News

Liverpool, primul titlu după o pauză de 30 de ani. Clipul emoționant care a strâns milioane de vizualizări. Klopp, în lacrimi!

26.06.2020 | 10:05
Liverpool primul titlu dupa o pauza de 30 de ani Clipul emotionant care a strans milioane de vizualizari Klopp in lacrimi
ADVERTISEMENT

FC Liverpool a câștigat primul titlu după o pauză de 30 de ani, profitând de eșecul rivalilor de la Manchester City pe terenul lui Chelsea Londra.

Cu șapte etape înainte de finalul sezonului din Premier League, ”cormoranii” și-au asigurat ce-al de-al 19-lea titlu din istorie, având un avans de 23 de puncte față de ”cetățenii”din Manchester.

ADVERTISEMENT

Cu un parcurs aproape perfect până în acest moment, doar un singur eșec și două remize, trupa lui Jurgen Klopp a tremurat mai tare pentru acest trofeu din cauza pandemiei de coronavirus decât a adversarilor.

După 30 de ani, titlul Premier League ajunge din nou la Liverpool

Fără doar și poate, Liverpool a jucat cel mai bun fotbal în acest sezon de Premier League, iar tripleta Salah-Firmino-Mane a subordonat toate apărările pe care le-au întâlnit, înscriind 40 dintre cele 70 de goluri realizate de ”cormorani”.

ADVERTISEMENT

Un al punct extrem de vital pentru ”Reds” l-a reprezentat siguranța oferită de portarul brazilian Alisson Becker, ajutat în fața sa de cel mai bun fundaș al momentului, olandezul Virgil van Dijk. În acest compartiment nu ar trebui uitați nici lateralii Trent Alexander-Arnold și Andrew Robertson.

La mijlocul terenului, campioana și-a făcut tot jocul în jurul căpitanului Jordan Henderson, iar Klopp a știut să-l înconjoare de oameni extrem de utili cum ar fi Fabinho, Milner, Wijnaldum sau Oxlade-Chamberlain.

ADVERTISEMENT

https://www.instagram.com/p/CB32WECldfe/?utm_source=ig_web_copy_link

Viziunea lui Klopp a adus trofeul. Germanul a izbucnit în lacrimi

Însă, fără doar și poate, artizanul acestui succes istoric, primul titlu pentru Liverpool după o pauză de 30 de ani, este excentricul antrenor german Jurgen Klopp. Total diferit de mentalitatea strictă a nemților, tehnicianul a adus buna dispoziție și mai ales încrederea în vestiar și le-a insuflat jucătorilor căei sunt cei mai buni.

Aflat la 53 de ani, Klopp a înțeles că nu are nevoie de cei mai buni jucători, ci de cea mai bună echipă și de spiritul de învingător. După cinci ani de ratări pe plan intern, Liverpool a mers în continuare pe mâna rockerului din Stuttgart și 2020 s-a dovedit a fi anul perfect.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei Chelsea – Manchester City, care a adus matematic titlul pe Anfield, tehnicianul german a izbucnit în lacrimi în momentul în care acorda un interviu televiziunii Sky Sport. „Nu am cuvinte! Este cel mai bun lucru pe care mi l-am imaginat vreodată și mai mult decât aș fi visat. Nu aș fi crezut vreodată că este posibil așa ceva! Jucătorii mei au obținut o performanță incredibilă. Este o reală bucurie să-i antrenez”.

https://www.instagram.com/p/CB383Q9I1Qu/?utm_source=ig_web_copy_link

Un alt factor extrem de important în împlinirea acestui vis a fost legătura strânsă creată între echipă și probabil cei mai frumoși fani din Premier League. Atmosfera creată de ”nebunii”din Liverpool nu a fost numai benefică pentru jucătorii lui Klopp, ci a fost tot timpul o presiune în plus pentru cei care călcau pe Anfield Road.

În urmă cu 30 de ani, Liverpool lua titlul cu un avans de nouă puncte față de Aston Villa, echipă care în acest sezon se zbate din greu să se salveze de la retrogradare. Condusă la acea vreme de scoțianul Kenny Dalglish, Liverpool îi avea în componență printre alții pe Bruce Grobbelaar, Alan Hansen, Peter Beardsley, Gary Gillespie, Ian Rush sau John Barnes.

Liverpool a scăpat de complexul Manchester

Kenny Dalglish a plecat la mai puțin de un an după ce a câștigat titlul în 1990, iar rând pe rând Graeme Souness, Roy Evans, Gerard Houllier, Rafael Benitez, Roy Hodgson, din nou Kenny Dalglish și Brendan Rodgers nu au mai reușit să cucerească Premier League.

A fost nevoie de aducerea lui Jurgen Klopp și a magiei sale fotbalistice. Deși stitlul său extrem de deschis și ofensiv a adus mai multe eșecuri pe oriunde a trecut, Liverpool îl va reține doar ca omul care a readus titlul pe Anfield. Și nu ar mira pe nimeni dacă într-o zi pe legendarul stadion s-ar auzi celebrul ”You’ll Never Walk Alone” în limba germană, în onoarea antrenorului.

https://www.instagram.com/p/CB322PHlSsC/?utm_source=ig_web_copy_link

În toți acești 30 de ani, Liverpool a mai fost de cinci ori aproape de a pune mâna pe trofeu, însă a încheiat de fiecare dată pe locul secund. Însă, cu adevărat aproape a fost în 2009, 2014 și 2019. Prima dată a terminat la 4 puncte de Manchester United, iar apoi la două și la un punct de Manchester City.

Ce s-a întâmplat în lume în ultimii 30 de ani

Anul ultimului titlu cucerit de Liverpool, 1990, reprezenta primul an de fragedă democrație pentru România. Este anul în care s-a scris frumoasa istorie de la Coppa del Mondo, cu Lăcătuș care i-a dat două goluri lui Dasaev și cu Maradona care a învins Italia pe tărâmul său de la Napoli.

1990 este anul în care a căzut Zidul Berlinului, anul în care Hubble Space Telescope a trimis primele sale fotografii din spațiu, iar Iranul a fost lovit de un puternic cutrmur cu magnitudinea 7,7 și care a fost urmat de sute dereplici care au dus la moartea a 50.000 de persoane.

Tot în 1990, Nelson Mandela a fost eliberat după 27 de ani de închisoareîn Africa de Sud, se difuza primul episod din serialul ”Twin Peaks”, iar cântăreața Mariah Carey își lansa primul album.

ADVERTISEMENT
Tags: