Sport

Live Blog turneu preolimpic handbal feminin. Kim Rasmussen, după ce a eliminat România: “Simţeam că nu mai vine finalul”

21.03.2021 | 20:26
Live Blog turneu preolimpic handbal feminin Kim Rasmussen dupa ce a eliminat Romania Simteam ca nu mai vine finalul
ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 19 martie şi până duminică, 21 martie, inclusiv, au loc partidele din cadrul celor trei grupe ale turneelor preolimpice la handbal feminin. România joacă pentru un loc la Jocurile Olimpice împotriva Norvegiei și naționalei din Muntenegru. Cele mai noi informații despre turneul preolimpic le puteți citi pe FANATIK.RO.

Prima reacţie a lui Kim Rasmussen, selecţionerul Muntenegrului, după ce a eliminat România

UPDATE, 21 martie, ora 20:27 / “Sunt complet epuizat. A fost cel mai lung meci din cariera mea. Simțeam că nu mai vine finalul! Au fost atâtea momente tensionate, faulturi, eliminări, deciizi greu de luat, nu a fost deloc un meci frumos. Jaukovic a avut la un moment dat două eliminări de două minute, o puteam pierde. Lucrurile s-ar fi complicat. Nu mă mai pot bucura, sincer vă spun.

ADVERTISEMENT

Sunt complet gol, nu mai simt nicio emoție. A fost nevoie de fiecare urmă de energie. Pentru noi e o mare victorie astăzi. Eu încerc să fiu partea calmă a echipei, fetele se exteriorizează mai mult. Le auziți și acum cântând. Cred că ne completăm unii pe celălalți. O să mă opresc. Nu mai știu ce să spun, o să tot vorbesc în gol, iar voi o să notați degeaba”, a declarat Kim Rasmussen.


Pintea, eliminare ușoară cu Muntenegru

UPDATE, 21 martie, ora 18:14 / Pivotul echipei naționale de handbal feminin a României, Crina Pintea, a primit cartonașul roșu în meciul decisiv cu Muntenegru, după un fault ușor fluierat.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a fost eliminată, Pintea a părăsit terenul mîn lacrimi.


Adi Vasile a făcut o schimbare în echipa României

UPDATE, 21 martie, ora 12:01 / Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a decis să facă o schimbare pentru meciul cu Muntenegru, decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Astfel, față de întâlnirea cu Norvegia, pe lista de 16 jucătoare apare Andreea Popa, care o înlocuiește pe Laura Popa.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 19 martie, ora 12:59 / Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a stabilit cele 16 jucătoare pe care se va baza la meciul cu Norvegia, primul de la turneul preolimpic.

Cele 16 handbaliste sunt următoarele:

  • Băcăoanu Raluca
  • Buceschi Eliza
  • Dedu Denisa
  • Florica Cristina
  • Iuganu Ana Maria
  • Laslo Cristina
  • Moisă Laura
  • Neagu Cristina
  • Ostase Lorena
  • Perianu Gabriela
  • Pintea Crina
  • Polocoșer Anca
  • Popa Laura
  • Pristăvița Laura
  • Dumanska Yulyia
  • Seraficeanu Sonia
ADVERTISEMENT

Live Blog turneu preolimpic handbal feminin


UPDATE, 19 martie, ora 09:07 / Federaţia Română de Handbal a anunţat, vineri dimineaţă, că rezultatul testului pentru coronavirus făcut seara de Denisa Dedu este negativ, astfel că sportiva poate reveni în programul normal al echipei naţionale, la fel ca și colega ei de cameră Cristina Laslo.

”A venit rezultatul testului realizat de Denisa Dedu aseară. Acesta este negativ, iar Denisa si Cristina Laslo pot reveni în programul normal al echipei naționale”, se arată pe pagina de Facebook a FR Handbal.


UPDATE, 18 martie, ora 22:10 / Denisa Dedu și Cristina Laslo, cele două jucătoare izolate, s-au antrenat în holul hotelului la care este cazată delegația naționalei României. Ele au fost ajutate de Ștefan Ciuntu, preparatorul fizic al reprezentativei noastre.

Holul hotelului a devenit bază de antrenament pentru Denisa Dedu și Cristina Laslo, care nu pot participa la…

Publicată de FRH – Federația Română de Handbal pe Joi, 18 martie 2021


UPDATE, 18 martie, ora 19:20. România nu scapă de emoții. La testarea dinainte de intrarea în “bula” de la turneul preolimpic, Denisa Dedu a primit un rezultat neconcludent. Portarul naționalei va repeta testul joi seara. Denisa Dedu și Cristina Laslo, colega ei de cameră, au fost izolate. Celelalte teste ale membrilor delegației au ieșit negativ.

Denisa Dedu ieșise de două săptămâni din izolare după ce a fost una dintre handbalistele de la CSM București infectate cu noul coronavirus la întoarcerea din deplasarea de la Metz. Acum, portarul are din nou bătăi de cap la testarea COVID.


