Sporturi

Live Blog Serie A etapa a 37-a. Ciro Immobile, aproape de Gheata de Aur. L-a depăşit pe Lewandowski

29.07.2020 | 20:25
Live Blog Serie A etapa a 37a Ciro Immobile aproape de Gheata de Aur La depasit pe Lewandowski
ADVERTISEMENT

Serie A fuge spre linia de sosire a sezonului, obligată de decizia UEFA ca toate competiţiile interne să se încheie până pe 3 august. Din acest motiv, etapa a 37-a, penultima, se joacă marţi, 28 iulie, şi miercuri, 29 iulie, iar în weekend ne vom reîntâlni pentru ultima oară în acest sezon cu vedetele din prima divizie a fotbalului italian.

Spre deosebire de Bundesliga, La Liga şi Premier League, unde au existat de soluţionat necunoscute până la ultimul fluier al sezonului, în Serie A cam toate lucrurile sunt clare. Poate să mai planeze foarte mici semne de întrebare referitor la situaţia ultimului loc retrogradabil, pentru că se menţine distanţa de patru puncte dintre Genoa, locul 17 şi Lecce, poziţia a 18-a.

ADVERTISEMENT

Juventus a obţinut runda precedentă, după victoria cu Sampdoria, al nouălea scudetto consecutiv, antrenorul Maurizio Sarri, devenind la 61 de ani cel mai vârstnic tehnician care câştigă campionatul în Italia. Acum, torinezii intră în febra pregătirilor pentru returul cu Lyon, care pleacă de la scorul de 1-o pentru francezi, din optimile Champions League.

Rezultatele etapei a 37-a din Serie A

Miercuri, 29 iulie

  • Lazio – Brescia 2-0 (Correa 17, Immobile 83) – VEZI VIDEO
  • Sampdoria – AC Milan 1-4 (Askildsen 88 / Ibrahimovici 4, 58, Calhanoglu 54, Leao 90+2) – VEZI VIDEO
  • Sassuolo – Genoa 5-0 (Traore 26, Berardi 40, Caputo 67, 77, Raspadori 74) – VEZI VIDEO
  • Udinese – Lecce 1-2 (Samir 36 / Mancosu 40 pen., Lapadula 81) – VEZI VIDEO
  • Verona – SPAL Ferrara 3-0 (Di Carmine 7, 11, Faraoni 47) – VEZI VIDEO
  • Cagliari – Juventus 2-0 (Gagliano 8, Simeone 45+2) – VEZI VIDEO
  • Fiorentina – Bologna 4-0 (Chiesa 48, 54, 89, Milenkovic 74) – VEZI VIDEO
  • AC Torino – AS Roma 2-3 (Berenguer 14, Singo 66 / Dzeko 16, Smalling 24, Diawara 61 pen.) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Marţi, 28 iulie

  • Parma – Atalanta 1-2 (Kulusevski 43 / Malinovsky 70, Gomez 84) – VEZI VIDEO
  • Inter – Napoli 2-0 (D’Ambrosio 10, L. Martinez 74) – VEZI VIDEO

Clasament Serie A

 

UPDATE, 29 iulie, ora 22:50/ Ciro Immobile, atacantul lui Lazio, a marcat în meciul cu Brescia şi a ajuns la 35 de reuşite. L-a depăşit pe Lewandowski şi este foarte aproape să câştige Gheata de Aur în acest sezon. Singurul fotbalist care îl mai poate egala sau întrece pe Immobile este Cristiano Ronaldo de la Juventus. Portughezul are 31 de goluri până acum şi mai are de jucat două meciuri: la Cagliari şi în ultima etapă cu AS Roma.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 iulie, ora 17:40/ Benevento, formaţie care va juca în Serie A din sezonul viitor, vrea să se întărească, iar principala ţintă este Artur Ioniţă, mijlocaşul moldovean de la Cagliari. Pentru compartimentul defensiv, nou-promovata îi doreşte pe polonezul Glik, 32 de ani, de la AS Monaco, şi pe Alin Toşca, 28 de ani, de la Gaziantep. De serviciile lui Toşca se interesează şi Roberto De Zerbi, fost mijlocaş la CFR Cluj şi actual antrenor la Sassuolo.


UPDATE, 29 iulie, ora 13:40/ Lazio este foarte aproape de a reuşi o importantă lovitură de imagine pentru viitorul sezon şi pentru participarea în grupele Champions League. Clubul roman va semna în următoarele zile un contract pe doi ani cu fostul star al lui Manchester City, spaniolul David Silva.

