Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 11-a. Cristiano Ronaldo, “dublă” în final. Radu Drăguşin, debut în campionatul Italiei

13.12.2020 | 20:54
Live Blog Serie A etapa a 11a Cristiano Ronaldo dubla in final Radu Dragusin debut in campionatul Italiei
ADVERTISEMENT

Etapa a 11-a din Serie A se joacă în weekend, începând de vineri, când are loc partida Sassuolo – Benevento și încheindu-se duminică seară, la ora 21:45 cu meciul AC Milan – Parma. De această dată luni nu este programat nici un joc, motivul fiind pentru că marți Serie A va avea etapa a 12-a, una intermediară.

Nu avem în această rundă meciuri de tradiție între echipele de top, dar acest lucru nu exclude nici posibila apariție a unor surprize și nici spectacolul pe care îl poate oferi oricare dintre partidele acestei etape. Inclusiv de la primul meci, vineri seară, Sassuolo – Benevento, se așteaptă goluri multe, posibil în ambele porți.

ADVERTISEMENT

Liderul Milan va închide această etapă cu un meci pe teren propriu. Parma pare un adversar accesibil pentru o nouă victorie și păstrarea primului loc, o situație care nu a mai existat în fotbalul italian de exact un deceniu.

Programul etapei a 11-a din Serie A

Duminică, 13 decembrie

  • Cagliari – Inter 1-3 (Sottil 42 / Barella 77, D’Ambrosio 84, Lukaku 90+4) VEZI VIDEO

* Răzvan Marin este titular împotriva celor de la Inter

Echipele de start: 

Cagliari (4-2-3-1): Cragno – Lykogiannis, Carboni, Walukiewicz, Faragò – Marin, Rog – Zappa, Joao Pedro, Sottil – Pavoletti. Antrenro: Eusebio Di Francesco.

ADVERTISEMENT

Inter (3-4-1-2): Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Darmian, Brozovic, Barella, Perisic – Eriksen – Lukaku, Sanchez. Antrenor: Antonio Conte

  • Napoli – Sampdoria 2-1 (Lozano 53, Petagna 63 / Jankto 20)
  • Atalanta – Fiorentina 3-0 (Gosens 44, Malinovsky 55, Toloi 63)
  • Bologna – Roma 1-5 (Cristante 24-o.g. / Poli 5-0.g., Dzeko 10, Pellegrini 15, Veretout 35, Mkhitaryan 44)
  • Genoa – Juventus 1-3 (Sturaro, 61 / Dybala 57, Ronaldo 77, 89)
  • AC Milan – Parma 2-2 (Hernandez 58, 90+1 / Hernani 13, Kurtic 56)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 12 decembrie

  • Crotone – Spezia 3-1 (Messias 7, 90+7, Reca 50, Eduardo Henrique 56,  / Farias 18) – VEZI VIDEO
  • Torino – Udinese 2-3 (Belotti 66, Bonzzoli 68 / Pussetto 23, De Paul 54, Nestorovski 69) – VEZI VIDEO
  • Lazio – Verona 1-2 (Caicedo 56 / Lazzari 45 aut., Tameze 67) VEZI VIDEO

Vineri, 11 decembrie

  • Sassuolo – Benevento 1-0 (Berardi 8)

Radu Drăguşin a debutat în Serie A pentru Juventus

UPDATE, 13 decembrie, ora 20:50 / Radu Drăguşin a intrat pe teren la scurt timp după al doilea gol marcat de Cristiano Ronaldo, din minutul 89. Internaţionalul de tineret i-a luat locul lui Matthijs de Ligt şi a jucat patru minute. Fundaşul de 18 ani este la primul meci în Serie A, după ce a debutat pentru campioana Italiei în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE 12 decembrie, 16:00 / Denis Drăguş se află pe banca de rezerve a lui Crotone. Din 10 etape, el a lipsit 4, din cauza coronavirusului, iar în celelalte şase a fost o singură dată titular (etapa a doua, contra lui AC Milan) şi a intrat pe parcurs în alte cinci.


UPDATE 12 decembrie, 15:57 / În conferinţa de presă premergătoare meciului cu Parma, Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan, a vorbit despre starea de sănătate a lui Zlatan Ibrahimovic. Din spusele tehnicianului, suedezul ar putea reveni la jocul contra Genovei din 16 decembrie. Accidentat la coapsă, el va lipsi cu Parma, fiind a şasea partidă pe care o ratează.

„Ibrahimovic şi Kjaer sunt bine şi vor să revină cât mai curând, poate chiar miercuri (n.r. – 16 decembrie). Sper să îi am cât mai repede posibil, dar nu trebuie să facem nicio greşeală. Sunt bine, antrenamentele lor decurg foarte bine“, a declarat Pioli.

Inter merge în vizită la Răzvan Marin

Nu este sigură revenirea pe teren a lui Highlander Zlatan Ibrahimovic, dar și fără magicianul suedez Milan a continuat să câștige, apelând la un cuplu de atacanți inedit, dar care a dat roade: Hauge – Rebic, tânărul jucător norvegian reușind să se integreze repede și bine în fotbalul italian.

Vecinii și rivalii de la Inter ocupă locul secund, dar la cinci puncte distanță. Inter are o săptămână grea, dominată de meciul crucial din Champions League acasă cu Șahtior Donețk. În weekend oamenii lui Antonio Conte ajung în Sardinia, pentru meciul cu Cagliari. Răzvan Marin, după supergolul de la Verona, e titular indiscutabil la Cagliari.

Juve, în orașul lui Cristofor Columb, după impresia de la Barcelona

Juventus a mulțumit în sfârșit pe toată lumea prin prestația și scorul înregistrat pe Camp Nou în Champions League, un 3-o în fața Barcelonei lui Messi, devenit tot mai mult umbra starului argentinian. Acum torinezii merg la Genova, pentru meciul cu echipa care poartă numele orașului și în mod normal ar trebui să colecteze cele trei puncte, pentru a nu pierde contactul cu primul loc, de care e despărțită de șase puncte.

Napoli a avut și ea un meci decisiv pentru primăvara Europa League, acasă cu locul 2 din La Liga, Real Sociedad și nu va pleca de pe San Paolo, devenit stadionul Diego Armando Maradona, pentru că în etapa a 11-a va primi vizita celor de la Sampdoria, o echipă bunicică în atac, dar extrem de vulnerabilă defensiv.

Atalanta, o echipă tot mai obosită

Roma vine după două rezultate care au inflamat din nou spiritele, eșecul dur de la Napoli, 0-4 și apoi egalul pe teren propriu cu Sassuolo. Echipa lui Paulo Fonseca va juca la Bologna, unde Sinisa Mihajlovc e adulat de tifosi și unde nu există jumătăți de măsură: patru victorii și șase egaluri, fără remiză.

Atalanta pare obosită foarte tare pentru faptul că neavând o bancă largă și egală valoric cu titularii i-a muncit pe aceștia atât pe frontul Champions League, cât și al anduranței din campionat. Fiorentina pare o echipă fragilă, dar cu o așezare inteligentă pe teren poate obține ceva la Bergamo. Și Lazio, calificată în primăvara Champions League, trebuie să repare urgent acel 1-3 acasă cu Udinese și să obțină trei puncte tot la Roma cu dificila Verona.

ADVERTISEMENT