Life

Localitatea din România care este poarta spre Rai. Trebuie neapărat să ajungi măcar o dată în viață. E spectaculos

Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis. E un loc care merită bifat măcar o dată.
24.06.2023 | 18:00
Localitatea din Romania care este poarta spre Rai Trebuie neaparat sa ajungi macar o data in viata E spectaculos
Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis. E un loc care merită bifat măcar o dată. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Localitatea din România care este poarta spre Rai. Trebuie neapărat să ajungi măcar o dată în viaţă în această regiune. E spectaculos pentru toți cei care vor să descopere frumusețile de neegalat ale țării noastre.

Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis. E un loc care merită bifat măcar o dată

Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis se numește Jurilovca și se află în județul Tulcea. Reprezintă poarta de intrare în Delta Dunării și de aceea se spune că e ușa spre Paradis.

ADVERTISEMENT

E un loc care merită bifat măcar o dată-n viață, mai ales că în urmă cu puțină vreme a fost inaugurat un pod turistic. Este vorba de o investiție mare, ridicată din fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de euro.

Portul dispune de 180 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și alta pentru turiști. În plus, oamenii se pot bucura de o plimbare în aer liber, localitatea având lac, mare, păduri și cetăți impresionante.

ADVERTISEMENT

„Din Jurilovca plecând puteți acosta la Sarichioi, la Murighiol, puteți admira de oriunde albastrul deltaic. Gura Portiței, una din destinațiile fabuloase ale Jurilovcăi. Puteți vizita toate canalele, puteți vedea fauna, puteți pescui.

Avem, multe de vizitat. Și noi, pe lângă portul acesta, ne valorificăm tradițiile și obiceiurile tradiționale lipovenești”, a declarat viceprimarul Galina Teleucă, conform europafm.ro.

ADVERTISEMENT

Jurilovca, o localitate cu un farmec aparte

Farmecul din Jurilovca este dat de casele pitorești și tradiționale lipovenești care sunt construite pe malul lacului Golovița. Cei care ajung în zonă se pot bucura de tradiții, preparate culinare din pește și un grai foarte dulce.

Turiștii pot ajunge în această localitate cu un farmec aparte foarte ușor, inclusiv pe apă. În altă ordine de idei, localnicii îi încântă pe oameni cu diverse evenimente culturale dedicate gastronomiei, istoriei și portului popular.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, în această regiune se poate vizita cetatea Argamum care este cea mai veche așezare  atestată documentar de pe teritoriul țării noastre. În plus, plaja de la Gura Portiței nu trebuie ratată în sezonul estival.

O plimbare pe străzile Razelm și Golovița nu trebuie trecută cu vederea, la fel și casele vechi de peste 100 de ani care pot fi admirate aici. Majoritatea sunt acoperite cu stuf și au o fereastră mică care dă direct spre stradă.

Capul Doloșman, deosebit față de restul bazinului Mării Negre, este un alt obiectiv turistic din Jurilovca. Rezervația Biosferei Delta Dunării este perfectă de văzută la pas. La 16 kilometri de localitate se găsește și cetatea Enisala.

În altă ordine de idei, Jurilovca a câștigat în anul 2015 titlul de Sat Cultural al României, în urma unei competiții la care au luat parte mai multe localități rurale. Un exemplu de unicitate îl oferă și Pădurea Babadag, situată în extremitatea estică a satului.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are...
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie