Sport

Liviu Ciobotariu, încântat de impactul lui Zeljko Kopic la Dinamo: ”O poate salva”

Zeljko Kopic a reușit lucruri excelente de la venirea la Dinamo, iar Liviu Ciobotariu este convins că antrenorul croat îi poate salva pe ”câini” de la retrogradare.
24.03.2024 | 10:26
Liviu Ciobotariu incantat de impactul lui Zeljko Kopic la Dinamo O poate salva
Zeljko Kopic a reușit lucruri excelente de la venirea la Dinamo, iar Liviu Ciobotariu este convins că antrenorul croat îi poate salva pe ”câini” de la retrogradare. Sursă foto: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Chiar și legendarul Mircea Lucescu a vorbit în termeni laudativi despre Kopic. El a mărturisit că tehnicianul a schimbat fața echipei și îi dă încredere că va reuși să rezolve toate problemele ”roș-albilor”.

Zeljko Kopic, lăudat de Liviu Ciobotariu pentru munca de la Dinamo

Liber de contract după despărțirea în toamnă de Sepsi OSK, Liviu Ciobotariu a fost o variantă pentru banca tehnică a lui Dinamo, însă a recunoscut că aducerea lui Zeljko Kopic a fost extrem de inspirată.

ADVERTISEMENT

”Favorită la titlu este FCSB, e clar, echipă care a avut evoluții foarte bune, exceptând acel meci cu Rapid. OK, nici Rapid, nici CFR Cluj, nici Craiova nu sunt ieșite din lupta la titlu, dar FCSB e favorită. Continuă să fie un sezon echilibrat.

Dinamo e într-o creștere, ca joc, ca rezultate. A fost foarte inspirată aducerea lui Kopic. S-a văzut impactul pozitiv, după 3-4 etape în care a reușit să cunoască liga internă. Dinamo se poate salva! Ca exprimare în joc, ca rezultate, este pe un drum bun, chiar dacă a pierdut la Sibiu”, a declarat Ciobotariu, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

De ce a refuzat să antreneze în SuperLiga

Tehnicianul în vârstă de 52 de ani a fost dorit în ultimele luni de mai multe formații din SuperLiga, însă a decis să nu dea curs niciuneia dintre oferte și a explicat motivul pentru care a refuzat să se întoarcă în iarbă.

”Mă flatează, sunt onorat de orice propunere primită, înseamnă că mi-am făcut treaba bine pe unde am fost. Și am lăsat și loc de ‘Bună ziua’. Eu rămân adeptul ideii, pe cât se poate, de a-mi forma eu lotul, de la începutul unui sezon.

ADVERTISEMENT

Dar dacă apare un proiect care să mă motiveze, chiar și atunci când campionatul e în derulare, atunci da, accept. În România? Este mai complicat acum, mai ales acum, când mai sunt puține meciuri de jucat.

Echipele de sus sunt angrenate în lupta la titlu, cele de jos pentru evitarea retrogradării, fiecare are un antrenor pe care a ales să mizeze, așa ar trebui, așa că nu mă văd revenind, deocamdată. Nu poți face alegeri doar plecând de la niște impulsuri”, a spus Liviu Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, patronul lui Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, mărturisea la FANATIK SUPERLIGA că Ciobotariu s-a purtat ca un domn cu jucătorii și probabil din această cauză nu a mai fost ascultat de aceștia.

ADVERTISEMENT