Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 14-a. Milan dă lovitura în prelungiri! Inter, victorie la Verona

23.12.2020 | 23:42
Live Blog Serie A etapa a 14a Milan da lovitura in prelungiri Inter victorie la Verona
ADVERTISEMENT

Spre deosebire de englezii cei frenetici, dar şi de spanioli, Serie A a avut programată marţi, 22 decembrie, şi miercuri, 23 decembrie, partidele etapei a 14-a, ultima din acest an. După care urmează câteva zile libere pentru jucători, antrenori, conducători și arbitri, până la începutul lui ianuarie 2021, când se va reveni în iarbă.

Marea surpriză a rundei a fost înfrângerea suferită de Juventus în faţa Fiorentinei, scor 0-3, primul eşec în actualul sezon pentru campioana Italiei.

ADVERTISEMENT

AC Milan a triumfat în meciul etapei, 3-2 cu Lazio, şi se menţine pe primul loc în Serie A. Timp de câteva zeci de minute, Inter a fost liderul Italiei, însă Theo Hernandez a adus victoria “diavolilor” în minutul 90+2.

Programul etapei a 14-a din Serie A

Miercuri, 23 decembrie

  • Verona – Inter 1-2 (Ilic 73 / L. Martinez 52, Skriniar 69)
  • AS Roma – Cagliari 3-2 (Veretout 11, Dzeko 71, Mancini 77  / Joao Pedro 59, 90 -pen.)
  • Bologna – Atalanta 2-2 (Tomiyasu 73, Paz 82 / Muriel 22, 23)
  •  Sampdoria – Sassuolo 2-3 (Quagliarella 55, Keita 84 / H. Traore 2, Caputo 57, Berardi 59)
  • Spezia – Genoa 1-2 (Nzola 10 / Destro 16, Criscito 72)
  • Udinese – Benevento 0-2 (Caprari 10, Letizia 77)
  • Napoli – AC Torino 1-1 (Insigne 90 / Izzo 56)
  • AC Milan – Lazio 3-2 (Rebic 10, Calhanoglu 15 – pen., Hernandez 90 / Luis Alberto 28, Immobile 59)
ADVERTISEMENT

Marţi, 22 decembrie

  •  Crotone – Parma 2-1 (J. Messias 24, 44 / Kucka 58)
  • Juventus – Fiorentina 0-3 (Vlahovic 3, Alex Sandro 76 – autogol, Caceres 81)
Live Blog Serie A, etapa a 14-a. Oficial: meciul Juventus – Napoli va fi reprogramat

 


UPDATE 22 decembrie, ora 21:25 / Dennis Drăguş a rămas pe bancă tot meciul la victoria lui Crotone asupra Parmei la care Valentin Mihăilă nu a figurat nici acum în lot, informaţiile fiind despre o problemă musculară.

ADVERTISEMENT

UPDATE 22 decembrie, ora 19:10 / Comitetul Olimpic Italian a admis apelul lui Napoli și a decis ca partida cu Juventus, care trebuia să se dispute în etapa a treia a campionatului italian, să fie reprogramată la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Meciul nu s-a jucat la data inițială din cauză că Napoli nu a făcut deplasarea la Torino pentru că avea mai mulți oameni din lot infectați cu COVID, autoritățile sanitare interzicându-le acest lucru și obligându-i să intre în izolare.

ADVERTISEMENT

Inițial, Comisia de Disciplină a decis ca partida să fie câștigată de Juventus cu 3-0 la „masa verde”, iar pe Napoli a penalizat-o cu un punct în clasament, dar acum aceste două sancțiuni au fost anulate.


AC Milan, din nou fără Zlatan Ibrahimovic în etapa a 14-a din Serie A

AC Milan a reuşit să oprească etapa trecută perioada mai dificilă, cu acele două egaluri în faţa a două echipe de bătut (Parma acasă şi Genoa afară), câştigând cu 2-1 deplasarea cu Sassuolo. Însă nu îl va avea nici acum pe teren pe golgheterul suedez Zlatan Ibrahimovic, a cărui recuperare a durat cu mult mai mult decât s-a prevăzut.

Lazio a pierdut acasă cu Verona şi a făcut doar 1-1 cu Benevento afară, rezultat pe care toată lumea l-a etichetat drept pacea dintre fraţii Inzaghi, dar în ultimul meci a învins acasă cu 2-0 pe Napoli, cu două superbe goluri ale lui Ciro Immobile şi Luis Alberto şi poate pune probleme „Diavolului”.

Lazio chiar poate spera la un rezultat pozitiv, pentru că rossoneri au mari probleme de lot, în special în zona de mijloc, acolo unde practic dintre titulari doar Krunic va fi prezent. Kessie e suspendat, Bennacer şi Tonali sunt accidentaţi, iar în faţă Rebric e cotat 50-50 să poată intra pe teren. Practic atacul se reduce la tandemul Brahim Diaz – Leao, cu norvegianul Hauge variantă de rezervă.

Vlad Chiricheş şi Răzvan Marin sunt anunţaţi titulari. Inter, deplasare grea la Verona

Inter îl are absent doar pe Alexis Sanchez în deplasarea de la Verona. Dacă Inter bate şi AC Milan se împiedică, fie şi cu un egal, de Lazio, echipa lui Antonio Conte va serba trecerea în 2021 de pe primul loc, ceea ce va salva sigur şi scaunul antrenorului, pus în mare pericol după marea ratare din cupele europene.

Juventus joacă acasă cu Fiorentina, o echipă în evidentă derivă. În mod normal, Cristiano Ronaldo şi Alvaro Morata trebuie să găsească drumul spre victorie, însă Juve a avut multe sincope cu echipe mai mici şi a pierdut puncte preţioase. AS Roma poate obţine cele trei puncte acasă în faţa lui Cagliari, la care Răzvan Marin este piesă fixă meci de meci.

Rămânând la români, să menţionăm faptul că Vlad Chiricheş este anunţat titular în meciul Sampdoria – Sassuolo. În schimb, Ionuţ Radu nu are nici o şansă la poarta Inter-ului, în faţa lui Handanovic, Denis Drăguş e mereu rezervă la Crotone, iar ce se întâmplă cu ex-craioveanul Mihăilă la Parma e greu de înţeles, el nefiind nici acum oprit în lot, la mai bine de două luni după transfer.

ADVERTISEMENT