ADVERTISEMENT

Acesta a decis să părăsească Etihad Park în această vară, după ce a câştigat zece trofee cu City. La 34 de ani, David Silva a decis să accepte propunerea lui Lazio, deşi aceasta este financiar mai joasă decât cele primite din Golf, de la Al Ahli şi Al Nasr.


UPDATE, 29 iulie, ora 11:00/ Walter Zenga are foarte mici şanse de a se regăsi şi la începutul viitorului sezon de Serie A pe banca echipei sarde Cagliari. Gazzetta dello Sport scrie că antrenorul care se consideră pe jumătate român îşi joacă viitorul în ultimele două partide din actuala stagiune în faţa unor adversari teribili: mai întâi acasă cu campioana Juventus şi în ultima etapă la una dintre cele mai în formă echipe după reluarea competiţiei, Milan.

Cum şansele de a obţine rezultate pozitive în aceste ultime două jocuri sunt reduse Gazzetta consideră că despărţirea lui Walter Zenga de Cagliari este iminentă. Antrenorul a refuzat să comenteze posibila sa plecare, declarând că aşteaptă de la echipă, în pofida accidentărilor importante din lot, o reacţie de orgoliu în fata a două formaţii puternice.


UPDATE, 28 iulie ora 18:06 / Gianluigi Donnarumma este foarte aproape să-și prelungească înțelegerea cu AC Milan, în condiții financiare mult îmbunătățite. Astfel, tânărul portar va semna cu „diavolii” un contract pe încă doi ani, urmând să primească un salariu stagional de 6 milioane de euro. În plus, el va avea stipulate și bonusuri de performanță, cel mai consistent fiind cel pentru câștigarea titlului în Serie A, în valoare de 2 milioane de euro.


Juventus, fără câteva piese grele la Cagliari, în etapa a 37-a din Serie A

Motiv pentru care la deplasarea din Sardinia, unde ca juca împotriva lui Cagliari, de la care Walter Zenga va pleca la final de sezon, nu se vor afla pe teren o parte dintre titularii obişnuiţi. În poartă va intra veteranul Buffon, 42 ani, iar în linia mediană vor apărea şi jucători de la echipa de tineret, Muratore fiind anunţat titular. Din fericire, Paulo Dybala are doar entorsă după meciul cu Sampdoria şi se speră în recuperarea lui până la returul cu Lyon.

Unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei are loc chiar marţi seară, pe Giuseppe Meazza din Milano, unde Inter va întâlni pe Napoli. Ambele echipe au şi obiective europene. Milanezii vor juca un singur meci în optimi cu Getafe, iar echipa lui Gennaro Gattuso se pregăteşte de misiune imposibilă, returul de pe Nou Camp, cu Barcelona, care pleacă de la scorul de 1-1.

„Diavolii” din Milano crează panică la Genova

Un alt meci deschis, care poate oferi goluri pe măsură, se profilează a fi cel de marţi, de pe Ennio Tardini din Parma, cu echipa gazdă, autoare a unei stagiuni bune, solide, în zona de mijloc, primind Atalanta, care se află la patru goluri de borna 100 în clasamentul eficacităţii.

Interesant se anunţă şi duelul de la Genova dintre Sampdoria, echipă scăpată de grijile retrogradării şi Milan, „diavolii” mâncând jăratec după pandemie şi câştigând meci după meci, unele de o manieră entuziasmantă. Încă nu se ştie dacă Zlatan Ibrahimovic va rămâne, dar anumite indicii de pe reţelele de socializare, postări ale suedezului, par a duce spre direcţia afirmativă.

Genoa şi Lecce se bat pentru salvare

Meci de tradiţie este şi cel din capitala Piemontului, unde Torino încheie campionatul de acasă cu vizita Romei, o formaţie care a dezamăgit şi în final a trebuit să se mulţumească doar cu loc în Europa League. Şi aici este o situaţie incertă, dacă golgeterul Edin Dzeko va continua sau va alege Inter ori alt club de top.

În fine, lupta pentru salvare poate ajunge la momentul decisiv. Genoa va evolua la Reggio Emilia, contra lui Sassuolo, iar Lecce merge la Udine, formaţie care tocmai a sărbătorit al 26-lea sezon încheiat cu bine consecutiv în Serie A. Suspansul va rămâne pentru ultima rundă doar dacă Lecce va lua toate punctele, iar Genoa va pierde sau va face egal.

ADVERTISEMENT