Fotbal international

LIVE BLOG. Tragerea la sorți a meciurilor din barajul pentru EURO 2020: Islanda-România în semifinale! Dacă batem, jucăm finala cu Ungaria sau Bulgaria, tot în deplasare. Programul partidelor, analiza adversarului + reacţia fabuloasă a bulgarilor şi avantajul incredibil de care am putea să beneficiem

22.11.2019 | 12:34
Baraj EURO 2020. Tricolorii află vineri dacă vor juca semifinala barajului în Scoția sau în Islanda
ADVERTISEMENT

Vineri, 22 noiembrie, la sediul UEFA, de la Nyon, de la ora 13:00,  a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din barajul pentru ultimele patru locuri rămase disponibile la turneul final al EURO 2020, un baraj care se face pe baza locurilor ocupate de cele 16 echipe în prima ediție a Ligii Națiunilor. România şi-a aflat adversarii pentru partidele care ne pot duce la turneul final prin traseul din Liga Naţiunilor: jucăm semifinala cu Islanda şi o posibilă finală cu Bulgaria sau Ungaria! Semifinala dintre cele două vecine geografice ale noastre se va disputa la Sofia.

Update, ora 13.12. România va juca împotriva Islandei în semifinalele barajului pentru Euro 2020! Meciul se joacă într-o singură manşă, la Reykjavik, pe 26 martie! Dacă trecem de nordici, vom juca finala pentru Euro cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria pe 31 martie, tot în deplasare.

ADVERTISEMENT

Update, ora 13.20. Celelalte semifinale pentru barajul de Euro. Partidele se joacă toate pe 26 martie 2020, finalele urmând să fie pe 31 martie  

Grupa valorică B

Bosnia – Irlanda de Nord

Slovacia- Irlanda

Grupa valorică C

Scoţia-Israel

Norvegia- Serbia

Grupa valorică D

Georgia-Belarus

Macedonia de Nord- Kosovo


LIVE BLOG tragerea la sorți a barajului pentru EURO 2020

Vor fi patru urne de câte patru echipe, corespunzând celor patru divizii în care au jucat respectivele naționale în Liga Națiunilor. Se știu  tablourile complete al grupelor B și D, aferent echipelor care au participat la aceste divizii,  D fiind cea mai slabă în ordine valorică. Georgia va juca împotriva Belarus și Macedonia de Nord împotriva Kosovo. Apoi învingătoarele se vor întâlni în finală. Iar în grupa B Bosnia va primi vizita Irlandei de Nord și Slovacia pe cea a Irlandei. Și apoi, finala.

ADVERTISEMENT

România va afla abia vineri în ce grupă a fost distribuită. Nu sunt decât două variante. Dacă va fi trasă la sorți drept a patra echipă din grupa C, unde a și evoluat și a terminat grupa pe locul 2, după Serbia, atunci va juca semifinala în Scoția, cel mai probabil la Glasgow. În cealaltă semifinală vor sta față în față Serbia și Norvegia, iar câștigătoarele vor avea apoi meciul pentru calificare.

Sunt șapte echipe care provin din Divizia C

Dacă va fi împinsă în grupa A, atunci semifinala va fi pe terenul Islandei, una dintre reprezentativele bune din Europa în ultimii ani și foarte greu de bătut la Reykjavik. Admițînd totuși că tricolorii vor avea forța să se impună în Islanda va urma un al doilea meci, împotriva echipei care se va califica pentru finală, în cursă mai fiind trei echipe aduse tot din a treia divizie: Ungaria, Israel și Bulgaria. Cu alte cuvinte dacă vom da peste islandezi finala ar urma să se joace împotriva Bulgariei, Ungariei sau Israelului.

Iată cum arată repartiția meciurilor de baraj

Divizia A Islanda – o echipă din Divizia C, care ar putea fi România, Ungaria, Bulgaria sau Israel; meci între două echipe venite din Divizia C

ADVERTISEMENT

Divizia B: Bosnia – Irlanda de Nord și Slovacia – Irlanda în semifinale. Învingătoarele joacă finala

Divizia C: Norvegia – Serbia, Scoția – România, Ungaria, Bulgaria, Israel.

Divizia D: Georgia – Belarus și Macedonia de Nord – Kosovo și apoi finala între învingătoare

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri