Fotbal international

LIVE BLOG Serie A etapa a 19-a. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Puștiul Romei, Nicolo Zaniolo, accidentare gravă cu Juventus. A ajuns la spital. VIDEO

LIVE BLOG Serie A etapa a 19a Program rezultate informatii de ultima ora Pustiul Romei Nicolo Zaniolo accidentare grava cu Juventus A ajuns la spital VIDEO
ADVERTISEMENT

Ultima etapă a turului din Serie A, etapa a 19-a, începe sâmbătă şi se încheie luni cu jocul dintre Parma şi Lecce, două echipe din zona periculoasă a clasamentului. Însă este o rundă de mare interes, pentru că avem în program nu mai puţin de trei meciuri extrem de tari şi de interesante: Lazio – Napoli, Roma-Juventus şi Inter – Atalanta.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 23:11 / Momente dificile pentru puștiul celor de la AS Roma, Nicolo Zaniolo. Om de bază al romanilor, dar și al naționalei Italiei, acesta a suferit o accidentare gravă în minutul 34 al meciului AS Roma – Juventus.

ADVERTISEMENT


Zaniolo a luat pe cont propriu o acțiune din propriul teren, însă s-a prăbușit  în preajma careului torinez și a început să urle de durere. În lacrimi, jucătorul de 20 de ani a fost luat pe targă și transportat la spital. Este suspect de o ruptură a ligamentelor încrucișate.

  • 50.000.000 de euro este cota lui Zaniolo, conform Transfermarkt.

UPDATE, 12 ianuarie, ora 18:44 / Situație rară în Serie A. Meciul Hellas Verona – Genoa, programat la ora 19:00, va începe cu o întârziere de 15 minute. Motivul: liniile careului de 16 metri au fost trasate strâmb.

ADVERTISEMENT

În meciul de pe ”Stadio Marc Antonio Bentegodi” din Verona, Ionuț Radu începe ca rezervă la oaspeți. Din nou, între buturi e preferat portarul adus de la Juventus, Mattia Perin.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 13:00 / Duminică se joacă șase meciuri în Serie A:

  • Udinese – Sassuolo 3-0
  • Fiorentina – SPAL 1-0
  • Sampdoria – Brescia 5-1
  • Torino – Bologna 1-0
  • Verona – Genoa ora 2-1
  • AS Roma – Juventus ora 21:45
ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 ianuarie, ora 23:43 / Liderul la zi din Serie A, Inter, a fost aproape de un eșec în runda a 19-a, contra Atalantei. Chiar dacă a deschis scorul în minutul 4 prin Lautaro Martinez, Inter s-a văzut egalată în minutul 75 prin Gosens, iar în final Murie a ratat un penalty în minutul 88.

În urma remize de sâmbătă, Inter – Atalanta 1-1, echipa lui Conte rămâne pe locul 1, cu 46 de puncte, cu unul peste Juventus, care joacă duminică la Roma și, cu un succes, poate detrona echipa din Milano. Dincolo, Atalanta, cu 35 de puncte, e pe locul 5.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 ianuarie, ora 20:52 / Fanii celor de la Lazio au mai multe motive de sărbătoare în această perioadă. Echipa merge perfect în Serie A, iar clubul roman celebrează 120 de ani de existență. În tribunele de pe ”Stadio Olimpico”, fanii echipei lui Radu Ștefan au pus la cale o coregrafie impresionantă.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 17:50 / AC Milan s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Cagliari. Pentru oaspeți au înscris Rafael Leao în minutul 46 și Zlatan Ibrahimovic în minutul 65.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 16:01 / Zlatan Ibrahimovic este titular pentru prima dată la AC Milan de la revenirea în Italia.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 16:00 / Sâmbătă se joacă trei meciuri:

  • Cagliari – AC Milan 0-2 min. 65 (R. Leao 46, Z. Ibrahimovic 65) 
  • Lazio – Napoli ora 1-0 (Immobile 82)
  • Inter – Atalanta 1-1 (Lautaro Martinez 4 – Gosens 75)

LIVE BLOG Serie A etapa a 19-a

Două dintre aceste superpartide vor avea loc chiar sâmbătă, 11 ianuarie, când sunt programate, conform graficului obişnuit, primele trei meciuri ale etapei. Ne referim aici la confruntările dintre Lazio şi Napoli şi, mai ales, la Inter – Atalanta, partida în care trupa liderului dirijat de Antonio Conte primeşte vizita unei adevărate maşini de înscris goluri cum este cea din Bergamo.

Ziua de sâmbătă se deschide cu un alt meci foarte promiţător, Cagliari, după usturătorul 0-4 de la Torino, acasă la Juventus, întâlnind pe teren propriu, în Sardinia, pe Milan, la care a revenit Zlatan Ibrahimovic şi care etapa trecută a făcut doar 0-0 acasă cu Sampdoria. Venirea suedezului de 38 de ani aduce în discuţie posibila despărţire a lui Milan de atacantul polonez Piatek, titularul postului până acum.

Napoli, fără Koulibaly la Roma

La Roma, pe Olimpico, Napoli a avut în ultimii trei ani evoluţii excelente şi rezultate pe măsură. Acum Lazio e pe locul 3, la doar şase puncte de Inter şi Juventus, în timp ce echipa preluată de Rino Gattuso nu se regăseşte, a pierdut clar acasă cu Inter şi e la 11 puncte în spatele romanilor. În plus, sunt incerţi, cu şanse mici de a juca, fundaşul central Koulibaly şi belgianul Mertens, în atac.

Jocul vedetă de sâmbătă seară are loc la Milano. Inter şi Atalanta sunt în mare formă, vin după evoluţii şi rezultate bune, gazdele 3-1 la Napoli, oaspeţii al doilea 5-0 consecutiv acasă, după Milan urmând Parma. Echipa lui Antonio Conte va avea însă două absenţe extrem de grele, datorate suspendărilor: fundaşul central Skriniar şi mijocaşul defensiv Barrella, doi oameni cheie.

Vlad Chiricheş, încă patru săptămâni de aşteptare

Duminica începe la prânz cu un joc din zona de jos, Udinese – Sassuolo, la oaspeţi revenirea lui Vlad Chiricheş fiind dată acum în cel mai bun caz peste patru săptămâni. Alt meci din zona retrogradării este Sampdoria – Brescia, în care sunt şi mulţi absenţi de ambele părţi, echipa lui Claudio Ranieri, 0-0 etapa trecută la Milan, pornind favorită.

Fiorentina caută prima victorie după zece meciuri, jucând acasă cu ultima clasată SPAL Ferrara. Noul antrenor al toscanilor, Giuseppe Iachini, a fost la 30 de secunde de a debuta etapa trecută cu victorie la Bologna, dar a fost egalat in extremis. Fiorentina va fi lipsită timp de două luni de francezul Frank Ribery.

Roma, absenţe multe, la meciul cu Juventus

Duminică seara Roma, plină de absenţe (Cristante, Mikhtarian, Zappacosta, Santon, Kluivert) primeşte vizita lui Juventus, de la care Betancur este suspendat, iar Chiellini şi Khedira lipsesc accidentaţi. Cum Roma a pierdut etapa trecută tot acasă, cu Torino şi Juve e mult mai tare decât vecina de oraş, se anunţă viaţă grea pentru Roma.

ADVERTISEMENT