UPDATE, 18 martie, ora 13:37. Delegația României a ajuns la Podgorica cu un charter. Pentru “tricolore” urmează să se efectueze un test PCR, iar abia apoi vor putea să intre în programul normal de antrenament. Prima ședință de pregătire va avea loc joi seara.

VEZI VIDEO cu plecarea jucătoarelor: 


Programul turneului preolimpic de handbal feminin

Vineri, 19 martie, ora 20:30

Muntenegru – Norvegia

Sâmbătă, 20 martie, ora 20:30

ROMÂNIA – Norvegia

Duminică, 21 martie, ora 17:00

ROMÂNIA – Muntenegru

Naţionala României, pregătită acum de antrenorului lui CSM Bucureşti, Adi Vasile, se află în grupa de la Podgorica, alături de cea mai bună echipă din handbalul feminin la nivel de reprezentative, Norvegia şi de cea a ţării gazdă, Muntenegru. Pentru a putea spera în biletele pentru Tokyo fetele noastre trebuie să învingă cel puţin una dintre adversare, deşi printr-un concurs de împrejurări nici aşa nu ar fi sigur, dacă fiecare echipă ar obţine câte o victorie.

Misiunea fetelor lui Adi Vasile nu este deloc simplă, pentru că Norvegia la acest moment este mult mai puternică decât noi iar Muntenegru, pe lângă faptul că este o echipă solidă, greu de învins, are şi atuul de a organiza turneul. Cu toate acestea şanse sunt şi ele trebuie jucate la maxim până la capăt.

Meciurile României la turneul preolimpic de handbal feminin Live stream la Prima TV

Turneul preolimpic de handbal feminin grupa 3, din care fac parte Norvegia, Muntenegru şi ROMÂNIA, are loc la Podgorica, în perioada 19-21 martie 2021, dar pe micile ecrane vor putea fi urmărite numai partidele tricoloarelor, sâmbătă 20 martie, cu Norvegia şi duminică, 21 martie, cu Muntenegru, în exclusivitate pe canalul Prima TV.

În mod normal fiecare grupă ar fi trebuit să aibă la start câte patru echipe de pe continente diferite. Însă doar grupa Spaniei, organizatoare, va avea patru echipe (Suedia, Senegal şi Argentina o vor completa) la Budapesta fiind tot trei naţionale: Ungaria, Serbia şi Kazahstan.

Ne avantajează o victorie a Norvegiei cu Muntenegru

Ultima echipă ar fi trebuit să fie a patra din grupa noastră, însă a fost trecută în grupa 2 ca urmare a faptului că pandemia şi restricţiile au împiedicat China să participe la grupa 2. Nici invitaţiile făcute pentru Hong Kong şi Thailanda nu au primit răspuns pozitiv, aşa că avem o grupă de patru şi două de trei.

Cum debutul îl facem împotriva Norvegiei va fi foarte greu, dacă nu imposibil să sperăm la vreun punct, dar Adi Vasile urmăreşte să vadă o atitudine determinată, plină de angajament, a jucătoarelor noastre, care să le mobilizeze la maxim pentru al doilea joc, considerat decisiv, cu Muntenegru, pentru că totuşi e greu de crezut că naţionala din fosta Iugoslavie, care întâlneşte vineri Norvegia, ar putea produce vreo surpriză, chiar dacă joacă acasă.

Adi Vasile a pregătit ca secund naţionala Muntenegrului

Adi Vasile deţine marele atuu al faptului că s-a aflat o bună perioadă de timp în postura de secund la naţionala acestei ţări alături de suedezul Per Johansson, cu care apoi avea să facă tandem, pentru scurt timp, la CSM Bucureşti. Astfel Adi Vasile le ştie bine pe muntengrence, cu plusurile şi minusurile lor, ceea ce ar putea conta enorm.

La nivel de lot din nou speranţele noastre se leagă în cea mai mare măsură de evoluţia Crstinei Neagu, care la ultimul turneu de Europene a fost de nerecunoscut şi acest lucru s-a repercutat serios asupra jocului întregii echipe, cu o participare mult sub aşteptări.

Cinci reveniri în lotul României

Laura Pristaviţă, Cristina Florica, Gabriela Perianu, Raluca Băcăoanu şi Daciana Hosu sunt revenirile la lot de la care se aşteaptă un aport important. Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Crina Pintea şi cei doi portari, Iulia Dumanska şi Denisa Dedu sunt celelalte piese importante din angrenajul unei naţionale care îşi doreşte enorm să fie prezentă la JO de la Tokyo.

Primul meci al turneului va avea loc vineri, 19 martie, între Norvegia şi Muntenegru şi este evident că pentru noi cel mai bine ar fi ca nordicele să se impună, pentru ca la ora partidei de duminică, împotriva României, naţionala ex-iugoslavă să nu aibă nici un punct.

ADVERTISEMENT
Tags: