Life

Localitatea din România care este poarta spre Rai. Trebuie neapărat să ajungi măcar o dată în viață. E spectaculos

Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis. E un loc care merită bifat măcar o dată.
24.06.2023 | 18:00
Localitatea din Romania care este poarta spre Rai Trebuie neaparat sa ajungi macar o data in viata E spectaculos
Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis. E un loc care merită bifat măcar o dată. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Localitatea din România care este poarta spre Rai. Trebuie neapărat să ajungi măcar o dată în viaţă în această regiune. E spectaculos pentru toți cei care vor să descopere frumusețile de neegalat ale țării noastre.

Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis. E un loc care merită bifat măcar o dată

Satul pe care trebuie să-l vizitezi și despre care se spune că e ușa spre Paradis se numește Jurilovca și se află în județul Tulcea. Reprezintă poarta de intrare în Delta Dunării și de aceea se spune că e ușa spre Paradis.

ADVERTISEMENT

E un loc care merită bifat măcar o dată-n viață, mai ales că în urmă cu puțină vreme a fost inaugurat un pod turistic. Este vorba de o investiție mare, ridicată din fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de euro.

Portul dispune de 180 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și alta pentru turiști. În plus, oamenii se pot bucura de o plimbare în aer liber, localitatea având lac, mare, păduri și cetăți impresionante.

ADVERTISEMENT

„Din Jurilovca plecând puteți acosta la Sarichioi, la Murighiol, puteți admira de oriunde albastrul deltaic. Gura Portiței, una din destinațiile fabuloase ale Jurilovcăi. Puteți vizita toate canalele, puteți vedea fauna, puteți pescui.

Avem, multe de vizitat. Și noi, pe lângă portul acesta, ne valorificăm tradițiile și obiceiurile tradiționale lipovenești”, a declarat viceprimarul Galina Teleucă, conform europafm.ro.

ADVERTISEMENT

Jurilovca, o localitate cu un farmec aparte

Farmecul din Jurilovca este dat de casele pitorești și tradiționale lipovenești care sunt construite pe malul lacului Golovița. Cei care ajung în zonă se pot bucura de tradiții, preparate culinare din pește și un grai foarte dulce.

Turiștii pot ajunge în această localitate cu un farmec aparte foarte ușor, inclusiv pe apă. În altă ordine de idei, localnicii îi încântă pe oameni cu diverse evenimente culturale dedicate gastronomiei, istoriei și portului popular.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, în această regiune se poate vizita cetatea Argamum care este cea mai veche așezare  atestată documentar de pe teritoriul țării noastre. În plus, plaja de la Gura Portiței nu trebuie ratată în sezonul estival.

O plimbare pe străzile Razelm și Golovița nu trebuie trecută cu vederea, la fel și casele vechi de peste 100 de ani care pot fi admirate aici. Majoritatea sunt acoperite cu stuf și au o fereastră mică care dă direct spre stradă.

Capul Doloșman, deosebit față de restul bazinului Mării Negre, este un alt obiectiv turistic din Jurilovca. Rezervația Biosferei Delta Dunării este perfectă de văzută la pas. La 16 kilometri de localitate se găsește și cetatea Enisala.

În altă ordine de idei, Jurilovca a câștigat în anul 2015 titlul de Sat Cultural al României, în urma unei competiții la care au luat parte mai multe localități rurale. Un exemplu de unicitate îl oferă și Pădurea Babadag, situată în extremitatea estică a satului.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”