Fotbal intern

Live Blog România – Austria în Liga Naţiunilor. Încălzire pe ritmuri de BUG Mafia. Video

14.10.2020 | 21:15
Live Blog Romania  Austria in Liga Natiunilor Incalzire pe ritmuri de BUG Mafia Video
ADVERTISEMENT

Miercuri, 14 octombrie, va avea loc la Ploieşti, pe stadionul Ilie Oană, cel de-al patrulea meci al naţionalei României în grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, împotriva Austriei. Nu trebuie să plecăm de la faptul că în urmă cu o lună reuşeam o frumoasă victorie la Klagenfurt, pe terenul aceluiaşi adversar.

UPDATE, 14 octombrie, ora 21:08 / Cele două echipe au ieșit la obișnuitele mișcări de încălzire dinaintea partidei, pe care le efectuează în timp ce din difuzoarele stadionului se aude melodia „Cât de tare poți tu”, interpretrată de BUG Mafia și Bodo. „Poți să lupți și să pierzi sau să pierzi oricum”, sună unul dintre versurile piesei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 octombrie, ora 20:15 / Selecționerul Mirel Rădoi s-a decis asupra echipei pe care o va trimite pe teren din primul minut împotriva Austriei: Tătărușanu – Burcă, Bălașa, Toșca, Bancu – Maxim, Marin, Stanciu – Deac, Alibec, Mitriță. Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate încă de la prânz, vom avea o linie de apărare în premieră, cu Bălașa, Burcă, Toșca și Bancu.


UPDATE, 14 octombrie, ora 19:15 / Vestiarul echipei României este pregătit și îi așteaptă pe jucători să își ia în primire echipamentul pentru partida din această seară împotriva Austriei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 octombrie, ora 13:15 / S-au stabilit echipamentele în care cele două naționale vor evolua diseară pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Echipa României va evolua în tradiționalele tricouri galbene, la fel cum a făcut-o în deplasările de coșmar din Islanda și Norvegia, în timp ce Austria va folosi echipamentul de deplasare, de culoare neagră.


UPDATE, 14 octombrie, ora 11:02 / Pe timpul încălzirii jucătorilor dinaintea partidei României – Austria, pe tabela stadionului „Ilie Oană” din Ploiești va rula un colaj video cu cele mai frumoase mesaje trimise „tricolorilor” de către suporteri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 octombrie, ora 20:35 / Naționala României a desfășurat în seara zilei de marți, 13 octombrie, antrenamentul oficial pentru partida cu Austria. La ședința de pregătire condusă de Mirel Rădoi au participat cei 21 de jucători rămași disponibili, după ce Sergiu Hanca și Dragoș Grigore au părăsit cantonamentul.

Antrenamentul oficial al tricolorilor s-a desfășurat fără Sergiu Hanca și Dragoș Grigore
Antrenamentul oficial al tricolorilor s-a desfășurat fără Sergiu Hanca și Dragoș Grigore. Foto: FRF

UPDATE, 13 octombrie, ora 16:07 / Mirel Rădoi nu se va putea baza pe doi fotbalişti la meciul România – Austria. FRF a anunţat că Sergiu Hanca şi Dragoş Grigore s-au accidentat şi au părăsit cantonamentul de la Mogoşoaia.

ADVERTISEMENT

“Sergiu Hanca suferă de o leziune musculară la nivelul coapsei drepte, apărută în urma antrenamentului oficial dinaintea meciului din Norvegia, în vreme ce Dragoș Grigore are o contractură musculară la nivelul gambei stângi cu risc ridicat de a degenera într-o leziune musculară”, a anunţat frf.ro.


UPDATE, 13 octombrie, ora 12:59 / Marţi dimineaţă au sosit rezultatele testelor COVID-19 efectuate luni seară. Toţii jucătorii naţionalei şi membrii staff-ului tehnic au primit rezultate negative. Aceasta a fost ultima testare din luna octombrie la selecţionata României.


UPDATE, 13 octombrie, ora 10:50 / Naţionala României va juca pentru a şaptea oară pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti. Până acum, tricolorii nu au pierdut niciodată pe arena Petrolului şi au înregistrat cinci victorii şi o remiză.

  • 29.03.2015: România – Insulele Feroe 1-0 (prel. EURO 2016)
  • 05.10.2017: România – Kazahstan 3-1 (prel. CM 2018)
  • 05.06.2018: România – Finlanda 2-0 (amical)
  • 07.10.2018: România – Muntenegru 0-0 (Liga Naţiunilor)
  • 17.11.2018: România – Lituania 3-0 (Liga Naţiunilor)
  • 08.09.2019: România – Malta 1-0 (prel. EURO 2021)

UPDATE, 12 octombrie ora 22:50. Tricolorii au ajuns în țară după un zbor de aproximativ trei ore și au fost preluați de la aeroport pentru a fi duși la Mogoșoaia. Imediat după sosirea acestora, a avut loc și testarea oficială pentru a se verifica infectarea cu SARS-CoV-2.


UPDATE, 12 octombrie ora 17:33. România – Austria va fi condus de o brigadă de arbitri din Polonia. Daniel Stefanski (43 de ani) va fi centralul partidei, ajutat de asistenții Marcin Boniek și Dawid Igor Golis, precum și de Damian Sywestrzak, din postura de al patrulea oficial.


Şi asta pentru că după ce ne-a dat speranţe cu acel 3-2 din Austria că în sfârşit începem să punem pe picioare o echipă ofensivă, capabilă să pună probleme serioase adversarelor, au venit cele două duşuri de gheaţă din Nordul Europei, eşecurile din Islanda şi Norvegia, ultimul dezastruos şi ca proporţii ale scorului.

La Reykjavik şi la Oslo am văzut o echipă a României incapabilă să aibă coerenţă în joc, să găsească trasee spre poarta adversă, iar în apărare greşelile au abundat atât în zona centrală, cât şipe benzi. Înfrângerile suferite au fost cât se poate de fireşti, în concordanţă cu calitatea mai mult decât mediocră a jocului nostru.

România – Austria foarte important pentru urnele la CM 2022

De la turneul final al EURO 2020, la care una dintre gazde va fi şi Arena Naţională din Bucureşti, ne-am luat gândul, ca urmare a faptului că am pierdut semifinala barajului de calificare în Islanda. Acum, până ce în decembrie se va efectua tragerea la sorţi a preliminariilor pentru CM 2022, din Qatar, ne-am mutat obiectivul spre Liga Naţiunilor.

Asta pentru că dacă vom reuşi să terminăm pe unul dintre primele două locuri din grupă vom intra la tragerea la sorţi a grupelor în urna a doua valorică, crescând astfel şansele de a prinde nişte adversari mai accesibili în speranţa că am putea ajunge din nou la un Mondial după 24 de ani.

Austria vine cu tot ce are mai bun

Şi după primele două rezultate din grupă, 1-1 cu Irlanda de Nord acasă şi 3-2 în Austria optimismul a început să crească în tabăra tricolorilor, însă ne-a calmat repede fenomenalul Haaland, care a marcat trei dintre cele patru goluri ale eşecului din Norvegia.

Acum trebuie să ne strângem rândurile şi să abordăm altfel meciul de miercuri, de la Ploieşti, cu Austria. Nu va fi deloc uşor, austriecii anunţând clar că vin în România să îşi ia înapoi punctele pierdute acasă şi pentru asta vor deplasata tot ce au mai bun, de această dată sosind şi Alaba, fundaşul lui Bayern Munchen, dar nu şi Arnautovic, care nu a putut pleca din China.

Vor putea juca Hanca şi Dragoş Grigore?

Mirel Rădoi a pierdut mult din imaginea pe care şi-o crease ca selecţioner la U21 şi apoi în primele sale două meciuri din Liga Naţiunilor, însă a avut şi neşansa unor indisponibilităţi în lot care au afectat mult planul său tactic. În special forfaitul lui Vlad Chiricheş în apărare a contat enorm.

Dacă în privinţa postului de portar, unde Tătăruşanu este alesul, componenţii  liniei de fund sunt efectiv un rebus. Manea, fără meciuri în picioare, a fost pradă uşoară pe dreapta, Camora şi Bancu au fost şi ei destul de nesiguri pe stânga. În centru ambele variante, Burcă-Bălaşa sau Burcă-Toşca au fost falimentare. Rămâne de văzut dacă Sergiu Hanca pe post de fundaş dreapta şi Dragoş Grigore pe centru vor fi refăcuţi ca să fie introduşi în locul lui Manea şi respectiv Toşca sau Bălaşa.

E momentul pentru titularizarea lui Keşeru

La mijloc nimeni nu a reuşit să iasă în evidenţă, poate cu o mică excepţie Cicâldău, pentru primele 20 de minute din Norvegia. Răzvan Marin a arătat că nu degeaba a început să fie contestat şi la Cagliari, iar despre Ianis Hagi cifrele sale catastrofale spun totul. Din acest motiv e chiar greu de spus din cine trebuie alcătuit mijlocul la acest moment.

În faţă este posibil ca măcar acum Claudiu Keşeru să intre din primul minut, iar pe aripi cel mai probabil vor reveni Ciprian Deac şi Alex Maxim. România trebuie însă să arate cu totul altă atitudine pe teren, pentru că la acest capitol a fost repetentă la Reykjavik şi la Oslo.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,05 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT