă mai vor totuşi să se bată cu Chelsea pentru locul 4. Punctul vulnerabil al lui Liverpool rămâne apărarea, pentru că acolo sunt absenţele grele, iar cuplul Kabak – Phillips nu pare a face faţă.

Chelsea are derby londonez cu Fulham. Tottenham întâlneşte lanterna roşie

Ocupanta locului 3, Leicester, merge la Southampton, care, cu siguranţă vrea să ia blana „vulpilor” după ce a pierdut în faţa lor semifinala Cupei Angliei. Chelsea, locul 4, se află şi ea între două focuri, semifinala Champions League cu Real Madrid, dar joacă acasă cu un Fulham aproape retrogradat şi poate spera la cele trei puncte.

Dacă nu le-ar lua ar mai exista speranţe pentru vecinii londonezi de la West Ham United, ciocănarii făcând un sezon absolut remarcabil, mult peste toate aşteptările fanilor şi fiind la trei puncte în urma lui Chelsea. Au meci la Burnley, echipa cu culori şi design de echipament identic cu ei, o echipă ciudată, care vine după un 4-0 răsunător la Wolverhampton.

Şi Tottenham nu a renunţat definitiv la luptă, deşi distanţa de cinci puncte e mare când mai sunt în afară de aceasta doar patru runde. Spurs are cel mai facil joc al rundei, acasă cu demult retrogradata Sheffield United. Londonezii vin după dezamăgirea de a fi pierdut cu 2-0 în faţa lui Manchester City în finala Cupei Ligii cu două goluri primite în ultimele opt minute.

ADVERTISEMENT