News

llfov și Timiș, în scenariul roșu. Ce alte județe înregistrează o incidenţă mare a cazurilor de Covid

02.03.2021 | 17:48
llfov si Timis in scenariul rosu Ce alte judete inregistreaza o incidenta mare a cazurilor de Covid
ADVERTISEMENT

Județul Ilfov a reintrat în scenariul roșu de risc epidemiologic de infectare cu noul coronavirus, rata de infectare fiind extrem de crescută și în Timiș.

În Timiș rata a scăzut la 5.02, o scădere minimă față din 1 martie, când bilanțul trimis de autorități indica o rată de 5.07.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2 se află județul Cluj cu o rată de infectare de 3.2, urmat de Maramureș cu o rată a incidenței de 3.07 la mia de locuitori.

Timiș și Ilfov au o rată mare de infectare cu Covid-19

De asemenea, marți 2 martie a reintrat în scenariul roșu și județul Ilfov, după ce rata de infectare a ajuns la 3,01. În total 12 județe sunt în scenariul galben, după ce Vâlcea a ieșit din scenariul verde.

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 3.950 de cazuri noi cu coronavirus, după efectuarea a 33.548 de teste în ultimele 24 de ore: 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice, conform Libertatea.

Noul coronavirus, situația incidenței în țară
Noul coronavirus, situația incidenței în țară

De asemenea, autoritățile au anunțat că s-a schimbat modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare. Noutatea e că vor fi incluse și focarele de Covid-19 din centrele de îngrijire și asistență a bătrânilor, după ce au fost scoase din calcul de Nelu Tătaru la finele lunii octombrie. Conform prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, acest nou calcul nu afectează orașele mari, însă poate afecta localitățile mici.

ADVERTISEMENT

Revenind la numărul de cazuri de infectare cu Covid-19, cele mai multe au fost înregistrate în București, 454. În Capitală rata de infectare e de 2.56 la mia de locuitori.

Situația primelor 10 județe
Situația primelor 10 județe, alfabetic
Rată de infectare crescută în mai multe județe
Rată de infectare crescută în mai multe județe

Timiș, 209 cazuri și Constanța, 188 de cazuri, au completat topul infectărilor. Cele mai puține cazuri de infectare au fost raportate în Tulcea (16) și Călărași (17).

ADVERTISEMENT