Life

Localitatea în care se va construi cel mai mare aquapark din țară. Turiștii vor veni în număr mare aici

Orașul din România care va găzdui cel mai mare aquapark din țară. Autoritățile speră să dea lovitura și să atragă turiști.
05.04.2024 | 13:06
Localitatea in care se va construi cel mai mare aquapark din tara Turistii vor veni in numar mare aici
Orașul din România unde se va construi cel mai mare aquapark din țară. Sursa foto: colaj Fanatik/ Primăria Municipiului Beiuș
ADVERTISEMENT

Din dorința de a revitaliza turismul, autoritățile vor să construiască într-un oraș neașteptat cel mai mare aquapark din țară. Proiectul se anunță unul de mare anvergură menit să atragă sute de turiști atrași de aventură.

Unde se construiește cel mai mare aquapark din țară

Beiuș, un oraș din județul Bihor, este pe cale să găzduiască cel mai mare aquapark din țară. În acest mod, autoritățile vor să atragă turiști din întreaga țară și să revitalizeze turismul din localitate.

ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului Beiuş a dezvăluit că vor începe lucrările la un complex acvatic de ultimă generaţie, ce se va întinde pe o suprafață de 50.000 mp. Proiectul are, de altfel, un buget de 33,5 milioane de euro, TVA inclus.

Acesta este finanțat prin Programul Operaţional Regional Nord-Vest 2021-2027, subliniind utilizarea strategică a fondurilor europene în vederea dezvoltării locale.

ADVERTISEMENT

„Scopul acestui proiect este creşterea atractivităţii municipiului Beiuş şi a judeţului Bihor şi dezvoltarea economică şi socială a acestuia şi implicit a regiunii Nord-Vest, utilizând resursele turistice naturale îmbinate cu elemente de potenţial recreativ şi de loisir urban. 

Capacitatea Complexului de Agrement Aquapark va fi de 900 persoane vara, respectiv 300 persoane iarna. Soluția propusă pentru încălzire / climatizare este utilizarea unei resurse regenerabile locale, și anume energia geotermală, de care dispune Municipiul Beiuș”, a transmis Primăria Beiuș despre cel mai mare aquapark din țară, pe site-ul instituției. 

ADVERTISEMENT

Noi locuri de muncă vor fi create

În cel mai mare aquapark din țară, vizitatorii se vor putea bucura de o gamă mare de activități, precum tobogane spectaculoase și bazine de înot, spații de relaxare și zone special gândite pentru cei mici.

Proiectul ar trebui să fie finalizat în 36 de săptămâni. Și pe lângă beneficiile economice pe care acest aquapark le va aduce, vor fi create și noi locuri de muncă, mai exact 32 la număr.

ADVERTISEMENT

Astfel, comunitatea locală a primi vestea cu entuziasm, dar de menționat este că există și voci sceptice, căci oamenii nu sunt siguri că cel mai mare parc acvatic va fi făcut chiar la ei în localitate.

ADVERTISEMENT